.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ MEGA ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ & ΜΕΤΟΧΟΥΣ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ
Mega Channel: Τελεσίγραφο από τράπεζες, τορπίλη από Μπόμπολα. Δεν βρίσκουν modus vivendi οι μεγαλομέτοχοι !!! 

Ο Βαρδινογιάννης θέλει τον έλεγχο του καναλιού !!!



Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον το Mega και η επιβίωση του καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιη, καθώς τράπεζες και μεγαλομέτοχοι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντας τους, «τραβώντας το χαλί κάτω απ’ τα πόδια» της εταρείας. Οι πιστώτριες τράπεζες έστειλαν τελεσίγραφο, προειδοποιώντας ότι θα καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις αν οι μεγαλομέτοχοι δεν αποσαφηνίσουν ότι προτίθενται να εισφέρουν κεφάλια, ενώ ο όμιλος Μπόμπολα προχώρησε σε «εχθρική» κίνηση, καθιστώντας άμεσα απαιτητές τις οφειλές του καναλιού προς την εταιρεία «Ανωση»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας του Mega («Τηλέτυπος»), 4 τράπεζες απευθύνθηκαν με κοινή επιστολή τους προς τους μεγαλομετόχους του καναλιού, ζητώντας να πληροφορηθούν:

- Τι πρόκειται να κάνουν για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας

- Αν προτίθενται να συμμετάσχουν στην προγραμματιζόμενη αύξηση μετοχικού και με ποια ποσά.


- Ποιες είναι οι προθέσεις τους όσον αφορά τη διοίκηση της εταιρείας («Τηλέτυπος»), που παραμένει ακέφαλη μετά την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Ν. Πεφάνη.
Η επιστολή ενέχει και χαρακτήρα τελεσιγράφου, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες προειδοποιούν ότι αν δεν λάβουν δεσμευτικές – και «ικανοποιητικές» - απαντήσεις, θα προχωρήσουν στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
 Διαταγές πληρωμής
Κι ενώ οι μεγαλομέτοχοι που καλούνται να εισφέρουν κεφάλαια δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για το ποιος θα έχει «το πάνω χέρι» στο κανάλι μετά την ΑΜΚ, η πλευρά Μπόμπολα επιχειρεί «εκβιαστική» κίνηση: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία Άνωση που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα/«Πήγασου» εξέδωσε διαταγή πληρωμής, κάνοντας άμεσα απαιτητά όλα τα τιμολόγια από την πώληση ταινιών στο Mega,  συνολικού ποσού περίπου 11 εκατ. ευρώ. Τα τιμολόγια είχαν εκχωρηθεί στην εταιρεία factoring ABC Factors.
Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του Mega, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να πληρώσει άμεσα τα 11 εκατ. ευρώ. 
Επισημαίνεται ότι σε πρόσφατες συναντήσεις των μεγαλομετόχων του καναλιού, ο Φώτης Μπόμπολας είχε δηλώσει ότι θα καλύψει το μέρος της ΑΜΚ που του αναλογεί, εισφέροντας περίπου 5 εκατ. ευρώ, μόνον υπό τον όρο ότι αυτά τα  χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσει το Mega οφειλές προς την «Ανωση» - να επιστραφούν δηλαδή στον ίδιο.
Κατά πληροφορίες, η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι διατεθειμένη να καλύψει εξ ολοκλήρου τη νέα ΑΜΚ των 25 εκατ. ευρώ, εφ’ όσον  κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του καναλιού – μετοχικό, διοικητικό, μάνατζμεντ – και οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι περιορισθούν σε συνολικό ποστό κάτω της καταστατικής μειοψηφίας (33,34%).
Η ανακοίνωση της Τηλέτυπος
 Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Τηλέτυπος στις 7 Απριλίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στo ξενοδοχείο «HILTON», επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 46 του δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την εξειδίκευση όρων εκδόσεως αυτών.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

3. Επικύρωση συνθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός μελών Επιτροπής Ελέγχου

4. Λοιπές ανακοινώσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της εταιρείας στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων που τηρείται στην «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» (ΕΧΑΕ) κατά την έναρξη της 2ας Απριλίου 2016 (ημερομηνία καταγραφής).

Επιπλέον και σύμφωνα με την έκθεση του ΔΣ, σκοπός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 15 εκατ. έως 25 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ
http://www.sofokleousin.gr/archives/288553.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates