.

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ & ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ !!!

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ & ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
Μύκονος: Τζίρος εκατομμυρίων με τη διαφθορά της Πολεοδομίας !!!




Είναι ο δεύτερος προϊστάμενος που συλλαμβάνεται - Δύο δήμαρχοι έχουν εκπέσει των καθηκόντων τους - Πάνω από 700 καταγγελίες για αυθαίρετα, επιχειρηματίες που λαδώνουν χοντρά και ο άγνωστος πόλεμος με την ΑστυνομίαΗ ανώνυμη καταγγελία που εστάλη πριν από λίγες ημέρες στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα όργια διαφθοράς και πολεοδομικών παραβάσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Νησί των Ανέμων.

Η σύλληψη του διευθυντή της Πολεοδομίας Μυκόνου και η έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο του είναι μόνο η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διαφθοράς και της ασυδοσίας που μαστίζει το νησί, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν από απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και διοικητικοί μέχρι μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν χτίσει ξενοδοχεία και βίλες-μεγαθήρια μετά το 2011. Στο «πριγκιπάτο της Μυκόνου», όπου το χρήμα ρέει άφθονο, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποπεμφθεί για διαφορετικές υποθέσεις δύο δήμαρχοι και ένας ακόμη προϊστάμενος της Πολεοδομίας, ενώ στη φυλακή βρέθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι. Τα ονόματα των δημάρχων αναμείχθηκαν σε σκάνδαλα που αφορούσαν τα οικονομικά του δήμου (δεν εισέπρατταν τέλη παρεπιδημούντων), όμως τελικά αθωώθηκαν, σε αντίθεση με δύο διοικητικούς υπαλλήλους που κρίθηκαν ένοχοι από τη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο προηγούμενος προϊστάμενος της Πολεοδομίας απασχόλησε τις Αρχές μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» ότι «ήλεγξε τον εαυτό του και τον... βρήκε καθαρό» μετά από καταγγελία που έγινε εις βάρος του στην Αστυνομία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν εντός της οικίας του. Οι επιτόπιες αυτοψίες που ακολούθησαν εκ των υστέρων έγιναν από κλιμάκιο της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται και έφεραν την υπογραφή του! Οσο για τον νυν προϊστάμενο της Πολεοδομίας, το όνομά του περιέχεται στη λίστα Ράιχενμπαχ, με τους 1.600 φορολογούμενους μεγάλου πλούτου που ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών. 

Η σύλληψη του πολεοδόμου
Η σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνη Καστορίνη έγινε έπειτα από επιτόπια έρευνα των αστυνομικών αρχών σε ανεγειρόμενη οικοδομή στον Αγιο Ιωάννη, δίπλα στο γνωστό ξενοδοχείο «Saint John». Η οικοδομή αφορά στην ανέγερση μιας νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει σε Μυκονιάτες οι οποίοι διατηρούν έξι ακόμα ξενοδοχεία. Πρόκειται για έργο που έχει σταματήσει από πέρυσι έπειτα από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Αστυνομία και στην Πολεοδομία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Ο κ. Καστορίνης εκλήθη τηλεφωνικώς από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Μυκόνου να προσέλθει στο Τμήμα για να δώσει εξηγήσεις έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του διότι, παρά τη διακοπή εργασιών που ίσχυε από το 2015 λόγω των πολεοδομικών παραβάσεων στη συγκεκριμένη οικοδομή, εκείνος έκρινε με δική του ευθύνη ότι οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν.

Ο κ. Καστορίνης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» παραδέχτηκε ότι υπέγραψε μια προθεσμία άρσης επικινδυνότητας χρονικής διάρκειας 24 ωρών, που αφορούσε τμήμα της νεοανεγειρόμενης οικοδομής και όχι ολόκληρο το κτίσμα, όπως υποστηρίζει, προκειμένου να γίνουν εργασίες για την ενίσχυση των θεμελίων στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση της προσωρινής άδειας δεν συσχετίζεται με παράνομες συναλλαγές. Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο προχώρησαν σε εξονυχιστική έρευνα τόσο στο γραφείο του όσο και στο σπίτι του αναζητώντας στοιχεία και για άλλες καταγγελίες που δεν είχαν εξεταστεί. Η ανώνυμη καταγγελία, τα κυριότερα αποσπάσματα της οποίας θα τα διαβάσετε παρακάτω, περιέχει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση συγκεκριμένων προσώπων που φέρονται να «λύνουν και να δένουν» στη Μύκονο όπου «γίνονται συνέχεια παρανομίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ο συντάκτης της καταγγελίας κάνει αναφορά σε «άδειες που βγαίνουν χωρίς όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις», παρά μόνο με την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Τήνου - Μυκόνου. Μιλάει για έναν επιχειρηματία «με φωτοβολταϊκά», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, σχετικά «με τις δύο περίεργες υποθέσεις» που συζητήθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στην Τήνο. Οσο για τις καταγγελίες περί αυθαιρεσιών, ο καταγγέλλων (σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολιτικό μηχανικό με καταγωγή από τη Μύκονο) διερωτάται: «Πόσες καταγγελίες έχουν σταλεί από το Α.Τ. Μυκόνου και πόσες έχουν διεκπεραιωθεί;».

Σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, το Πολεοδομικό Γραφείο της Μυκόνου φέρεται να εξέδιδε άδειες μικρής κλίμακας που ενέκριναν επισκευές, για παράδειγμα βαψίματα σε τοιχάκια, όμως βάσει αυτών χτίζονταν ολόκληρα σπίτια. Μάλιστα γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών μηχανικών από την Τήνο που παίρνουν τις περισσότερες άδειες. «Μυκονιάτης μηχανικός σπάνια θα πάρει δουλειά», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνης Καστορίνης συνελήφθη από τις Αρχές επειδή, σύμφωνα με καταγγελία, παρείχε σε ξενοδόχο την άδεια για τη συνέχιση εργασιών σε οικοδομή όπου είχαν διαπιστωθεί πολεοδομικές παραβάσεις


Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από έφοδο των πολεοδομικών αρχών σε ακίνητο στην περιοχή της Φτελιάς όπου είχε εντοπιστεί σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων. Προτού καν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο, οι χειριστές των εκσκαφέων είχαν κρυφτεί πίσω από τα βράχια

700 καταγγελίες για αυθαιρεσίες

Ενας άγνωστος πόλεμος μαίνεται εδώ και καιρό στη Μύκονο. Οι αστυνομικές αρχές κατηγορούν τα στελέχη του πολεοδομικού γραφείου ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη μη πραγματοποίηση αυτοψιών στις οικοδομές όπου υπάρχουν καταγγελίες για αυθαιρεσίες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή στα συρτάρια του προϊσταμένου της Πολεοδομίας υπάρχουν περίπου 700 καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις που δεν έχουν εξεταστεί, γεγονός που παραδέχτηκε και ο κ. Καστορίνης ενώπιον των Αρχών. «Η Αστυνομία κατηγορεί την Πολεοδομία, όμως τι γίνεται όταν εμείς στέλνουμε διακοπή εργασιών; Γιατί δεν επεμβαίνει τότε η Αστυνομία για να τηρηθεί η διακοπή των εργασιών, αντιθέτως κλείνουν τα μάτια;» καταγγέλλει με τη σειρά του ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας με τον οποίο επικοινωνήσαμε.

Ο κ. Καστορίνης ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει τα μέσα για να προχωρήσει στις απαραίτητες αυτοψίες. Κατά τον ίδιο, στο γραφείο υπάρχουν ένας κλητήρας, μία γραμματέας με πεντάμηνη σύμβαση και μία πολιτικός μηχανικός που εξαιτίας χρόνιου προβλήματος υγείας δεν είναι σε θέση να παρευρίσκεται στις αυτοψίες.

Ακόμη, ότι δεν υπάρχει υπηρεσιακό όχημα και ότι κάθε φορά αναγκάζεται να υποχρεώνεται σε γνωστούς του για να τον μεταφέρουν στις εκάστοτε περιοχές.

«Μια υπόθεση τακτοποιείς και άλλες δέκα γεννιούνται ταυτόχρονα», υποστηρίζει ο πολεοδόμος, παρομοιάζοντας το όργιο των αυθαιρεσιών με τη Λερναία Υδρα. «Ολα εδώ στη Μύκονο είναι περίεργα. Πάω για αυτοψία και είναι κλειστή η οικοδομή με φράχτη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο εσωτερικό, ενώ βλέπω 20 εργάτες που δουλεύουν ακατάπαυστα. Τους λέω ‘‘ανοίξτε μου την πόρτα’’, όμως εκείνοι εξαφανίζονται σαν αρουραίοι! Πηδάνε τις μάντρες και σε δευτερόλεπτα, μέχρι να κοιτάξεις ξανά στο εσωτερικό, έχουν εξαφανιστεί», αποκαλύπτει, ενώ αμέσως μετά εξιστορεί μία ακόμα περίπτωση που του προκάλεσε εντύπωση:

«Σε ένα ξενοδοχείο όπου κλήθηκα για αυτοψία, μόλις φτάνω βλέπω τους εργάτες στον δρόμο. Διαπιστώνω ότι έφτιαχναν μια πισίνα. ‘‘Παιδιά’’, τους φωνάζω, ‘‘έχετε άδεια;’’. Μέχρι να ανέβω τα σκαλοπάτια, απόσταση που κάλυψα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, είχαν ήδη εξαφανιστεί. Τρομερά πράγματα. Πάντως τις περισσότερες καταγγελίες τις έχουν Αθηναίοι, όχι Μυκονιάτες. Τον χειμώνα όσες αυτοψίες και να κάνω, σπάνια θα βρω την πόρτα ανοιχτή, οπότε πρέπει να περιοριστώ σε έναν μήνα όπου θα έρθουν για διακοπές το καλοκαίρι. Είναι για να γράψεις βιβλίο»...


Θησαυρίζουν οι μαντράδες
Στη Μύκονο, ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, οι εκσκαφείς βάζουν μπρος μέσα στη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας αδιαφορώντας επιδεικτικά για το αν θα γίνουν ή όχι αντιληπτοί. «Οι εργάτες, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, είναι αναλώσιμοι για τα αφεντικά τους. Κάντε μια βόλτα στις οικοδομές και θα καταλάβετε πόσοι μετανάστες χωρίς χαρτιά δουλεύουν αυτή τη στιγμή και υπό ποιες συνθήκες», λέει στο «ΘΕΜΑ» πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Γίνεται λόγος για ένα απέραντο εργοτάξιο, με τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων να παίζουν καθημερινά «κλέφτες και αστυνόμους» με τις Αρχές, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους πάση θυσία.

Το μερίδιο του λέοντος ανήκει στους ιδιοκτήτες μαντρών με οικοδομικά υλικά.

«Αυτοί θησαυρίζουν», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» παράγοντας του νησιού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπάρχει συγκεκριμένη κλίκα που «λύνουν και δένουν» σε ό,τι έχει να κάνει με οικοδομές:

«Ενας εξ αυτών διαθέτει μάντρα οικοδομικών υλικών και θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί σε ό,τι αφορά τη δόμηση αυθαίρετων κτισμάτων. Αν θες να κάνεις αυθαίρετο, πας σ’ αυτόν για να το τελειώσεις, αλλιώς δεν έχεις ελπίδα. Δυο με τρία καράβια ξεφορτώνουν καθημερινά στο παλιό λιμάνι ή στο λιμανάκι του Λούλου τα οικοδομικά υλικά του και από κει τα μεταφέρει στις οικοδομές. Εδώ στη Μύκονο λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις και γι’ αυτό κανείς δεν τον ακουμπάει. Μαζί του είναι και ένας πρώην παράγοντας του νησιού».

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/greece/article/574869/tziros-ekatommurion-me-ti-diafthora-tis-poleodomias/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates