.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ : Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΛΠΝΟ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΔΟΕ & ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Κριτής της καταλληλότητας των διοικήσεων, ο κατά τεκμήριο πλέον ακατάλληλος διοικητής της ΤτΕ, που μαζί με τον προηγούμενο, χρεοκόπησαν την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!



Να διωχθεί για κακουργηματική απιστία ο Στουρνάρας !!!

Για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου θα πρέπει να διωχθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα οποία κάνουν εμμέσως λόγο για εκβιασμό.
Όπως λένε πηγές από το Μαξίμου «ο Γιάννης Στουρνάρας επιδίδεται σε άσχημο παιχνίδι το οποίο θα έχει συνέπειες στην ελληνική Οικονομία, ενώ η παρέμβασή του στη λειτουργία της Attica Bank, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προσωπικό παιχνίδι στο οποίο επιδίδεται ώστε να υποκύψει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσει περαιτέρω η έρευνα που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη σύζυγό του». 

Οι ίδιες πηγές, κατηγορούν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «γνώριζε εξ αρχής για τις έρευνες σε βάρος της συζύγου του και γι’ αυτόν τον λόγο κινήθηκε έτσι, όπως επίσης γνώριζε ότι σε βάρος της δεν εκκρεμεί μόνο η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και
η απόκρυψη μιας έρευνας του ΣΔΟΕ από το 2012 !!!


Ουσιαστικά, όπως λένε στην κυβέρνηση, ο Γιάννης Στουρνάρας προσπαθεί εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην κεφαλή της κεντρικής τράπεζας να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να μην προχωρήσει ο έλεγχος της συζύγου του για δύο υποθέσεις, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκβιάζει χάρη στη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος να αποδέχεται ή να απορρίπτει τις διοικήσεις των λεγόμενων μη συστημικών τραπεζών και ως εκ τούτου να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ελληνικής Οικονομίας και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Στο Μαξίμου εκτιμούν άλλωστε ότι γι’ αυτόν τον λόγο παρεμπόδισε τη λειτουργία της Attica Bank απορρίπτοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και κάνουν λόγο για μεθόδευση -και μάλιστα με τη μορφή διαρροών προς φιλικά προσκείμενα προς αυτόν Μέσα- ώστε να συνδεθεί ο έλεγχος της συζύγου του, με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Σύμφωνα μάλιστα με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα πρέπει να ζητήσει τη δίωξη του Γιάννη Στουρνάρα, για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.


Το παιχνίδι του κεντρικού τραπεζίτη

Όπως είναι γνωστό, χθες Πέμπτη εισαγγελείς διαφθοράς έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρίας της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, μετά από στοιχεία που είχαν συλλέξει για το πώς είχε χρησιμοποιηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ για να εισπράξουν διαφημιστικές εταιρίες -μεταξύ αυτών και η εταιρεία MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών- ποσά χιλιάδων ευρώ για προωθητικές καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Βέβαια, θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι δα και επιλήψιμο αυτό, στο κάτω-κάτω διαφημιστική εταιρεία είναι. Όμως είναι δυνατόν το ΚΕΕΛΠΝΟ που ως Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημερώνει τον κόσμο για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων, να κάνει καμπάνιες για τον... καρκίνο (που ως γνωστόν δεν έχει καμία σχέση με λοιμώδη νοσήματα);

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο είχε ξεσπάσει μετά από δημοσίευμα του Hot Doc («Βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα»), το οποίο αποκάλυπτε το «πάρτυ» που είχε στηθεί γύρω από το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», με προϋπολογισμό 1.602.652,83 ευρώ, το 2009. Μία κραυγαλέα υπόθεση που βασίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία.

Όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, Περικλής Βάλσαμος και Αθανασία Μακρυγιάννη, αφενός το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε καμιά αρμοδιότητα να χειριστεί και πολύ περισσότερο να πληρώσει αυτό το έργο, αφού η δράση του με βάση το νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας περιορίζεται στα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα, και αφετέρου τα διαφημιστικά μηνύματα αυτά, ακόμη κι αν ήταν αρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν στα πλαίσια των προβλέψεων για τα κοινωνικά μηνύματα!

Παράλληλα, η εταιρία της κ. Νικολοπούλου-Στουρνάρα ανέλαβε το έργο ενώ οι υπεύθυνοί της είχαν ήδη καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών... Πρόκειται για μία καραμπινάτη υπόθεση κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, και η εισαγγελική έρευνα για αυτήν είναι μάλλον φυσιολογική εξέλιξη – θα έλεγε κανείς ότι άργησε κιόλας. Κι όμως, κάποιοι βλέπουν… φαντάσματα.
«Κυνήγι μαγισσών»

Από το απόγευμα της Πέμπτης έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι μαγισσών» γύρω από την έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου. Το ευφάνταστο αφήγημα που πλασάρουν τις τελευταίες ώρες πολιτικοί παράγοντες και ΜΜΕ φίλα προσκείμενα σε αυτούς έχει ως εξής: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θύμωσε που η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε τις εισηγήσεις για τις τοποθετήσεις προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, και σε μία εκδικητική κίνηση, διέταξε τους εισαγγελείς να κάνουν έρευνα σε βάρος της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, με σκοπό να πλήξουν τον ίδιο. Μάλιστα, με κάποιον τρόπο φροντίζουν να βάλουν στο «παιχνίδι» και τις… τηλεοπτικές άδειες, συνδέοντας την υπόθεση αυτή με την άδεια που πήρε ο Χρήστος Καλογρίτσας!

Πρόκειται για ένα αφήγημα που, όπως σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Η έρευνα των εισαγγελέων δεν ξεκίνησε χθες, και φυσικά δεν έχει σαν στόχο τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά την ύποπτη δραστηριότητα της συζύγου του – άλλο αν κάποιοι θέλουν να επικαλεστούν την ιδιότητα του Γιάννη Στουρνάρα ως κεντρικού τραπεζίτη για να στηρίξουν εκεί το αφήγημά τους. Όσο για την εμπλοκή του ονόματος του Χρήστου Καλογρίτσα, όπως αναφέρουν ειρωνικά κύκλοι του Μαξίμου, είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της συζύγου του Στουρνάρα και μπαίνει ως… σφήνα λόγω του ότι η διαδικασία της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών μπαίνει στην τελική φάση και κάποιοι έχουν πραγματικά «λυσσάξει»…
Στουρνάρας, όπως Τσοχατζόπουλος και Ψωμιάδης

Είναι ένα αφήγημα που φυσικά υποστηρίζει και η ίδια η Λίνα Νικολοπούλου, με την ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και υποστηρίζει πως πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός της. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλο αυτό το αφήγημα, όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, στηρίζεται στο ότι η κυβέρνηση δήθεν διώκει πολιτικά τον Γιάννη Στουρνάρα – με αυτόν τον τρόπο ο διοικητής της ΤτΕ μπαίνει στο… πάνθεον των επιφανών προσώπων που φωνάζουν για πολιτική δίωξη σε βάρος τους, μαζί με προσωπικότητες όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Μάκης Ψωμιάδης. Βέβαια, στην περίπτωσή τους τουλάχιστον υπήρχαν κατηγορίες σε βάρος τους – εδώ, πάλι, έχουμε κατηγορίες για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις της συζύγου του, και όχι του ιδίου.

Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης θεωρούν πως το Μαξίμου «έβαλε» τους εισαγγελείς να κάνουν την έρευνα, λες και η Δικαιοσύνη αποτελεί όργανο της κυβέρνησης που μπορεί να τη χρησιμοποιεί για τους δικούς της σκοπούς. Ίσως, βέβαια, οι ίδιοι να έχουν συνηθίσει σε μια τέτοια λογική από προηγούμενες κυβερνήσεις… Φυσικά, οι διαρροές αυτές δεν αιφνιδίασαν το Μαξίμου, καθώς από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ η είδηση για την έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου το κλίμα που δημιουργούσαν πηγές προσκείμενες στον Γιάννη Στουρνάρα ήταν ένα «πολεμικό» κλίμα, στη λογική ότι ο πραγματικός στόχος των ερευνών δεν είναι η σύζυγός του, αλλά ο ίδιος.
Τι είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας - Στουρνάρας

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι μετά την έφοδο των εισαγγελέων, ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνώριζε τίποτα για το γεγονός), και στον μεταξύ τους διάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο δεν υπήρξε έντονος διάλογος, αλλά συμφώνησαν αμφότεροι πως όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και έτσι θα πρέπει να λειτουργεί η Δικαιοσύνη...

Έτσι είναι: η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κινήθηκε σε αυτήν την περίπτωση βλέποντας πως υπάρχουν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, ως όφειλε, βασιζόμενη στο σχετικό πόρισμα και τα στοιχεία που υπάρχουν, χάρη και στις αποκαλύψεις του Hot Doc. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που δηλώνουν με οργή δικαστικοί κύκλοι: «Την ίδια στιγμή που μας καλούν να είμαστε αδιάβλητοι και να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, όταν την κάνουμε μας κατηγορούν για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων!».

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν εξάλλου ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν βάλει... στο μάτι μόνο τη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ελέγχονται και άλλοι ως ύποπτοι, και η Λίνα Νικολοπούλου είναι απλώς το πιο επιφανές πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση - όχι το μοναδικό...

Εκβιάζει η κυβέρνηση τον Στουρνάρα ή ο Στουρνάρας την κυβέρνηση;

Αν τα κριτήρια για τον διορισμό των Διοικήσεων των Τραπεζών, τα οποία θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ίσχυαν για τον διορισμό του Στουρνάρα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας, τότε ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα διοικούσε ποτέ την Τράπεζα της Ελλάδος.
Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι μια κλασσική περίπτωση κρατικοδίαιτου παράγοντα που βαφτίζεται τεχνοκράτης, ο οποίος υπηρέτησε σε κρατικές θέσεις, κυβερνητική αδεία πάντα και, κυρίως κυβερνητική ασυλία.
Υπήρξε σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμβουλος της ΟΝΕ, σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, σύμβουλος και παρασύμβουλος σε θέσεις που απαιτούσαν κυβερνητικό διορισμό. Οι σχέσεις του με τον Γιάννο Παπαντωνίου, δεν περιορίζονταν στη μεσοτοιχία που έχουν τα οικόπεδά τους στη Σύρο, αγορασμένα από παρένθετα πρόσωπα, αλλά επεκτείνονται σε κάτι παραπάνω από πολιτική και προσωπική φιλία. Άλλωστε ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι αυτός που επέλεξε τον Στουρνάρα ως σύμβουλο και τον μετέτρεψε σε παράγοντα της Σημιτικής διαπλοκής.
Η μοναδική φορά που ο Στουρνάρας δοκιμάστηκε ως τεχνοκράτης, ήταν όταν του ανατέθηκε η Διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελλάδας, της Εμπορικής, για να την πουλήσει τελικώς στην Credit Agricole.
Άρα όταν μιλάμε για τον Στουρνάρα από επαγγελματικής άποψης, μιλάμε για κάποιον που προσκολήθηκε και ανατράφηκε στις παρυφές του Δημοσίου το οποίο κατηγορεί χωρίς να το απαρνιέται.
Στη συνέχεια ο Στουρνάρας πολιτεύτηκε με κόμματα και πολιτικές που απέτυχαν, ενώ παταγώδης ήταν και η αποτυχία του στο να προβλέψει τις οικονομικές εξελίξεις. Όπως και ο προκάτοχός του Γιώργος Προβόπουλος, συνήθιζε να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά δεν ήταν τίποτα άλλο από το τραίνο που πάτησε την ελληνική ανάπτυξη και Οικονομία.
Πέρα από όλα αυτά, ο Στουρνάρας ακόμη και ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν περιορίστηκε στο θεσμικό του έργο, αλλά συνέχισε να παρεμβαίνει στην πολιτική σε βάρος πάντα της ελληνικής κυβέρνησης. Στις 13 Ιουνίου μάλιστα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, συναντήθηκε στο σπίτι του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου με τον Κώστα Σημίτη και επτά ακόμη Σημιτικούς (του Θεόδωρου Πάγκαλου προεξέχοντος) για να αναλάβει τη δημιουργία μια πολιτικής κίνησης που θα τον αναδείκνυε «από υπάλληλο σε πρωθυπουργό» όπως του είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.
Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε, έναν κεντρικό τραπεζίτη, με σαφείς πολιτικές θέσεις, που αντιστρατεύται την πολιτική της κυβέρνησης (φτάνει άραγε μέχρι του να ρίξει έξω την Οικονομία για να επικρατήσει αυτός;), ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα ικανός και δοκιμασμένος περί τα οικονομικά.
Και πάμε τώρα σε αυτό που είναι κραυγαλέο. Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρείας, σε έρευνα που έγινε στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, εντοπίστηκε ως μία από τις πολλές που εισέπραττε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για αμφίβολες διαφημιστικές δράσεις. Στην περίπτωση της κυρίας Στουρνάρα, το ΚΕΕΛΠΝΟ διαφήμιζε εκστρατεία κατά του καρκίνου μέσω της εταιρείας τής Στουρνάρα, παρότι δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα μια που ο καρκίνος δεν είναι λοιμώδες νόσημα ώστε να είναι αρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν πορίσματα ερευνών και εισαγγελείς. Ως αποτέλεσμα αυτής της ερευνητικής διαδικασίας, ερευνήθηκε και η εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα με επιτόπιο έλεγχο τιμολογίων και εγγράφων. Όπως γίνεται άλλωστε με αρκετούς επιχειρηματίες.
Λίγο αφότου γίνεται αντιληπτό πως η σύζυγος του κυρίου Στουρνάρα αντιμετωπίζει ακόμη και κακουργηματικές διώξεις, ο Γιάννης Στουρνάρας, παρεμβαίνει στην Attica Bank, εμποδίζοντας τη δανειοδοτική της πολιτική. Έχει δικαίωμα να το κάνει; Όχι αν δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν έλλειψη κεφαλαιακής βάσης ή άλλα προβλήματα και αφού πρωτίστως τα εντοπίσει και ενημερώσει γι’ αυτά . Γιατί άραγε αυτή η μονομερής ευαισθησία στην Attica σε σχέση με τόσες τράπεζες που ο ρόλος τους αποκαλύφθηκε από τις ακροάσεις της Επιτροπής της Βουλής, σε βαθμό που ο υιός Ψυχάρης να δηλώνει πως έπαιρνε δάνεια «αέρα πατέρα»;
Με την Attica απ’ ό,τι φαίνεται, σχετίζεται η οικογένεια Καλογρίτσα, απ’ όπου και πήρε την εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η παρεμπόδιση λοιπόν της Attica Bank στο να εφαρμόσει την τραπεζική της πολιτική, παρεμποδίζει ενδεχομένως τον Καλογρίτσα. Σίγουρα όμως δημιουργεί ένα εκπληκτικό σενάριο πως ο Στουρνάρας και η οικογένειά του ερευνώνται από την κυβέρνηση γιατί δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με τον «εκλεκτό» Καλογρίτσα.
Η αντιθετοαντιστροφή Στουρνάρα, μπορεί να είναι έκθετη λογικά, αλλά αποδεκτή μιντιακά, ειδικά όταν είσαι χαμένος καναλάρχης.
Στο ερώτημα ποιός εκβιάζει ποιόν πολιτικά, η απάντηση είναι προφανής. Τον εκβιασμό ασκεί αυτός που η λογική του είναι ο πολιτικός εκβιασμός και υπηρέτησε ένα σύστημα που έμαθε να επικρατεί έτσι, πολλές φορές σε βάρος της κοινωνίας. Σε αυτό το σύστημα, ο κρατικοδίαιτος και τεχνοκράτης με σημιτική ανάθεση, Γιάννης Στουρνάρας έχει διαπρέψει. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και ο ίδιος διαπράττει το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία της Οικονομίας (αλήθεια πού πήγαν οι νόμοι της αγοράς;) για προσωπικό όφελος 

ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/na-diwxoei-gia-kakoyrghmatikh-apistia-o-stoyrnaras
http://www.koutipandoras.gr/article/ekbiazei-h-kybernhsh-ton-stoyrnara-h-o-stoyrnaras-thn-kybernhsh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates