.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ LINKEDIN !!!

ΧΑΚΕΡ ΠΟΥΛΑΕΙ E-MAILS ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ 117.000.000 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Ανάμεσά τους βρίσκονται και στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών !!!













Πάνω από 100 εκατομμύρια λογαριασμοί μελών του LinkedIn είναι προς πώληση στο Darknet, το σκοτεινό δίκτυο όπου κυριαρχεί η παρανομία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών που τα έχουν ανεβάσει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Για αυτό το λόγο, σήμερα το LinkedIn έστειλε μήνυμα στους Έλληνες χρήστες του να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, o χάκερ "Peace" πουλά emails και passwords 117 εκατομμύριων λογαριασμών του LinkedIn, όπως αναφέρει το RT.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι οι λογαριασμοί των οποίων τα πιστοποιητικά είχαν διαρρεύσει ήταν 6,5 εκατομμύρια. Όμως, ο αριθμός φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το LinkedIn ανέφερε στο site Motherboard ότι έχει διεξάγει έρευνα, αλλά δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν αν τα δεδομένα ήταν αυθεντικά. Πολύ πιθανόν η εταιρεία να μη γνώριζε τον αριθμό των λογαριασμών που είχαν υποκλαπεί. Από το 2012 η εταιρεία έχει δεχτεί μηνύσεις ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς κατηγορείται για έλλειψη διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Η εταιρεία υποστηρίζει σε δήλωσή της ότι έχει ζητήσει από κάθε χρήστη να ισχυροποιήσει τον κωδικό πρόσβασης και να συμπληρώσει επιπλέον στοιχεία ταυτοποίησης.

πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates