.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ !!!

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Τιμωρήθηκαν με μετάθεση τρεις μέρες μετά τον έλεγχο σε ανεγειρόμενο, αυθαίρετο πεντάστερο ξενοδοχείο, οι δύο έντιμοι αστυνομικοί που ερευνούσαν σειρά καταγγελιών για τις παράνομες οικοδομικές εργασίες ανέγερσης του στον Άγιο Ιωάννη Μυκόνου !!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ !!!Αυτό είναι το νέο αυθαίρετο πεντάστερο ξενοδοχείο που κατέλαβε τον αιγιαλό, με τις αρχές τις Μυκόνου να κάνουν τα στραβά μάτια επειδή απλά είναι πολλά τα λεφτά της διαφθοράς !!!

Το πρόβλημα που υπάρχει με την αυθαίρετη δόμηση και τις πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο είναι γνωστό. Κατά το παρελθόν είχαν σχηματιστεί ογκώδεις δικογραφίες, οι οποίες είχαν ως κατηγορούμενους δημόσια πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς.

Το ακίνητο φέρεται να ανήκει σε γνωστή επιχειρηματική οικογένεια του νησιού, μέλη της οποίας σχετίζονται και με γνωστά καταστήματα εστίασης.


Οι μετακινήσεις των ενστόλων ήρθαν, κατά... διαβολική σύμπτωση, τρεις μέρες μετά τον επεισοδιακό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην οικοδομή, κατόπιν έγγραφων καταγγελιών προς την αστυνομική υπηρεσία. Η έρευνα κατέληξε σε πεζή καταδίωξη των εργατών, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού τράπηκαν σε φυγή, και σε διένεξη με τον γιο του «πατριάρχη» της οικογενείας που... διαφώνησε με τους χειρισμούς των αστυνομικών.Στο «παζλ» της περίεργης αυτής υπόθεσης έρχεται να προστεθεί και η μετάθεση αξιωματικού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί «persona non grata» για την πλειονότητα των καταστηματαρχών της Μυκόνου, λόγω της προσήλωσής του στην επιβολή προστίμων και τη βεβαίωση παρανομιών.

Μολονότι η μετάθεση του αξιωματικού έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μετακινήσεων, οι αποσπάσεις των δύο αστυνομικών έγιναν ξαφνικά, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι ίδιοι ή να έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.Η απόσπαση συγκεκριμένου αστυνομικού, πατέρα ενός ανήλικου τέκνου, χωρίς προηγουμένως να έχουν ερωτηθεί εάν επιθυμούν έτεροι συνάδελφοι, εγείρει εύλογα ερωτήματα για την απόφαση αυτή, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.

Για «επιλεκτική επιλογή συγκεκριμένων αστυνομικών» και «άμεση διαταγή για απόσπαση, που προκαλεί εύλογα ερωτήματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, η οποία κατήγγειλε τις αιφνιδιαστικές αποσπάσεις. Ο ένας αστυνομικός, πατέρας ανήλικου παιδιού 11 μηνών, μετακινείται από το ΑΤ Μυκόνου στην Ανδρο, με το αιτιολογικό της αντιμετώπισης υπηρεσιακών αναγκών. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός επιλέχθηκε χωρίς να έχει ερωτηθεί πρώτα ο ίδιος ή άλλοι συνάδελφοί του, που ενδεχομένως να επιθυμούσαν την απόσπαση. Παράλληλα, η μετακίνηση θα κοστίσει επιπλέον 15.000 ευρώ στο Δημόσιο, τη στιγμή που το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει αδαπάνως προσωπικό προς ενίσχυση των υπηρεσιών στα νησιά.


«Μας οδηγεί σε σκέψεις και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των αποφάσεων αυτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου.

Αποδυνάμωση σε κρίσιμη περίοδο


Οι αποσπάσεις των αστυνομικών, πέραν του γεγονότος ότι ήρθαν ξαφνικά και διαταράσσουν το ομαλό κλίμα στο ΑΤ Μυκόνου, αποδυναμώνουν την υπηρεσία ενός νησιού που σαφώς έχει μεγαλύτερες ανάγκες αστυνόμευσης από την Ανδρο, λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών που δέχεται κατά τους θερινούς μήνες. «Στην κρισιμότερη περίοδο, μία νευραλγική υπηρεσία στερείται δύο έμπειρα στελέχη από τη μάχιμη αστυνόμευση μιας πολύπαθης τουριστικής περιοχής» καταλήγει η επιστολή της συνδικαλιστικής ένωσης που ζητά την άμεση ανάκληση των αποσπάσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι μετακινήσεις των αστυνομικών ήρθαν μεσούσης μιας προανακριτικής διαδικασίας που αφορά τη διερεύνηση καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι η υπόθεση του ξενοδόχου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Νησί των Ανέμων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι για τις παράνομες οικοδομικές εργασίες έχουν υποβληθεί δικογραφίες στην Εισαγγελία Σύρου, η οποία έχει γίνει αποδέκτης και δεκάδων επώνυμων καταγγελιών, με την αρμόδια εισαγγελέα να έχει σχηματίσει ογκωδέστατο φάκελο.

Στο κέντρο της υπόθεσης βρίσκονται δύο οικοδομικές άδειες, που εκδόθηκαν τα έτη 2014 και 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ένας ιδιώτης που θιγόταν άμεσα κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι οι άδειες ήταν παράνομες και είχαν εκδοθεί κατά παράβαση των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών διατάξεων. Προσέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, με τα δικαστήρια να αποφασίζουν το 2016 την αναστολή της ισχύος των εν λόγω οικοδομικών αδειών.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η απόφαση είχε κοινοποιηθεί στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Μυκόνου, με τον προϊστάμενο να προχωρά αρχικά σε «διακοπή των οικοδομικών εργασιών». Ομως οι ιδιοκτήτες των υπό ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τις εργασίες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αρμόδια αρχή για την επίβλεψη της τήρησης της «διακοπής οικοδομικών εργασιών» είναι η αστυνομία, και ειδικότερα το ΑΤ Μυκόνου. Μέσα στο 2016, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει κατ' επανάληψη εργάτες που προέβαιναν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες αποπεράτωσης των ξενοδοχείων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ο Δήμος Μυκόνου αλλά και η Υπηρεσία Δόμησης του νησιού έχουν ενημερωθεί για τις παραπάνω συλλήψεις και για τις βεβαιώσεις παραβάσεων.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η Υπηρεσία Δόμησης δεν είχε προβεί σε αυτοψίες για την πορεία των παράνομων εργασιών, δεν προχώρησε σε επιβολή προστίμων και δεν εξέδωσε πρωτόκολλα κατεδάφισης των κτιρίων. Η υπόθεση κλιμακώθηκε λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, όταν οι αστυνομικοί -που καλούνται πλέον να φύγουν από το νησί- συνέλαβαν επ' αυτοφώρω εργάτες που πραγματοποιούσαν παράνομες εκσκαφές στις οικοδομές των ξενοδοχείων. Τότε είχε εμφανιστεί ο αρμόδιος υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης Μυκόνου, ο οποίος είχε εμφανίσει στους αστυνομικούς έγγραφό του έγκρισης των εργασιών.

«Κατόπιν αίτησης του (...) και σχετικής αυτοψίας μου, συντρέχει λόγος για την άρση του επικίνδυνου της οικοδομής και επιτρέπω για 24 ώρες, αρχής γενομένης από την 25.4.2016, την πραγματοποίηση επιχωματώσεων στη συγκεκριμένη οικοδομή» αναφερόταν στο έγγραφο που είχε προσκομίσει ο υπάλληλος της Πολεοδομίας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το έγγραφο ήταν ψευδές και ο υπάλληλος συνελήφθη. Από τη δικογραφία προέκυψε ότι «στο συγκεκριμένο σημείο της εκσκαφής δεν υπήρχε καν οικοδομή, ουδέποτε έφυγε από το γραφείο του στη Χώρα Μυκόνου για να πάει στον Αγιο Ιωάννη να κάνει αυτοψία, ουδέποτε προσήλθε αυτοπροσώπως και κατέθεσε σε αυτόν αίτηση ο άμεσα ενδιαφερόμενος (...)».

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Μετά τη σύλληψη για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και απομακρύνθηκε από τη θέση του. Καταγγελίες που έχουν υποβληθεί και στην Εισαγγελία Σύρου, οι οποίες είναι σε γνώση του «Εθνους της Κυριακής», αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εκμεταλλεύτηκαν την επικρατούσα κατάσταση στην Πολεοδομία και συνέχισαν πυρετωδώς, νύχτα και μέρα, τις εργασίες.

Κατά πληροφορίες, το επίμαχο χρονικό διάστημα το ΑΤ Μυκόνου έγινε αποδέκτης έγγραφων και τηλεφωνικών καταγγελιών, οι οποίες είχαν όλες κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και φέρονται να σχημάτισαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου πλήθος δικογραφιών σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων των ακινήτων. Στις 26 Ιουνίου οι εν λόγω αστυνομικοί μετέβησαν εκ νέου στα οικόπεδα για να ελέγξουν αν γίνονται εργασίες. Καθώς οδηγούσαν τα υπηρεσιακά τους οχήματα, ήρθαν αντιμέτωποι με εργάτες που μόλις αντίκρισαν τα περιπολικά τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας μάντρες και βουτώντας σε παραλίες.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν ορισμένους σε παρακείμενο οικόπεδο, ιδιοκτησίας της ίδιας οικογένειας, όπου ο γιος του «πατριάρχη» ήταν αντίθετος με τις ενέργειες των αστυνομικών, δηλαδή την καταδίωξη μέσω του οικοπέδου του.

Τρεις μέρες μετά, στις 29 Ιουνίου 2016, δίνεται η εντολή από τις προϊστάμενες υπηρεσίες του ΑΤ Μυκόνου, άνευ αιτήσεώς τους και με δαπάνες Δημοσίου: να μετακινηθεί με απόσπαση 3 μηνών αξιωματικός του ΑΤ Μυκόνου στη Σύρο, να μετακινηθεί με απόσπαση 3 μηνών υπαρχιφύλακας στην Ανδρο, ενώ μετάθεση πήρε ακόμη ένας αξιωματικός που μετακινείται μόνιμα στη Σαντορίνη, με άνεργη γυναίκα στον 4ο μήνα εγκυμοσύνης.

Συνάδελφοι των αστυνομικών αναφέρουν ότι οι επίμαχες μετακινήσεις είναι «φωτογραφικές», ιδιαίτερα των δύο αξιωματικών, οι οποίοι τους επόμενους μήνες θα έπρεπε να ολοκληρώσουν τις έρευνες και τις δικογραφίες για την περίπτωση των υπό ανέγερση ξενοδοχείων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπάλληλος της Πολεοδομίας αθωώθηκε στο πειθαρχικό κομμάτι της υπόθεσής του, επιστρέφοντας στη θέση του, με το ποινικό σκέλος να μην έχει εκδικαστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια που πραγματοποιεί τις οικοδομικές εργασίες θεωρεί ότι έχει στοχοποιηθεί από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, οι οποίοι τους «κυνηγούν». Από την άλλη, οι αστυνομικοί έχουν λευκά μητρώα (πειθαρχικά και ποινικά) και χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους.

Το πρόβλημα που υπάρχει με την αυθαίρετη δόμηση και τις πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο είναι γνωστό. Κατά το παρελθόν είχαν σχηματιστεί ογκώδεις δικογραφίες με κατηγορίες για αδικήματα οικονομικής φύσης, απιστία στο Δημόσιο, παράβαση καθήκοντος, οι οποίες είχαν ως κατηγορούμενους δημόσια πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που αφορούν σοβαρότατες υποθέσεις πολεοδομικών αυθαιρεσιών και εκκρεμούν στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου από το 2015.


http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/epibrabeuthikan_me_metathesi_treis_meres_meta_ton_elegxo_se_pentastero_ksenodoxeio-64406601/

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ & ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
Μύκονος: Τζίρος εκατομμυρίων με τη διαφθορά της Πολεοδομίας !!!


Είναι ο δεύτερος προϊστάμενος που συλλαμβάνεται - Δύο δήμαρχοι έχουν εκπέσει των καθηκόντων τους - Πάνω από 700 καταγγελίες για αυθαίρετα, επιχειρηματίες που λαδώνουν χοντρά και ο άγνωστος πόλεμος με την ΑστυνομίαΗ ανώνυμη καταγγελία που εστάλη πριν από λίγες ημέρες στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα όργια διαφθοράς και πολεοδομικών παραβάσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Νησί των Ανέμων. 


Η σύλληψη του διευθυντή της Πολεοδομίας Μυκόνου και η έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο του είναι μόνο η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διαφθοράς και της ασυδοσίας που μαστίζει το νησί, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν από απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και διοικητικοί μέχρι μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν χτίσει ξενοδοχεία και βίλες-μεγαθήρια μετά το 2011. Στο «πριγκιπάτο της Μυκόνου», όπου το χρήμα ρέει άφθονο, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποπεμφθεί για διαφορετικές υποθέσεις δύο δήμαρχοι και ένας ακόμη προϊστάμενος της Πολεοδομίας, ενώ στη φυλακή βρέθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι. Τα ονόματα των δημάρχων αναμείχθηκαν σε σκάνδαλα που αφορούσαν τα οικονομικά του δήμου (δεν εισέπρατταν τέλη παρεπιδημούντων), όμως τελικά αθωώθηκαν, σε αντίθεση με δύο διοικητικούς υπαλλήλους που κρίθηκαν ένοχοι από τη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο προηγούμενος προϊστάμενος της Πολεοδομίας απασχόλησε τις Αρχές μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» ότι «ήλεγξε τον εαυτό του και τον... βρήκε καθαρό» μετά από καταγγελία που έγινε εις βάρος του στην Αστυνομία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν εντός της οικίας του. Οι επιτόπιες αυτοψίες που ακολούθησαν εκ των υστέρων έγιναν από κλιμάκιο της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται και έφεραν την υπογραφή του! Οσο για τον νυν προϊστάμενο της Πολεοδομίας, το όνομά του περιέχεται στη λίστα Ράιχενμπαχ, με τους 1.600 φορολογούμενους μεγάλου πλούτου που ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών. 


Η σύλληψη του πολεοδόμου


Η σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνη Καστορίνη έγινε έπειτα από επιτόπια έρευνα των αστυνομικών αρχών σε ανεγειρόμενη οικοδομή στον Αγιο Ιωάννη, δίπλα στο γνωστό ξενοδοχείο «Saint John». Η οικοδομή αφορά στην ανέγερση μιας νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει σε Μυκονιάτες οι οποίοι διατηρούν έξι ακόμα ξενοδοχεία. Πρόκειται για έργο που έχει σταματήσει από πέρυσι έπειτα από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Αστυνομία και στην Πολεοδομία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Ο κ. Καστορίνης εκλήθη τηλεφωνικώς από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Μυκόνου να προσέλθει στο Τμήμα για να δώσει εξηγήσεις έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του διότι, παρά τη διακοπή εργασιών που ίσχυε από το 2015 λόγω των πολεοδομικών παραβάσεων στη συγκεκριμένη οικοδομή, εκείνος έκρινε με δική του ευθύνη ότι οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν.

Ο κ. Καστορίνης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» παραδέχτηκε ότι υπέγραψε μια προθεσμία άρσης επικινδυνότητας χρονικής διάρκειας 24 ωρών, που αφορούσε τμήμα της νεοανεγειρόμενης οικοδομής και όχι ολόκληρο το κτίσμα, όπως υποστηρίζει, προκειμένου να γίνουν εργασίες για την ενίσχυση των θεμελίων στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση της προσωρινής άδειας δεν συσχετίζεται με παράνομες συναλλαγές. Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο προχώρησαν σε εξονυχιστική έρευνα τόσο στο γραφείο του όσο και στο σπίτι του αναζητώντας στοιχεία και για άλλες καταγγελίες που δεν είχαν εξεταστεί. Η ανώνυμη καταγγελία, τα κυριότερα αποσπάσματα της οποίας θα τα διαβάσετε παρακάτω, περιέχει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση συγκεκριμένων προσώπων που φέρονται να «λύνουν και να δένουν» στη Μύκονο όπου «γίνονται συνέχεια παρανομίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ο συντάκτης της καταγγελίας κάνει αναφορά σε «άδειες που βγαίνουν χωρίς όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις», παρά μόνο με την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Τήνου - Μυκόνου. Μιλάει για έναν επιχειρηματία «με φωτοβολταϊκά», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, σχετικά «με τις δύο περίεργες υποθέσεις» που συζητήθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στην Τήνο. Οσο για τις καταγγελίες περί αυθαιρεσιών, ο καταγγέλλων (σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολιτικό μηχανικό με καταγωγή από τη Μύκονο) διερωτάται: «Πόσες καταγγελίες έχουν σταλεί από το Α.Τ. Μυκόνου και πόσες έχουν διεκπεραιωθεί;».

Σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, το Πολεοδομικό Γραφείο της Μυκόνου φέρεται να εξέδιδε άδειες μικρής κλίμακας που ενέκριναν επισκευές, για παράδειγμα βαψίματα σε τοιχάκια, όμως βάσει αυτών χτίζονταν ολόκληρα σπίτια. Μάλιστα γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών μηχανικών από την Τήνο που παίρνουν τις περισσότερες άδειες. «Μυκονιάτης μηχανικός σπάνια θα πάρει δουλειά», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνης Καστορίνης συνελήφθη από τις Αρχές επειδή, σύμφωνα με καταγγελία, παρείχε σε ξενοδόχο την άδεια για τη συνέχιση εργασιών σε οικοδομή όπου είχαν διαπιστωθεί πολεοδομικές παραβάσεις 

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από έφοδο των πολεοδομικών αρχών σε ακίνητο στην περιοχή της Φτελιάς όπου είχε εντοπιστεί σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων. Προτού καν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο, οι χειριστές των εκσκαφέων είχαν κρυφτεί πίσω από τα βράχια

700 καταγγελίες για αυθαιρεσίες 

Ενας άγνωστος πόλεμος μαίνεται εδώ και καιρό στη Μύκονο. Οι αστυνομικές αρχές κατηγορούν τα στελέχη του πολεοδομικού γραφείου ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη μη πραγματοποίηση αυτοψιών στις οικοδομές όπου υπάρχουν καταγγελίες για αυθαιρεσίες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή στα συρτάρια του προϊσταμένου της Πολεοδομίας υπάρχουν περίπου 700 καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις που δεν έχουν εξεταστεί, γεγονός που παραδέχτηκε και ο κ. Καστορίνης ενώπιον των Αρχών. «Η Αστυνομία κατηγορεί την Πολεοδομία, όμως τι γίνεται όταν εμείς στέλνουμε διακοπή εργασιών; Γιατί δεν επεμβαίνει τότε η Αστυνομία για να τηρηθεί η διακοπή των εργασιών, αντιθέτως κλείνουν τα μάτια;» καταγγέλλει με τη σειρά του ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας με τον οποίο επικοινωνήσαμε. 

Ο κ. Καστορίνης ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει τα μέσα για να προχωρήσει στις απαραίτητες αυτοψίες. Κατά τον ίδιο, στο γραφείο υπάρχουν ένας κλητήρας, μία γραμματέας με πεντάμηνη σύμβαση και μία πολιτικός μηχανικός που εξαιτίας χρόνιου προβλήματος υγείας δεν είναι σε θέση να παρευρίσκεται στις αυτοψίες. 

Ακόμη, ότι δεν υπάρχει υπηρεσιακό όχημα και ότι κάθε φορά αναγκάζεται να υποχρεώνεται σε γνωστούς του για να τον μεταφέρουν στις εκάστοτε περιοχές. 

«Μια υπόθεση τακτοποιείς και άλλες δέκα γεννιούνται ταυτόχρονα», υποστηρίζει ο πολεοδόμος, παρομοιάζοντας το όργιο των αυθαιρεσιών με τη Λερναία Υδρα. «Ολα εδώ στη Μύκονο είναι περίεργα. Πάω για αυτοψία και είναι κλειστή η οικοδομή με φράχτη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο εσωτερικό, ενώ βλέπω 20 εργάτες που δουλεύουν ακατάπαυστα. Τους λέω ‘‘ανοίξτε μου την πόρτα’’, όμως εκείνοι εξαφανίζονται σαν αρουραίοι! Πηδάνε τις μάντρες και σε δευτερόλεπτα, μέχρι να κοιτάξεις ξανά στο εσωτερικό, έχουν εξαφανιστεί», αποκαλύπτει, ενώ αμέσως μετά εξιστορεί μία ακόμα περίπτωση που του προκάλεσε εντύπωση:

«Σε ένα ξενοδοχείο όπου κλήθηκα για αυτοψία, μόλις φτάνω βλέπω τους εργάτες στον δρόμο. Διαπιστώνω ότι έφτιαχναν μια πισίνα. ‘‘Παιδιά’’, τους φωνάζω, ‘‘έχετε άδεια;’’. Μέχρι να ανέβω τα σκαλοπάτια, απόσταση που κάλυψα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, είχαν ήδη εξαφανιστεί. Τρομερά πράγματα. Πάντως τις περισσότερες καταγγελίες τις έχουν Αθηναίοι, όχι Μυκονιάτες. Τον χειμώνα όσες αυτοψίες και να κάνω, σπάνια θα βρω την πόρτα ανοιχτή, οπότε πρέπει να περιοριστώ σε έναν μήνα όπου θα έρθουν για διακοπές το καλοκαίρι. Είναι για να γράψεις βιβλίο»...

Θησαυρίζουν οι μαντράδες 

Στη Μύκονο, ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, οι εκσκαφείς βάζουν μπρος μέσα στη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας αδιαφορώντας επιδεικτικά για το αν θα γίνουν ή όχι αντιληπτοί. «Οι εργάτες, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, είναι αναλώσιμοι για τα αφεντικά τους. Κάντε μια βόλτα στις οικοδομές και θα καταλάβετε πόσοι μετανάστες χωρίς χαρτιά δουλεύουν αυτή τη στιγμή και υπό ποιες συνθήκες», λέει στο «ΘΕΜΑ» πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Γίνεται λόγος για ένα απέραντο εργοτάξιο, με τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων να παίζουν καθημερινά «κλέφτες και αστυνόμους» με τις Αρχές, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους πάση θυσία. 

Το μερίδιο του λέοντος ανήκει στους ιδιοκτήτες μαντρών με οικοδομικά υλικά.

«Αυτοί θησαυρίζουν», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» παράγοντας του νησιού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπάρχει συγκεκριμένη κλίκα που «λύνουν και δένουν» σε ό,τι έχει να κάνει με οικοδομές: 

«Ενας εξ αυτών διαθέτει μάντρα οικοδομικών υλικών και θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί σε ό,τι αφορά τη δόμηση αυθαίρετων κτισμάτων. Αν θες να κάνεις αυθαίρετο, πας σ’ αυτόν για να το τελειώσεις, αλλιώς δεν έχεις ελπίδα. Δυο με τρία καράβια ξεφορτώνουν καθημερινά στο παλιό λιμάνι ή στο λιμανάκι του Λούλου τα οικοδομικά υλικά του και από κει τα μεταφέρει στις οικοδομές. Εδώ στη Μύκονο λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις και γι’ αυτό κανείς δεν τον ακουμπάει. Μαζί του είναι και ένας πρώην παράγοντας του νησιού».

ΠΗΓΗ
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/05/blog-post_91.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates