.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΦΠΑ ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ !!!

60.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΧΟΥ
Η συνεχής αύξηση φόρων έχει οδηγήσει σε τεράστια μείωση της κατανάλωσης και στην έξαρση της φοροδιαφυγής που ως τελικό αποτέλεσμα έχει την βουτιά στα κρατικά έσοδα !!!















Οι αστοχίες της πολιτικής του Μνημονίου 3 και συγκεκριμένα της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% καταγράφονται στα στοιχεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που δείχνουν ότι τον περασμένο Ιούλιο οι εισπράξεις του φόρου ήταν μειωμένες κατά 60 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο Ιούλιο οι εισπράξεις των Δ.Ο.Υ από ΦΠΑ ανήλθαν σε 1,116 δισ. ευρώ έναντι 1,165 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2015. Την ίδια ώρα στα τελωνεία εισπράχθηκαν 375 εκατ. ευρώ ΦΠΑ έναντι 386 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι εισπράξεις ΦΠΑ από τελωνεία και εφορίες ανήλθαν σε 1,492 δισ. ευρώ έναντι 1,552 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών έχει έλθει ήδη αντιμέτωπο με ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες αυξημένης ζήτησης εξαιτίας της εφαρμογής από την 1-6-2016 συντελεστή ΦΠΑ αυξημένου από το 23% στο 24%.

Ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, διόδια και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών ακρίβυναν από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή η αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ.

Η πτώση των εσόδων από ΦΠΑ σαφώς συνδέεται και με την φοροδιαφυγή λόγω της μη έκδοσης αποδείξεων. Δεκάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, για το λόγο αυτό, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα έρχονται ακόμα πιο βαριές καμπάνες για τους παραβάτες.

Συνολικά, έχει μπει "λουκέτο” 48 ωρών σε 31 επιχειρήσεις, ενώ 40 εταιρείες, κατά προτεραιότητα, βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο "λουκέτου” έως ένα μήνα.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις αρμόδιες εφορίες είναι να εξεταστεί το ύψος του τζίρου των επιχειρήσεων και η σοβαρότητα των παραβάσεων.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates