.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ !!!

ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ
6.000.000.000 ευρώ το χρόνο χάνει το Ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο !!!











Στην πορεία της τελικής διαμόρφωσης του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για το λαθρεμπόριο καπνού, από το οποίο το Δημόσιο χάνει γύρω στα έξι δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, αποκαλύφθηκε ότι έχει στηθεί μεγάλο κόλπο με τις ταινίες φόρου κατανάλωσης που τοποθετούνται στα πακέτα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, διαπιστώθηκε ότι η παραγγελία του ειδικού χαρτιού ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την ποσότητα που χρειαζόταν για την εκτύπωση του συγκεκριμένου αριθμού ταινιών που είχε προσδιορίσει η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό έβαλε σε υποψίες τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου και από τις έρευνες που έκαναν κατέληξαν στην εκτίμηση ότι τυπώνονταν εκατομμύρια ταινίες παραπάνω από αυτές που είχε παραγγείλει η αρ μόδια Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών. Και το συμπέρασμα ήταν αυτονόητο, οι ταινίες αυτές διοχετεύονταν στους λαθρεμπόρους.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η υπόθεση έχει σταλεί στον Εισαγγελέα. Αυτή η αποκάλυψη, όμως, έρχεται να εξηγήσει γιατί η αρμόδια για το θέμα του καπνού Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει απορρίψει τις επανειλημμένες προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών να μπει ιχνηλάτηση στα πακέτα αντί της ταινίας, καθώς –όπως επιβεβαιώνεται και από την αποκάλυψη– τυπώνονται πλαστές ταινίες, μέσω των οποίων γίνεται το λαθρεμπόριο καπνού. Και η εξήγηση είναι ότι πίσω από τις πλαστές ταινίες είναι πιθανότατα οι διεθνείς κολοσσοί της καπνοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποκάλυψη της μεγάλης κομπίνας, το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει στο Εκτυπωτικό Συγκρότημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο εκτυπώνεται μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων, να τυπώνει και τις ταινίες καπνού, ώστε να αποκλεισθεί κάθε δυνατότητα εκτύπωσης πλαστών ταινιών.



πηγη: paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates