.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΒΟΛΗ DEUTSCHE BANK & CREDIT SUISSE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ 50 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

ΕΚΤΟΣ STOXX 50
Η Deutsche Bank έχει χάσει το 90% της αξίας της μετοχής της ενώ η Credit Suisse έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 50% !!!












Σοβαρό χτύπημα στο κύρος -αλλά και στην ούτως ή άλλως «τραυματισμένη» εικόνα τους- δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων αποτελεί η απόφαση της διοίκησης του STOXX, του δείκτη των 50 μεγαλυτέρων «blue chips» της ηπείρου να αποβάλλει από τις 8 Αυγούστου την Deutsche Bank και την Credit Suisse.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι λόγοι για την αποβολή των δύο μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων από τον δείκτη STOXX είναι ότι η Deutsche Bank έχει χάσει το 90% της αξίας της μετοχής της από το ζενίθ που είχε φθάσει το 2007, ενώ η Credit Suisse έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 50%.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank αποτελεί μέρος του STOXX από το 1998. Και οι δύο τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα: τα κέρδη τους είναι χαμηλά, ενώ ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει και κεφαλαιακή ανεπάρκεια. Μετά τα πρόσφατα stress tests, και τα δύο χρηματοπιστωτικά εντάσσονται στη δεκάδα των τραπεζών που κρίθηκε ότι δεν θα αντέξουν μια νέα κρίση.


πηγη: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates