.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ !!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ !!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η Credit Suisse, ο φυλακισμένος τραπεζίτης και ένας χαμένος Ρώσος ολιγάρχης !!!




Για χρόνια ήταν μέλος της ελίτ των Ελβετών τραπεζιτών.

Σήμερα, ο πρώην διαχειριστής πλούτου (wealth management) της Credit Suisse βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο-φυλακή, φορτωμένος με κατηγορίες για απάτη, εξαπάτηση και εγκληματική διαχείριση, αντιμετωπίζοντας πιθανότητα φυλάκισης έως και 10 έτη.

Δεν είναι μόνο, όμως, οι κατηγορίες κατά του πρώην τραπεζίτη, η ταυτότητα του οποίου δεν μπορεί να αποκαλυφθεί βάσει των νόμων που ισχύουν στην Ελβετία. Η Credit Suisse έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μηνύσεις από τρεις πελάτες της, οι οποίοι την κατηγορούν για συμμετοχή στην απάτη.

Τουλάχιστον ένας εκ των πελατών που εμπλέκεται στο επονομαζόμενο «Geneva Case», αποφάσισε να αποσύρει τις καταθέσεις του από την Credit Suisse. Οι δικηγόροι του κατηγορούν την τράπεζα για ξέπλυμα χρήματος και ότι «μαγείρεψε» τους λογαριασμούς του, με στόχο να φουσκώσει τα δικά της έσοδα. Οι πελάτες που κατηγορούν την τράπεζα είναι πλούσιοι Ρώσοι ολιγάρχες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εξαιτίας του τρόπου δράσης της τράπεζας έχασαν αρκετά εκατ. δολάρια.

«Η καταστροφή συνέβη όχι εξαιτίας λανθασμένης επενδυτική πολιτικής, αλλά μίας αλυσίδας trades, η πλειοψηφία των οποίων δεν είχαν λάβει την απαιτούμενη άδεια και δημιούργησαν ένα περιβάλλον εξαιρετικά υψηλού κινδύνου για τους πελάτες της τράπεζας, ενώ στόχο είχαν να φουσκώσουν τα έσοδά της», αναφέρουν στην μηνυτήρια αναφορά τους οι δικηγόροι των ολιγαρχών.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της Credit Suisse, Anna Sexton, απατώντας μέσω e-mail υποστήριξε ότι η δράση του προφυλακισμένου τραπεζίτη «παραβίασε τους εσωτερικούς κανόνες αλλά και των ελβετικό νόμο. Πρόκειται, όμως, για μία μεμονωμένη περίπτωση».

Τον Δεκέμβριο και εξαιτίας του σκανδάλου η τράπεζα φρόντισε να καταθέσει μήνυση κατά του πρώην στελέχους της, ενώ σε αυτήν τονίζει, πέραν όλων των άλλων, ότι ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί ο τρόπος μέσω των οποίων πραγματοποίησε μία σειρά μεταβιβάσεων κεφαλαίων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο συγκεκριμένος τραπεζίτης έδρασε για ίδιον όφελος, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να έχει κερδίσει κάτι από τις μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές που πραγματοποίησε, γεγονός που καθιστά ελαφρώς πιο δύσκολη τη διαδικασία δίωξής του από τις δικαστικές αρχές.

Ο εν λόγω τραπεζίτης ξεκίνησε να εργάζεται στην Credit Suisse στα τέλη του 2004, χωρίς να έχει καμία προηγούμενη εμπειρία από τον χώρο και λόγω της αποχώρησης ενός κορυφαίου στελέχους, ανέλαβε τη διαχείριση ορισμένων εκ των μεγαλυτέρων ιδιωτών καταθετών της τράπεζας.

Επρόκειτο για Ρώσους, με δεδομένο ότι ο πρώην τραπεζίτης είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Ρωσία και γνώριζε ρωσικά. Ο πιο πλούσιος απ' όλους του πελάτες ήταν ο Bidzina Ivanishvili, ο οποίος κέρδισε τα περισσότερα χρήματά του στα τέλη της δεκαετίας του '90, δραστηριοποιούμενος στους κλάδους χρηματοοικονομικών, μετάλλων και real estate. Το 2012 εγκατέλειψε τη Ρωσία για την πατρίδα του τη Γεωργία, της οποίας υπήρξε και πρωθυπουργός για ένα έτος.


ΠΗΓΗ
http://www.newmoney.gr/bloomberg/277652-i-credit-suisse,-o-filakismenos-trapezitis-kai-enas-%C2%ABxamenos%C2%BB-rosos-oligarxis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates