.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ !!! 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Θα συνεχίσουν οι Δικαστές, με αντάλλαγμα την όποια ικανοποίηση των συντεχνιακών τους αιτημάτων, να αποδέχονται τη μνημονιακή "μεταρρύθμιση" τους σε κοινά εργαλεία και πιόνια στην υπηρεσία της στρατηγικής των τραπεζών ;;; 



Γράφει ο Μάριος Μαρινάκος


Όταν η Δικαιοσύνη είναι απλά μια ευνοϊκή συνθήκη για τραπεζικές στρατηγικές...

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Η ώρα είναι 3:46 πμ. Διαβάζω για τις Συλλογικές Αγωγές της Τετάρτης και ξαφνικά, στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις συστημικής τράπεζας του έτους 2015, βλέπω το απόσπασμα της εικόνας. 

Παρά την κούρασή μου, δεν άντεξα να μην θέσω σε γνώση Σας το παραπάνω απόσπασμα. Βλέπετε το θεωρώ, πραγματικά, εξαιρετικό! Για πρώτη φορά -τουλάχιστον από όσο εγώ γνωρίζω- αποδίδεται από επίσημο τραπεζικό έγγραφο, στην Συνταγματική εξουσία της Δικαιοσύνης και στους νόμους του κράτους, το μέγεθος που έχουν στα μάτια των τραπεζιτών του τόπου.

Για πρώτη φορά, λένε, τόσο ξεκάθαρα, ότι είστε μέρος μιας συνθήκης για την εφαρμογή τραπεζικών στρατηγικών. Τίποτα παραπάνω. Τίποτα λιγότερο. 

Κατά την τράπεζα, ούτε εξουσία είστε, ούτε πάντως, ως τέτοια (δηλαδή, ως εξουσία), Σας βλέπουν.

Κατά την τράπεζα, ούτε δικαιοδοτείτε, ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο να τους απασχολεί. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει καν αναφορά σε προβλέψεις απομειώσεων ή ζημίες από νομικό κίνδυνο. 

Προς τούτο, τους δώσατε το δικαίωμα, κύριε Πρόεδρε. 


Ναι, ναι, μην εκπλήσσεστε. Δικαιοσύνη που κρύβεται πίσω από την αόριστη δικονομική ένσταση της αοριστίας δεν είναι Δικαιοσύνη. Μπορεί να είναι ένα μακρύς και βαθύς παρατραπεζικός κλάδος νομιμοποίησης. Αλλά Δικαιοσύνη δεν είναι. 

Μια συνθήκη είστε, λοιπόν. Τουλάχιστον κατά την τράπεζα. Μια συνθήκη είστε κι εσείς, οι Δικαστές, κι εμείς, οι δικηγόροι και οι νόμοι της πολιτείας. Και οι δανειολήπτες. Μια συνθήκη είμαστε όλοι. Σημασία έχουν οι τραπεζικές στρατηγικές. 

Ας υποκλιθούμε, όλοι μαζί λοιπόν, στο μεγαλείο των Sun Tzu του χρήματος (στον δυτικό κόσμο τους αποκαλούν πια golden boys) και ας αποδεχτούμε το ρόλο που μας επιφυλάσσουν οι μεταρρυθμιστές με τις μεταρρυθμίσεις τους και οι τραπεζικές στρατηγικές.
Άλλωστε, δεν τα ακούσατε τα νέα κύριε Πρόεδρε; 

Μπαίνουμε στην ανάπτυξη! Κι ας είμαστε χρεωμένοι για 4 γενεές. Κι ας είμαστε επί της ουσίας σε εσωτερική παύση πληρωμών. Αρκεί που οι δείκτες ευημερούν. Ή έστω, αρκεί που θα τους δείξουν να ευημερούν. 

Έχετε μερίδιο συγχαρητηρίων σε αυτή την κολοσσιαία επιτυχία κε Πρόεδρε. Διότι υπήρξατε και εξακολουθείτε να είστε η συνθήκη της ευημερίας. Των δεικτών. Και μόνο.
Κόρινθος, 22-11-2016
Με τιμή,
Μάριος Μαρινάκος 

ΥΓ1: Η επιστολή αναφέρεται σε έναν φανταστικό Δικαστή, με τον οποίο βράδια ολόκληρα κάνουμε απίστευτες εικονικές δίκες και συζητήσεις επάνω στα τραπεζικά. Αυτός επιμένει να υποστηρίζει τους τραπεζικούς ισχυρισμούς. Εγώ επιμένω να προβάλω τα επιχειρήματα των δανειοληπτών. Αυτή η φαντασίωση είναι εξαιρετικά γόνιμη, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνει κάθε φορά και μια νέα νομική βάση ανακοπής ή/και αγωγής. 

ΥΓ2: Ένας καλός μου φίλος, μου λέει ότι “Οι καλύτεροι δικηγόροι των τραπεζών είναι οι Δικαστές”. Διαφωνώ. Οι τράπεζες δεν χρειάζονται ούτε δικηγόρους, ούτε δικαστές. Έχουν αγκαζέ τους νομοθέτες. Τους μεταρρυθμιστές, ντε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates