.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΦΕΚ 1525/20-02-1946 : ΚΑΤΑΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ !!!

Καταγγέλλει ο Πάνος Λελιάτσος

ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ & ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ
Η δραχμή βρισκόταν υπό τη νομισματική εποπτεία των ξένων δανειστών από το 1946 και η εποπτεία αυτή διήρκησε μέχρι την ένταξη της Ελλάδος στο ευρώ !!!
ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ή ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ;;; 


Πριν μπούμε στο ευρώ παίρναμε δάνεια σε συνάλλαγμα από το εξωτερικό για να στηρίζουμε την ισοτιμία της δραχμής !!!
Και κάποιοι αφελείς ακόμη πιστεύουν ότι η δραχμή μπορεί σήμερα να σώσει την Ελλάδα και να μας ξανακάνει εθνικά κυρίαρχους !!! 

Aναζητώντας την ιστορία αυτής της χώρας μέσα από τις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την άσκηση νομισματικής και οικονομικής πολιτικής ανακαλύπτει ο κάθε ερευνητής πως αυτή η χώρα εκ συστάσεως της είχε ξένους επιτρόπους. 

Το 1946 και μετά την λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου η τότε κυβέρνηση υπέγραψε μια δανειακή σύμβαση με την Μεγάλη Βρετανία ύψους 10.000.000 αγγλικών λιρών προκειμένου να στηριχθεί πρωτίστως η δραχμή και δευτερευόντως να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακά έργα. 
Μια εκ των δεσμεύσεων που είχε υπογράψει το Ελληνικό δημόσιο στην προκειμένη σύμβαση ήταν η σύσταση νομισματικής επιτροπής η οποία είχε ως δύο μέλη που προέρχονταν από την Μεγάλη Βρετανία και από τις ΗΠΑ. 

Η εν λόγω επιτροπή υφίσταντο μέχρι που η χώρα μπήκε στην Ευρωζώνη γιατί ποτέ κανείς πολιτικός δεν απαίτησε τον έλεγχο εκ μέρους του δημοσίου υπό την Τράπεζα της Ελλάδος. Το ΦΕΚ είναι αποκαλυπτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates