.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Τεράστια οικονομική απάτη με δεκάδες θύματα : Εστησαν απίστευτη επιχείρηση με δεκάδες funds και off shore !!!




Υπόθεση πολύ μεγάλης απάτης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω offshore εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους και δήθεν επενδύσεις, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εξιχνιάστηκε απο τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία.

Από την ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου και έχουν, ήδη, συληφθεί πέντε αρχηγικά στελέχη του διεθνούς κυκλώματος, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ ασκήθηκαν διώξεις σε άλλα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ πρωταγωνιστής της απάτης φέρεται ένας άλλος Έλληνας, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση οικομικού εγκλήματος.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει πολύπλοκα εταιρικά σχήματα (FUNDS), και χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι», με το πρόσχημα των επενδύσεων, εξαπατούσαν επενδυτές από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα γίνουν ανακοινώσεις απο την Ασφάλεια Αττικής, ενώ έρευνες γίνονται παράλληλα στη Βρετανία και την Ουκρανία.


ΠΗΓΗ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=114001720

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates