.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η SIEMENS ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ !!!

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ SIEMENS...ΜΗΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Τον συμβιβασμό οι Γερμανοί τον επικαλούνται μόνο για να μην πέσουν πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το Καρτέλ των Εργολάβων που εμπλέκονται ;;;




H Siemens ετοιμάζεται να φύγει για Ιταλία

Παρά τις υποσχέσεις για την υλοποίηση επενδύσεων στήριξης της Ελλάδας μετά το σκάνδαλο και την υπογραφή συμφωνίας-συμβιβασμού, η γερμανική πολυεθνική ετοιμάζει βαλίτσες για το Μιλάνο - Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που η εταιρεία εξακολουθεί να αναλαμβάνει έργα στο Ελληνικό Δημόσιο

Η Ιταλία της κρίσης, που μετεωρίζεται λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος για τη συνταγματική προοπτική της, παρά τα προβλήματα, πριν από έναν μήνα ανακοίνωσε μια μεγάλη επένδυση.


Μια τοποθέτηση της γερμανικής Siemens, η οποία, όμως, σταδιακά συρρικνώνει την ελληνική της παρουσία, μεταφέροντας δραστηριότητες από την Αθήνα στο Μιλάνο. Παρά τις προ καιρού διαβεβαιώσεις της πολυεθνικής, που τόσο στιγματίστηκε από σκάνδαλα και παράνομες πρακτικές στη χώρα μας, ότι δεν αποχωρεί, η αλήθεια είναι πως ήδη μέρος των δραστηριοτήτων της προγραμματίζεται να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα λόγω του τολμηρού προγράμματος προσέλκυσης κεφαλαίων της κυβέρνησης Ρέντσι αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με δική της υπαιτιότητα στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του «business stories» αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά δραστηριοτήτων και διοικητικών υπηρεσιών της Siemens από την πατρίδα μας στον νέο πολυχώρο της γερμανικής εταιρείας που περιλαμβάνει συνολική έκταση 86.000 τ.μ. η οποία θα φιλοξενήσει 1.700 εργαζομένους σε 32.000 τ.μ. γραφείων σε με μια συνολική επένδυση ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ρέντσι επιδιώκει να δώσει χώρο στην πολυεθνική που στιγμάτισε με σκάνδαλα την παρουσία της και σε άλλες εκτός Ελλάδος χώρες, όμως εξακολουθεί να παραμένει λόγω της γενικής ατιμωρησίας της ένας πολύ σημαντικός παίκτης στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατανόησε ότι το διαρκώς εντεινόμενο επιθετικό κλίμα κατά της Siemens σε κράτη όπως η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε φυγή της και αυτό επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει. Η σταδιακή μεταφορά των δραστηριοτήτων της επιχείρησης ξεκινά δειλά-δειλά αυτό το διάστημα και αναμένεται να κορυφωθεί έως το 2018. Ηδη πάντως η εταιρεία υπό τον διευθύνοντα σύμβουλό της Πάνο Ξυνή αθόρυβα έχει προχωρήσει σε κύμα απολύσεων και απομακρύνσεων και συρρίκνωσης της εν Ελλάδι δραστηριότητάς της. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις της όπως απέρρεαν από τη συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας μας, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στη δική τους περίοδο διακυβέρνησης καθόλου δεν πίεσαν ώστε να υπάρξουν οι επενδύσεις που η Siemens υποχρεώθηκε να αναλάβει.

Απολύσεις αντί προσλήψεων

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αναταραχή είχε προκληθεί τον Φεβρουάριο του 2014 όταν υπήρξαν καταγγελίες από τους εργαζομένους της Siemens στην Ελλάδα ότι δεν τηρείται η συμφωνία συμβιβασμού που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο. Η μητρική εταιρεία έστειλε εσπευσμένως στην Αθήνα τον κ. Σεμπάστιαν Μπράχερτ, έναν από εκείνους που έχουν υπογράψει τη συμφωνία συμβιβασμού. Επίσης, ό,τι κι αν κατά καιρούς έχει πει η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής, αντίθετα από όλες τις δεσμεύσεις του κ. Ξυνή, η απαξίωση και η συρρίκνωση της εταιρείας συνεχίζεται. Η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού το 2012 ουσιαστικά δεν τηρείται εδώ και καιρό με ευθύνη και της νυν κυβέρνησης, που προφανώς λόγω πιέσεων της Γερμανίας δεν ασκεί τον εποπτικό της ρόλο. Προ ολίγου καιρού μάλιστα και παρά τη δέσμευση αύξησης των θέσεων εργασίας απολύθηκε σχεδόν όλο το τμήμα προμηθειών (η διευθύντρια και άλλα τέσσερα άτομα) και το έργο ανατέθηκε σε εταιρεία του εξωτερικού. Συνολικά επίσης αποφασίζεται οι λειτουργίες της να δοθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) ενώ, παρότι η Siemens είχε δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ και αύξηση των 600 εργαζομένων της, σήμερα δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ενώ και οι απασχολούμενοι σε αυτή αγγίζουν τα 200 άτομα. Παράλληλα, με το παραπάνω κλίμα αποεπένδυσης η κυβέρνηση, αντί να αντιδράσει και να θέσει σε εφαρμογή τη συμφωνία συμβιβασμού, επέλεξε να μην κάνει ούτε κουβέντα, υποδεχόμενη μάλιστα τους Γερμανούς εκπροσώπους της επιχείρησης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα, με αποτέλεσμα να δίνει μάλιστα και δημόσιες δουλειές στην εν λόγω πολυεθνική. Πρόκειται για σειρά συμβάσεων στον χώρο υγείας, ειδικότερα σε νοσοκομεία, ενώ ενδεχόμενη συρρίκνωση της παρουσίας της Siemens απ' ό,τι φαίνεται θα δημιουργήσει προβλήματα και σε σειρά λειτουργιών υποδομών της χώρας που έχουν εξάρτηση από τις τεχνολογίες της.



πηγη: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates