.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΚΑΤ΄ΑΠΟΚΟΠΗΝ ΦΟΡΟΣ 3%
Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ειδικός κωδικός στη φορολογική δήλωση, στον οποίο θα πρέπει να δηλώνονται τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες ιντερνετικές μισθώσεις κατοικιών τα οποία θα προσμετρώνται στα εισοδήματα από ενοίκια του ιδιοκτήτη και θα φορολογούνται με βάσει την κλίμακα ενοικίων, δηλαδή 15% έως 45% ανάλογα το ύψος του εισοδήματος !!!


















Ρύθμιση με την οποία θα επιβάλλεται κατ’ αποκοπήν φόρος 3% στο εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών μέσω ιστοσελίδων, αναμένεται να καταθέσουν σύντομα στη βουλή τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας.

Όπως έγραψε πρόσφατα το Capital.gr, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω internet, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

- Τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή συμφωνίας με τις ξένες εταιρείες που διαχειρίζονται τις διαδικτυακές πλατφόρμες προκειμένου για κάθε μίσθωση που πραγματοποιείται να καταβάλλεται στο ελληνικό Δημόσιο ένα κατ' αποκοπήν ποσό, της τάξεως των 2 ή 3 ευρώ.

- Τη δειγματοληπτική παροχή στοιχείων των ιδιοκτητών κατοικιών που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω της πλατφόρμας. Το δείγμα θα αφορά, για παράδειγμα, το 10% των μισθώσεων που έγιναν στην Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο. Με βάση αυτά τα στοιχεία, θα γίνεται διασταύρωση και έλεγχος για να εντοπιστούν ιδιοκτήτες οι οποίοι, ενώ είχαν εισόδημα από μισθώσεις κατοικιών, δεν τις δήλωσαν, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολόγηση. Και για τις δύο παραπάνω παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με εταιρείες που χειρίζονται τους διαδικτυακούς τόπους των ηλεκτρονικών μισθώσεων και, όπως λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται την υπόθεση, "πηγαίνουν καλά".

- Τη δημιουργία ειδικού κωδικού στη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, στον οποίο θα πρέπει να δηλώνονται τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών μέσω του Διαδικτύου. Τα ποσά που θα δηλώνονται στους κωδικούς αυτούς θα προσμετρώνται στο εισόδημα από ενοίκια του ιδιοκτήτη και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων, δηλαδή με συντελεστές 15% έως τα 12.000 ευρώ, 35% για το εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 35.000 ευρώ και με 45% για το εισόδημα από 35.000 ευρώ και πάνω.

- Μικροδιορθώσεις στο νομικό υπόβαθρο για τις αστικές μισθώσεις κατοικιών βραχύβιας διάρκειας. Να σημειωθεί ότι, με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η ελάχιστη διάρκεια των μισθώσεων κύριων κατοικιών είναι τα τρία έτη, που σημαίνει ότι, ακόμα και αν υπογραφεί σύμβαση για μικρότερη διάρκεια, ο μισθωτής καλύπτεται από αυτήν για τουλάχιστον τρία έτη.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates