.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ-ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΚΕΑ !!!

Η ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πίνει τον πρωινό του καφέ πάντα στην τράπεζα, επειδή τον κερνάει ο διευθυντής !!!




Δείτε πως ζει ο αρχιτσιγκούνης – δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των ΙΚΕΑ !!!

Μπορεί να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς παραφουσκωμένους με… δισεκατομμύρια ωστόσο ο ίδιος διάγει βίο λιτό… ακολουθώντας πιστά τα βήματα του διάσημου αρχιτσιγκούναρού Σκρουτζ.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να έχει δισεκατομμύρια και να ζει σαν χαμηλόμισθος συνταξιούχος;
Ο λόγος για των ιδρυτή της αλυσίδας ΙΚΕΑ, ο οποίος αν και είναι διάσημος και πάμπλουτος, ωστόσο αγοράζει ρούχα από τα «καλάθια» για να ντυθεί!

Ο ιδρυτής της αλυσίδας επίπλων IKEA, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, - το όνομα της επιχείρησης είναι σύνθετο των πρώτων γραμμάτων αντίστοιχα του ονοματεπώνυμού του, του κτήματος και του χωριού όπου μεγάλωσε - ένας άκρως ευφυής άντρας που κατάφερε να θριαμβεύσει στον δύσκολο κόσμο του επιχειρείν. «Είναι στη φύση μας να είμαστε λιτοί εμείς», εκμυστηρεύεται, αναφερόμενος στην αγροτική καταγωγή του.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στην σουηδική τηλεόραση, συμμετέχοντας σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σύντομα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου ο 90χρονος πλέον άντρας είχε πάντοτε τη φήμη του τσιγκούνη, ένα... κουσούρι που τον βοήθησε να αναπτύξει τον κολοσσό των έτοιμων επίπλων, ένα από τα κορυφαία brand names στον κόσμο.

Η περιουσία του ανέρχεται χοντρικά στα 65 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι το 2006 φιγούραρε στη λίστα του «Forbes», ως ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

Το 2013 ο γερο - «Σκρουτζ» αποφάσισε να αποσυρθεί και να δώσει τα ηνία στους τρεις γιους του να «τρέξουν» την επιχείρηση.

Το IKEA είναι επιχείρηση με μεγάλα καταστήματα επίπλων, έχει σουηδική προέλευση, η έδρα της είναι στην Ολλανδία αλλά διατηρεί σουηδική ταυτότητα.

Η αλυσίδα έχει 313 καταστήματα σε 38 χώρες, πολλά στην Ευρώπη, τα υπόλοιπα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά, την Ασία και την Αυστραλία.

Η Ιστορία του Ομίλου

Το ΙΚΕΑ ιδρύθηκε στο Αιλμχούλτ (Älmhult) της Σουηδίας το 1943 από τον Ίνγκβαρ Κάμπραντ (Ingvar Kamprad). Το όνομα της επιχείρησης είναι σύνθετο των πρώτων γραμμάτων αντίστοιχα του ονοματεπώνυμού του, του κτήματος και του χωριού όπου μεγάλωσε: Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd. Πρώτα, ο Κάμπραντ πωλούσε τα προϊόντα του από το σπίτι του και με ταχυδρομική εντολή, αλλά τελικά άνοιξε ένα κατάστημα στην κοντινή πόλη Älmhult. Εκεί βρισκόταν επίσης και το πρώτο κατάστημα "Αποθήκη επίπλων IKEA" που ήρθε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για τα πολυκαταστήματα IKEA και στις 23 Μαρτίου 1963, το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο εξωτερικό, στο Asker της Νορβηγίας.

Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε η εταιρία με ένα κατάστημα στην Θεσσαλονίκη το 2001 και ακολούθησε ένα κατάστημα στα Σπάτα της Αττικής το 2003.

Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 5 καταστήματα ΙΚΕΑ: 2 στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, και στα Ιωάννινα.

ΠΗΓΗ

http://www.kontranews.gr/parapolitika/186666-deite-pos-zei-o-architsigkoynes-disekatommyrioychos-idioktetes-ton-ikea

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates