.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ
Μέσα από το Taxisnet και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του λογαριασμού σας έχετε δικαίωμα να ορίσετε μόνο έναν ακατάσχετο λογαριασμό και το μέγιστο ποσό που μπορείτε να προστατέψετε είναι 1.250 ευρώ !!!















Από τον περασμένο Νοέμβριο, που αποφασίστηκε να μην παραταθεί η αναστολή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, το Δημόσιο μπορεί πλέον να κατάσχει αυτόματα τα χρωστούμενα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. Αυτό σημαίνει, ότι η τράπεζα δεσμεύει το ποσό της οφειλής έναντι της Εφορίας ή των ασφαλιστικών φορέων από οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό έχετε στο όνομά σας.

Για να μην βρεθείτε μπροστά σε μια τόσο δυσάρεστη έκπληξη αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε έναν ακατάσχετο λογαριασμό. Αυτός μπορεί να είναι λογαριασμός μισθοδοσίας, σύνταξης ή άλλος –αρκεί να είναι μοναδικός. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να ορίσετε μόνο έναν ακατάσχετο λογαριασμό και το μέγιστο ποσό που μπορείτε να προστατέψετε είναι 1.250 ευρώ. Με άλλα λόγια, εάν στον συγκεκριμένο λογαριασμό βρίσκεται κατατεθειμένο μεγαλύτερο ποσό, η τράπεζα θα δεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου το ποσό που αναλογεί πάνω από τα 1.250 ευρώ.

Για να ορίσετε ακατάσχετο λογαριασμό, θα πρέπει να επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα του TaxisNet(https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/index.jsp) και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του λογαριασμού σας.

                 


















Μόλις καταχωρήσετε τους κωδικούς σας και συνδεθείτε επιτυχώς στον ιστότοπο του TaxisNet, θα μεταβείτε σε μια οθόνη όπου θα πρέπει να εισάγετε το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού που θέλετε να προστατέψετε.







Αφού εισάγετε το IBAN –παραλείποντας το GR γιατί περιλαμβάνεται ήδη στη φόρμα– θα επιλέξετε ακριβώς από κάτω εάν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας, σύνταξης ή επιδομάτων και να δηλώσετε υπεύθυνα ότι δεν έχετε ορίσει άλλον ακατάσχετο λογαριασμό.Έπειτα κάνετε αποθήκευση και μόλις ληφθεί η έγκριση από την αντίστοιχη τράπεζα, ο λογαριασμός σας θα έχει μπει στο… απυρόβλητο.

πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates