.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΔΩΣΕ 60 ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο Νο 1 ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΘΑΦΤΗΚΕ Η ΕΙΔΗΣΗ
Και εσύ πλήρωνε κορόιδο : Ο Νο1 οφειλέτης του Δημοσίου κυκλοφορεί ελεύθερος ξανά, παρότι έφαγε 503 χρόνια φυλακή !!!





O Νίκος Κασιμάτης, ο λογιστής από τη Θεσσαλονίκη που υπήρξε ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου σκανδάλου με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και έχει καταδικαστεί σε συνολικά 503 χρόνια φυλάκισης, ενώ κατέχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στον κατάλογο των μεγαλοοφειλετώντου Δημοσίου, με ένα ποσό που ξεπερνά ήδη το 1 δισ. ευρώ, έχει αποφυλακιστεί με βάση ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Την αποφυλάκιση του 62χρονου οικονομολόγου, που υπήρξε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, επιβεβαίωσε στο «Εθνος της Κυριακής» διευθυντής φυλακών της Βόρειας Ελλάδας, όπου κρατούνταν.

Η αποφυλάκιση κρατήθηκε μυστική και δεν έγινε ευρέως γνωστή, αφού στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, πολλοί είναι αυτοί που πνέουν μένεα εναντίον του, δεδομένου ότι ο Νίκος Κασιμάτης εξελίχθηκε στο «βαθύ λαρύγγι» για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που τελέστηκε στη δεκαετία του ΄90 και αρχές της επόμενης δεκαετίας, με ζημιά άνω των 15 δισ. δραχμών για το Δημόσιο και εκατοντάδες εμπλεκόμενους.
Μιας υπόθεσης που είχε και σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις, ενώ και ο ίδιος ο Κασιμάτης έκανε πάντα λόγο για εμπλεκόμενους πολιτικούς χωρίς όμως να τους κατονομάζει δημόσια. Οταν συνελήφθη και προκειμένου να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη έδωσε στις Αρχές δεκάδες ονόματα -περίπου 60- «επίορκων» εφοριακών, πέραν των ιδιωτών -ανάμεσά τους και ονόματα διευθυντών και προϊσταμένων μεγάλων εφοριών, ακόμη και επιθεωρητών- ισχυριζόμενος ότι συμμετείχαν στη μεγάλη κομπίνα εισπράττοντας οι ίδιοι μεγάλες «μίζες». Σε βάρος κάποιων από αυτούς -πέραν εκείνων που είχαν παραπεμφθεί αρχικά- σχηματίστηκαν δικογραφίες, κάθισαν στο εδώλιο και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια σε βαριές ποινές, με πολυετείς καθείρξεις, ενώ υπάρχουν υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμη.

Σήμερα υπάρχουν πρώην διευθυντές εφοριών και εφοριακοί που εκτίουν βαριές ποινές στις φυλακές, ενώ ο Νίκος Κασιμάτης, που είχε συλληφθεί μόλις τον Ιούνιο του 2009, είναι πλέον ελεύθερος. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο πέντε πρώην εφοριακοί της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινές κάθειρξης 15 χρόνων και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Μάλιστα τρεις από αυτούς είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο επιχειρηματίας του οποίου η ποινή μετατράπηκε επίσης από ισόβια σε κάθειρξη 15 χρόνων, συνεχίζει ύστερα από τόσα χρόνια να είναι εξαφανισμένος και να φυγοδικεί. Στα μέσα του 2014 άλλη μία εφοριακός, πρώην προϊσταμένη ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, ενώ για άλλες δύο υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια έχει καταδικαστεί επίσης άλλες δύο φορές ισόβια.


Πολιτικές προεκτάσεις
Νομικοί κύκλοι εξέφραζαν ερωτηματικά αναφορικά με την αποφυλάκιση του Ν. Κασιμάτη. Οι ποινές των πάνω από 500 χρόνια φυλάκισης μεταφράζονται τελικά σε 25 χρόνια φυλακής. Με προϋποθέσεις κάποιος με αυτά τα χρόνια φυλακής μπορεί να αποφυλακιστεί και μετά την έκτιση του 1/3 της ποινής, δηλαδή τα 8,5 χρόνια. Από τη σύλληψη όμως του Ν. Κασιμάτη τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τώρα δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε 6 χρόνια (!).
Ετσι εκφράζονται πολλές υποθέσεις για τον τρόπο που αποφυλακίστηκε και αν αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι ο «λογιστής ΦΠΑ», όπως αποκαλείται, μετατράπηκε από τον «εγκέφαλο» και στο «βαθύ λαρύγγι» αυτής της μεγάλης υπόθεσης-σκάνδαλο που είχε και πολιτικές προεκτάσεις.

Υποψήφιος με Ψωμιαδη
Δεν «κυκλοφορεί» καμία φωτογραφία του και η μοναδική που υπήρχε ήταν σε φυλλάδιο του Π. Ψω­μιάδη, όταν τον κατέβασε υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο της παράταξής του το 2002, το οποίο φρόντισε τότε να εξαφανίσει, ενώ απέσυρε και την υπο­ψηφιότητα όταν ήρθαν στο φως τα στοιχεία του σκανδάλου που ενέπλεκαν και τον ίδιο σε μια από τις υποθέσεις.

Εδωσε 60 ονοματα- «Διενεργούν ελέγχους ακόμη οι... συνεργοί μου!»
Ο Ν. Κασιμάτης αποτελεί έναν πραγματικό... «φαντομά» για τη Θεσσαλονίκη. Μπορεί το όνομά του να είναι πλέον ευρέως γνωστό, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του, ακόμη και εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις του μεγάλου σκανδάλου.
Οι αποκαλύψεις του 2002 είχαν πάρει τότε διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου, αφού ο Νίκος Κασιμάτης, κάτω από το βάρος των στοιχείων είχε αρχικά ανοίξει το στόμα του δίνοντας σημαντικά στοιχεία στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Κουκάκη, εμπλέκοντας και τον Π. Ψωμιάδη και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Ομως όταν λίγες μέρες αργότερα οδηγήθηκε στο γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη, άλλαξε τακτική, έκλεισε το στόμα του και έκανε τον... ανήξερο.
Κάτω από περίεργες συνθήκες ο Ν. Κασιμάτης εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2004 έξω από τον προθάλαμο του ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και ενώ ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσιζαν την προφυλάκισή του. Ως πραγματικός «φαντομάς» στη συνέχεια και ενώ οι αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και τους δεκάδες εμπλεκόμενους έπαιρναν διαστάσεις, φρόντισε να εξαφανιστεί.
Αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κατάφερνε να διαφεύγει από τις Αρχές, παρά τις κατά καιρούς πληροφορίες που τον έφερναν να κινείται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Βουλγαρίας (!), Αθήνας και Πειραιά. Τελικά μόλις τον Ιούνιο του 2009 συνελήφθη στον Πειραιά. Εκτοτε και με δεδομένες τις καταδίκες του για δεκάδες υποθέσεις άλλαξε τακτική.
Τον Ιούνιο του 2010 μέσα από τις φυλακές έστελνε μια αναφορά που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης στην οποία ενέπλεκε δεκάδες εφοριακούς στο σκάνδαλο που εισέπρατταν μίζες εκατομμυρίων για να καλύπτουν τις παράνομες επιστροφές του ΦΠΑ, ενώ είχαν συστήσει ακόμη και offshore εταιρείες για να τους καταβάλλονται τα ποσά.
«Ημουν παιδί του συστήματος. Από 26 ετών είμαι μέσα στο σύστημα. Εγώ είμαι φυλακή και δικαίως είμαι. Αυτοί οι κύριοι όμως, οι συνεργοί μου, παραμένουν ασύλληπτοι και εξακολουθούν να διενεργούν ελέγχους. Είναι περισσότεροι από 60» έλεγε ο ίδιος ο Κασιμάτης σε μια από τις σπάνιες, δημόσιες τοποθετήσεις του.


ΠΗΓΗ
http://fonaklas.blogspot.gr/2016/06/1-503.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates