.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

EUROMEDICA : ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ;;;

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ
Ετοιμάζεται και άλλο τεράστιο κανόνι στην Ελλάδα :  Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Euromedica !!!




Την ύστατη μάχη για να σωθεί δίνει η Euromedica, που παραμένει επί μακρόν σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα ρευστότητας !!!

Εν μέσω των σοβαρών προσωπικών περιπετειών του Θωμά Λιακουνάκου, που οδήγησαν στην προφυλάκιση για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και εν συνεχεία την υπό όρους αποφυλάκιση του, ο επιχειρηματίας καλείται να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αποφευχθεί ένα μεγάλο “λουκέτο” στην αγορά των υπηρεσιών Υγείας που θα στείλει πάνω από 2.500 εργαζομένους, όσους απασχολεί σήμερα ο όμιλος, στο ταμείο ανεργίας και σε αναστολή εργασιών ένα δίκτυο 82 διαγνωστικών κέντρων και κλινικών σε Ελλάδα και Αλβανία.


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα, λόγω της διαρκώς συρρίκνωσης των δαπανών στον κλάδο, ως αποτέλεσμα της επταετούς ύφεσης που έχει εξαφανίσει το 25% του ΑΕΠ, αλλά κυρίως των τεράστιων οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις οι οποίες διαρκώς “κουρεύονται” και μονίμως η πληρωμή τους μετατίθεται. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς την εταιρεία ξεπερνούν τα 20 εκατ.ευρώ, χωρίς ουδείς να μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει πότε θα καταβληθούν.

Τον τελευταίο χρόνο η Euromedica βρίσκεται σε συζητήσεις για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Προ ενός έτους, η εταιρεία υπέγραψε με το με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών ένα standstill agreement και στη συνέχεια ανατέθηκε σε διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, η εκπόνηση, από κοινού με τη διοίκηση της Euromedica, ενός πενταετούς business plan.

Το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο επίκεντρο του σχεδίου βρίσκεται η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεδομένου ότι η Euromedica εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 212 εκατ., αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 433 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμες οφειλές 249,6 εκατ. και καθαρό δανεισμό 380 εκατ. ευρώ. Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας από επενδυτές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για επενδυτικά κεφάλαια από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν αλλά και Κίνα.

Ταυτόχρονα, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν καταθέσει προτάσεις που περιλαμβάνουν μερική κεφαλαιοποίηση των δανείων της Euromedica, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια του μετοχικού ελέγχου από τον Θωμά Λιακουνάκο (κατέχει σήμερα άμεσα το 61,72% της εισηγμένης) και ανάληψη του μάνατζμεντ. Ουσιαστικά, να εφαρμόσουν ένα πλάνο ανάλογο με αυτό που ακολουθήθηκε με τις εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών, στις οποίες μετά από κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων, αναχρηματοδότηση και λειτουργική – χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση, οι εταιρείες πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών.

Η συνάντηση με τις τράπεζες

Στην χθεσινή, καθοριστική, συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της Euromedica και των τραπεζών υπήρξε, πάντως, διάθεση συναίνεσης και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να καταγράφεται και πλήρης σύμπτωση απόψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες εμφανίστηκαν διατεθειμένες να στηρίξουν, όχι όμως δίνοντας λευκή επιταγή και σίγουρα όχι επί μακρόν, το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Euromedica. Πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν θα μπει «φρέσκο χρήμα στην εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναμένεται να είναι η πρώτη από αρκετές άλλες που θα ακολουθήσουν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ομίλου υποστήριξε ότι τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρίας υλοποιούν το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης, αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μειώνουν το κόστος λειτουργίας και βελτιώνουν τους δείκτες της εταιρείας. Όως ανέφεραν, ήδη τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά και τα αποτελέσματα του α ΄εξαμήνου 2016 που πρόκειται να δημοσιευτούν, θα καταδείξουν σημαντική ποιοτική αλλαγή, καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία, τόσο της μητρικής εταιρίας, όσο και του ομίλου.

Παράλληλα, ανέφεραν πως το ευρύ πανελλήνιο δίκτυο υπηρεσιών υγείας της Euromedica, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, είναι το μόνο που συνεχίζει να επεκτείνεται, υλοποιώντας αναπτυξιακά σχέδια νέων κλινικών και κέντρων αποκατάσταση (Αθήνα, Κέρκυρα, Καβάλα), που μόλις ολοκληρωθούν θα προσθέσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Κατέληξαν, δε, λέγοντας πως η εταιρεία θα υλοποιήσει το συμφωνημένο πλάνο της λειτουργικής και κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, που θα εξασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του ομίλου, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

ΠΗΓΗ
http://scoops.gr/etoimazete-kai-allo-megalo-kanoni-kleinei-i-euromedica/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates