.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Μ. ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΕ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ: ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΔΙΣ !!!

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Απολογητικός ο Ντράγκι απέναντι στον Νότη Μαριά για Τρόικα και μη επιστροφή κερδών της ΕΚΤ !!!



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΟ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

Απολογητικός εμφανίστηκε ο Ντράγκι απέναντι στον Νότη Μαριά που του έθεσε αφενός μεν το ζήτημα της αποχώρησης της ΕΚΤ από την τρόικα όπως έχει άλλωστε υποδείξει το Δικαστήριο της Ε.Ε. και αφετέρου το ζήτημα της επιστροφής των κερδών της ΕΚΤ στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο Μάριο Ντράγκι δεν τόλμησε καν να αμφισβητήσει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πλαίσιο της ΕΚΤ και φυσικά δεν άρθρωσε κουβέντα για την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που στην ουσία τον καλεί να αποχωρήσει από την τρόικα. Επιπλέον κατάπιε κυριολεκτικά τη γλώσσα του στο ζήτημα της επιστροφής των κερδών της ΕΚΤ στην Ελλάδα όταν ο Νότης Μαριάς του υπενθύμισε παλαιότερη δήλωση του ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στην Ελλάδα μετά τη λήξη της αξιολόγησης, γεγονός βέβαια το οποίο δεν έγινε αφού τα χρήματα με απόφαση του Eurogroup τα ενθυλάκωσε ο ESM. Έτσι ο Μάριο Ντράγκι αναγκάστηκε στο ζήτημα αυτό να πετάξει το μπαλάκι στο Eurogroup και στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. δηλώνοντας δήθεν αναρμόδιος.

Ειδικότερα όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας σήμερα 21/6/2016 στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής «το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τίθεται όλο και πιο συχνά γιατί η ΕΚΤ δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα δήθεν Ανεξάρτητη Νομισματική Αρχή, Εποπτική Αρχή των συστημικών τραπεζών, δανειστής των κρατών μελών της Ένωσης μέσω των προγραμμάτων αγοράς κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και μέλος της τρόικας υπό τον πολιτικό έλεγχο του Εurogroup».

Επίσης, είπε ο Νότης Μαριάς στον Ντράγκι «σας έχω θέσει επανειλημμένα το ερώτημα πότε θα φύγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την τρόικα όπως σας υπέδειξε από τον Ιούνιο του 2015 το Δικαστήριο της Ε.Ε. στην απόφασή του επί της υποθέσεως C-62/14. Μια απόφαση στην οποία αναφερθήκατε και εσείς και αναφέρθηκε επίσης και σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης. Μάλιστα σε σχετική προφορική Ερώτηση που σας έθεσα εδώ στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στις 23/9/2015 για το πότε η ΕΚΤ θα φύγει επιτέλους από την τρόικα απαντήσατε ότι «η ΕΚΤ δεν θα παραμείνει για πάντα στην τρόικα». Σας ερωτώ λοιπόν ξανά κύριε Ντράγκι, μήπως ήρθε πλέον η ώρα να αποχωρήσει η ΕΚΤ από την τρόικα;»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η δεύτερη ερώτηση αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο του 2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σε ερώτηση-τοποθέτηση που είχα κάνει μου απαντήσατε ότι η επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών στην Ελλάδα, δηλαδή των SMP’s και των ANFA’s θα γίνει, είχατε πει τότε, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τελικά η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε ήδη και το ερώτημα είναι ότι το Eurogroup παρά ταύτα αποφάσισε να μην επιστρέψει τα κέρδη των Κεντρικών Τραπεζών και της ΕΚΤ στην Ελλάδα, θα τα κρατήσει ο ESM μέχρι το 2018. Συμφωνείτε με την άποψη αυτή του Eurogroup ή μήπως θα έπρεπε τα ποσά αυτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα ούτως ώστε να αποτελέσουν μέρος των δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη στη χώρα»;

Απαντώντας ο Μάριο Ντράγκι αφού επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η ΕΚΤ δεν θα μείνει για πάντα στην τρόικα τελικά εμφανίζοντας ξανά το σκληρό πρόσωπο των δανειστών είπε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να αποχωρήσει η ΕΚΤ από την τρόικα, διανθίζοντας την απάντησή του με διάφορους δήθεν νομικισμούς.

Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζει ο Ντράγκι και η παρέα του ότι τελικά θα το πιεί το πικρό ποτήριο μια και σύντομα ο Ελληνικός λαός θα πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας και θα ξαναπάρει πίσω την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates