.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ATTICA BANK ΚΑΤ' ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΚΤ & ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Στόχος ο αποκλειστικός έλεγχος της προσφοράς και της κυκλοφορίας του χρήματος από το καρτέλ των συστημικών τραπεζών, προκειμένου έτσι να διασφαλίζεται η ομηρία των εθνικών κυβερνήσεων και η υπαγόρευση των εθνικών οικονομικών πολιτικών, από τις μαφίες των αγορών και των δανειστών !!!   


Ντράγκι: Η Ευρωζώνη έχει υπερβολικά πολλές τράπεζες !!!

Στο γεγονός ότι στην Ευρωζώνη υπάρχουν πάρα πολλές τράπεζες περισσότερο και όχι τόσο στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επέρριψε την ευθύνη για τα χαμηλά κέρδη των τραπεζών ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mάριο Ντράγκι, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.

Μιλώντας σήμερα (22/9) σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου στη Φρανκφούρτη, ο κ. Ντράγκι απάντησε στις κατηγορίες του τραπεζικού τομέα, ότι η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ φέρει την ευθύνη για τη συμπίεση των περιθωρίων της κερδοφορίας τους.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε, ότι ο τραπεζικός τομέας είχε "υπερβεί τις αγορές κεφαλαίων" και πρόσθεσε, ότι ο μεγάλος αριθμός τραπεζών στην Ευρωζώνη ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τα χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας του κλάδου.

Όπως σημειώνει η Financial Times, το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ είναι στο -0,4%, που σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα επιβάλλει εισφορά στο ύψος αυτό για τα αποθέματα που έχουν κατατεθειμένα σε αυτήν οι τράπεζες.


ΠΗΓΗ
http://www.enikonomia.gr/economy/117796,ntragki-i-evrozoni-echei-ypervolika-polles-trapezes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates