.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016: ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

ΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ;;;
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος φόβος διοργανωτών και ασφαλιστών ;;; 
Η απάντηση είναι η μαύρη οθόνη !!!!



Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος φόβος των διοργανωτών; Η απάντηση είναι η μαύρη οθόνη!

Σύμφωνα με την Margo Black, επικεφαλής της Swiss Re στο νότιο τομέα της Λατινικής Αμερικής, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχει συνάψει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) -μέσω της Swiss Re και της Munich Re- καλύπτει $ 2 δισ. σε δικαιώματα μετάδοσης.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο ήταν ίδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Σότσι και πρόκειται να καλύψει και του Ρίο, έχει ως στόχο την προστασία της ΔΟΕ σε περίπτωση που οι Αγώνεςακυρωθούν ή ματαιωθούν λόγω τρομοκρατικού χτυπήματος, φυσικής καταστροφής, πανδημίας ή διαταραχών. Παρόλα αυτά το συμβόλαιο δεν καλύπτει τα πάντα.
"Μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση που μπορεί πραγματοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι αρκετή για να ακυρώσει ή να ματαιώσει τους Αγώνες", ανέφερε ηBlack στο 5ο Συνέδριο Αντασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο."Όμως εάν γίνει απόπειρα τρομοκρατικού κατά την τελετή έναρξης, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας λόγος [για να ακυρωθεί όλη η εκδήλωση]".

Ένα κοινό 5 δισεκατομμυρίων αναμένεται να συντονιστεί με τους δέκτες του, στις 5 - 21 Αυγούστου προκειμένου να παρακολουθήσει 5.600 ώρες ζωντανής κάλυψης Αγώνων, σύμφωνα με τον Roberval Ferreira França, υπεύθυνο της ειδικής επιτροπής ασφαλείας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ρίο. "Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο. 206 χώρες του κόσμου θα παρευρεθούν" είπε. "Πρέπει να ανησυχούμε για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία αποτελούν μια διεθνή ανησυχία, και την αστική εγκληματικότητα, η οποία είναι μια ανησυχία που αφορά τη Βραζιλία".

Ο França σημείωσε επίσης ότι περίπου 80.000 υπάλληλοι από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της Βραζιλίας θα είναι υπεύθυνοι για την προστασία της εκδήλωσης, μαζί με τις ομάδες ασφαλείας που προσφέρει η κάθε συμμετέχουσα χώρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates