.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 700.000.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 4ΜΗΝΟ
Νέες οφειλές ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ δημιούργησαν οι φορολογούμενοι στην εφορία τον Απρίλιο. Και αυτό πριν ακόμη ξεσπάσει η νέα φοροκαταιγίδα της πρώτης αξιολόγησης και αρχίσει η πληρωμή των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος και του νέου τσουχτερού ΕΝΦΙΑ !!!















Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν στα 4,33 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,63 που ήταν το Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο οι νέες οφειλές ανήλθαν στα 1,45 δισ ευρώ και τον Φεβρουάριο στα 2,75, σημειώνοντας αύξηση 1,3 δισ ευρώ σε σχέση με τον πρώτο μήνα του έτους.

Από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε μέσω ρυθμίσεων αλλά και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης να εισπράξει στο 4μηνο το ποσό των 568 εκατ. ευρώ. Από τα παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη (αυτά δηλαδή που συσσωρεύτηκαν έως το τέλος του 2015) το ΥΠΟΙΚ κατάφερε να εισπράξει 1,06 δισ ευρώ.

Οι παλιές οφειλές ανήλθαν συνολικά στο τέλος του 2015 σε 83,5 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι το σύνολο των χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανήλθαν στο τέλος Απριλίου στα 87,9 δις. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζει μπαράζ μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις προκειμένου να φέρει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates