.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιδρύθηκε υπερ-φορέας που θα υποστηρίζει τους δανειολήπτες να κουρέψουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες !!!



Ρεπορτάζ
Βασίλης Παπακωνσταντόπουλος

Τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τα... «κερατιάτικα» των δανείων έχουν οι οφειλέτες, μειώνοντας σημαντικά το ποσό που χρωστούν στις τράπεζες. Οι δανειολήπτες μπορούν να αμφισβητήσουν το όριο των οφειλών τους και να αποδείξουν ότι το ποσόν της απαίτησης, όπως αυτή προσδιορίζεται στη δήλωση της τράπεζας, δεν είναι εκείνο που προκύπτει ως οφειλόμενο.

Η διαδικασία
Πρόκειται για το λεγόμενο μη βέβαιο και εκκαθαρισμένο της απαίτησης, το οποίο οι δανειολήπτες έχουν δυνατότητα να μην αναγνωρίσουν και να κινηθούν δικαστικά για να το γλιτώσουν. Η αμφισβήτηση μπορεί να αφορά τη χρονική διάρκεια του δανείου, τα επιτόκια που θεωρούνται καταχρηστικά, το πότε και με ποιους όρους υπεγράφη ένα δάνειο κ.λπ.

Το... όπλο αυτό των δανειοληπτών ανέδειξαν η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών - Καταναλωτών - Δανειοληπτών Ελλάδος και το Κίνημα Υπέρβαση Τραπεζική και Οικονομική Δικαιοσύνη, δημιουργώντας έναν κοινό φορέα που θα παρεμβαίνει δικαστικά και εξωδικαστικά. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους δύο φορείς και να λαμβάνουν οδηγίες και συμβουλές από εξειδικευμένους οικονομικούς και νομικούς επιστήμονες. Οι πρόεδροί τους, Ευάγγελος Κρητικός και Κυριάκος Τόμπρας, υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου ότι το τελευταίο διάστημα εκδίδονται όλο και περισσότερες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δανειολήπτες σε διαμάχες με τράπεζες, ανατρέποντας τα δεδομένα που ίσχυαν έως σήμερα.

«Οι δανειολήπτες δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα, που απορρέουν από τις συμβάσεις» επισήμαναν οι δύο πρόεδροι. Βάσει του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν οι κ. Κρητικός και Τόμπρας, οι δύο φορείς ξεκινούν δικαστική συνεργασία σε κοινές δικαστικές δράσεις, επί ειδικότερων και γενικότερων θεμάτων, κοινές εξωδικαστικές δράσεις σε θέματα προστασίας του δανειολήπτη - καταναλωτή - πολίτη, κοινές διοργανώσεις επιστημονικών και ενημερωτικών ημερίδων, διημερίδων, συνεδρίων, αλλά και πραγματοποίηση περιοδειών από μεικτά κλιμάκια των δύο φορέων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΠΗΓΗ
http://www.dimokratianews.gr/content/60947/kryfo-oplo-gia-daneioliptes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates