.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ 3 ΜΟΛΙΣ ΔΙΣ ;;;

ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η διαρκής άρνηση όλων των εμπλεκομένων να λύσουν άμεσα και "αναίμακτα" το πρόβλημα των κόκκινων δανείων !!!



Και μάλιστα την ώρα που τα 56 Δις των προβλέψεων έχουν σχηματισθεί στην πλάτη του Ελληνικού Λαού, που χρεώθηκε τις ενισχύσεις του τραπεζικού συστήματος με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους.
Και, παράλληλα, ενώ είναι αυτονόητο ότι η χρήση των προβλέψεων για το κούρεμα των κόκκινων δανείων, δεν πρόκειται να επιφέρει την παραμικρή ζημία στους ισολογισμούς των τραπεζών, αφού ότι φύγει από τα παθητικά των οικονομικών τους καταστάσεων θα καλύψει ισόποση μείωση στα ενεργητικά τους, με αποτέλεσμα, οι ισολογισμοί του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τελικά να ωφεληθούν, αφού έτσι θα ξεφουσκώσουν.
Και, ακόμη, αφού τα 3-5 Δις που πιθανόν να χρειαστούν για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, μπορούν εύκολα να προκύψουν από την χρονική επιμήκυνση και την αύξηση του υφιστάμενου tax credit, που σήμερα ανέρχεται ήδη στα 18 περίπου Δις και προσμετράται στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.  


Πιστεύει λοιπόν σήμερα κανείς ότι, αυτά που φωνάζαμε από το 2013, για κούρεμα 50% στα στεγαστικά δάνεια, 70% στα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά και 90% στις πιστωτικές κάρτες, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστούν ;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates