.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
Τη 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου όπως ίσχυε όλα τα τελευταία χρόνια- θα καταβάλει στο εξής αρχίζοντας από τον Ιούλιο το ΕΤΕΑ τις επικουρικές συντάξεις σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους !!!


















Την αλλαγή προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος ύστερα από εισήγηση της διοίκησης του ΕΤΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε, κάθε μήνα, λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της καθυστερημένης (στις αρχές του επόμενου μήνα) είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες.

Ο ετεροχρονισμός αυτός που είχε φτάσει στο σημείο να υπάρχει έλλειμμα έως και 60 εκατ. ευρώ (λόγω καταβολής και των αναδρομικών «νέων» συντάξεων) υποχρέωνε το ΕΤΕΑ να ρευστοποιεί μερίδια από το Κοινό Κεφάλαιο «γράφοντας» ζημίες.

Πληρωμές
Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας των πληρωμών, οι επικουρικές συντάξεις του μηνός Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου και όχι στα τέλη Ιουνίου μαζί με τις κύριες συντάξεις των Ταμείων που ασφαλίζουν μισθωτούς (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι εκτός από την αλλαγή ημερομηνίας στις πληρωμές, το ΕΤΕΑ από τον Αύγουστο θα καταβάλει μειωμένα έως και 40% ποσά σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν κύρια + επικουρική άνω των 1.300 ευρώ τον μήνα μεικτά (συμπεριλαμβανομένων των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, αλληλεγγύης συνταξιούχων και αλληλεγγύης επικουρικής ασφάλισης).

Οι μειώσεις θα ισχύουν αναδρομικά από τον Ιούνιο, οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νέος ασφαλιστικός νόμος και θα παρακρατηθούν σε δόσεις (αναμένεται σχετική απόφαση).


πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates