.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΛΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΛΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών !!!

Αλλάζουν όλες εντός Αυγούστου !!!Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο των δανειστών για τις αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών και την στενότερη εποπτεία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Η πρώτη πράξη έγινε πριν λίγες εβδομάδες όταν οι δανειστές σε συνεργασία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) ξήλωσαν την διοίκηση του μετόχου των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Χθες ολοκληρώθηκε η δεύτερη πράξη με την παραίτηση του προέδρου της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα (στον οποίο με ομόφωνη απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου). 

Η αναζήτησή νέου προέδρου αλλά και διευθύνοντος συμβούλου για την τράπεζα Πειραιώς αναμενεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες εντός του πρώτου 15νθημερου του Σεπτεμβρίου. Ήδη η εταιρεία συμβούλων που έχει προσληφθεί για την εξεύρεση διευθύνοντος συμβούλου εξετάζει μια σειρά από υποψηφιότητες, τοςο από την Ελλάδα οςο και από το εξωτερικό.

Το επόμενο κυμα αλλαγών αφορά στην Εθνική τράπεζα με την αντικατάσταση της προέδρου του ομίλου Λούκας Κατσέλη, να αναμένεται το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην πρόεδρο της Εθνικής, η κ. Κατσέλη θα παραμένει εως τον Σεπτέμβριο στα καθήκοντα της προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση.


Ανακατατάξεις είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και στον όμιλο της Alpha Bank όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται αλλαγές σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο.


Σαρωτικές αναμένεται να είναι και οι αντικαταστάσεις των μελών στα διοικητικά συμβούλια και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), οι οποίοι είναι επιχειρηματίες, νομικοί, συνδικαλιστές.

Η αντικατάσταση τους θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, το αργότερο αρχές Αυγούστου κατόπιν σχετικής εντολής από τον SSM.

πηγη
http://www.enikonomia.gr/businesses/110334,sarotikes-allages-stis-dioikiseis-ton-trapezon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates