.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΤΕΛΟΣ !!! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Στάμος

ΠΡΟΣΟΧΗ :
ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!
Η πώληση (εκχώρηση) όλων των δανείων, κόκκινων και πράσινων, ήταν ανέκαθεν ελεύθερη, από ενάρξεως τραπεζικού κόσμου, χωρίς κανέναν περιορισμό !!!

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η απαγόρευση που ισχύει από τις αρχές του έτους και παρατάθηκε πρόσφατα μέχρι την 15/05/2016, θεσπίστηκε και ανανεώνεται κάθε φορά με ειδική τροπολογία !!!
Αν η εκχώρηση δεν ήταν ελεύθερη, δεν θα χρειαζόταν καμία τροπολογία για να προστατευθούν οι δανειολήπτες από την πώληση των δανείων τους στα funds !!! 



Για να πωλήσεις κάτι, πρέπει να είναι δικό σου, να έχεις την ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ.

ΠΩΛΗΣΗ : Άρθρο 513 Αστικού Κώδικα

Με τη σύμβαση της πώλησης ο πωλητής έχει την υποχρέωση να μεταβιβάσει την κυριότητα του πράγματος ή το δικαίωμα, που αποτελούν το αντικείμενο της πώλησης, και να παραδώσει το πράγμα και ο αγοραστής έχει την υποχρέωση να πληρώσει το τίμημα που συμφωνήθηκε.

Μπορούν λοιπόν οι Τράπεζες να πωλήσουν τα δάνεια ;;;

Για να απαντήσουμε ας δούμε πρώτα τι είναι ΔΑΝΕΙΟ.

ΔΑΝΕΙΟ : Άρθρο 806 Αστικού Κώδικα
Με τη σύμβαση του δανείου ο ένας από τους συμβαλλομένους μεταβιβάζει στον άλλον κατά κυριότητα χρήματα ή άλλα αντικαταστατά πράγματα, και αυτός έχει υποχρέωση να αποδώσει άλλα πράγματα της ίδιας ποσότητας και ποιότητας. 

Με άλλα λόγια, όταν δανείζεις χρήματα, ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ των χρημάτων στον δανειολήπτη.
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να ΠΩΛΗΣΕΙΣ κάτι που δεν είναι δικό σου;

Τι πωλούν λοιπόν οι τράπεζες ;;; 
Πωλούν την απαίτηση που έχουν ένεκα του δανείου. 
Η πώληση αυτή ονομάζεται ΕΚΧΩΡΗΣΗ !!!

ΕΚΧΩΡΗΣΗ : Άρθρο 455 Αστικού Κώδικα

Ο δανειστής μπορεί με σύμβαση να μεταβιβάσει σε άλλον την απαίτησή του χωρίς τη συναίνεση του οφειλέτη (εκχώρηση). 

Ο μεταβιβάζων την απαίτηση, λέγεται ΕΚΧΩΡΗΤΗΣ (ΤΡΑΠΕΖΑ)
Ο λαμβάνων την απαίτηση, λέγεται ΕΚΔΟΧΕΑΣ (FUND)

Γιατί οι τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην εκχώρηση των απαιτήσεών τους από κόκκινα δάνεια στα funds; (ή κατά την λαικήν, στην «πώληση» των κόκκινων δανείων τους;)

Κατά την ΤΑΠΕΙΝΗ μας άποψη, λόγω του συνδυασμού των κάτωθι δεδομένων :

1) Μόνον η ΥΠΕΡΒΑΣΗ έχει ήδη καταθέσει αγωγές που αφορούν 50.000 τουλάχιστον δάνεια και κάρτες.

2)Για να ολοκληρωθεί η πώληση των κόκκινων δανείων (εκχώρηση) και ο «νέος ιδιοκτήτης» (βλ. fund) να εισπράξει από τον δανειολήπτη, θα πρέπει ο τελευταίος (δηλ. ο δανειολήπτης) να ενημερωθεί (απλά να ενημερωθεί, όχι να του ζητηθεί και η έγκριση ή η συναίνεση όπως διαβάζω από κάποιους άσχετους) για την γενόμενη «πώληση», απλά και μόνον για να ξέρει σε ποιόν πληρώνει.

Έτσι, κατά το άρθρο 460 ΑΚ, ο εκδοχέας δεν αποκτά δικαίωμα απέναντι στον οφειλέτη και στους τρίτους πριν ο ίδιος ή ο εκχωρητής αναγγείλει την εκχώρηση στον οφειλέτη.

Το γιατί θα πρέπει να ενημερωθεί ο δανειολήπτης είναι εξευτελιστικά απλό και αυτονόητο….. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!!

3)Εάν λοιπόν "πωληθεί" επίδικο κόκκινο δάνειο και ο "αγοραστής" μάθει εκ των υστέρων ότι είναι επίδικο, θα είναι σαν ο "πωλητής" να του έχει "πωλήσει" κοτόπουλο με σαλμονέλα και τα funds δεν είναι καθόλου αλληλέγγυα στην τραπεζική κρίση.... δλδ θα τους πάρουν και τις ψυχές λόγω της "απατηλής πώλησης" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates