.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & Η ΝΟΜΟΤΥΠΗ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ..... ΗΛΙΘΙΕ !!!

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ & ΤΑ ΕΣΟΔΑ
Από τον χάρτη με τους φόρους που πληρώνουν όλες οι χώρες της ΕΕ αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα των υψηλών φορολογικών συντελεστών σε άμεσους & έμμεσους φόρους, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε εισπράξεις φόρων και σε δημόσια έσοδα !!!


Είναι η Φοροδιαφυγή & η Φοροαποφυγή.... ηλίθιε !!!
Που ανθούν όταν το κράτος, σκοτώνοντας με την φορολογική του πολιτική την οικονομία, παρέχει κίνητρα ανάπτυξης στην παραοικονομία και την σκιώδη οικονομία, επιδοτώντας έτσι την πρακτική της φοροδιαφυγής και της νομότυπης φοροαποφυγής, που από ποινικά κολάσιμες πράξεις, προάγονται σε κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες επιβίωσης για κάθε οικογένεια και επιχείρηση !!!

Μοναδική ευρωπαϊκή εξαίρεση στον συγκεκριμένο αυτό κανόνα είναι η περίπτωση των Σκανδιναβικών χωρών, όπου η υψηλή φορολογική επιβάρυνση έχει παράλληλα και υψηλό ανταποδοτικό χαρακτήρα, σε όρους δωρεάν κοινωνικών παροχών υψηλής ποιότητας στους φορολογούμενους πολίτες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε έναν χάρτη ο οποίος δείχνει την φορολογία ανά χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό άμεσων φόρων. 
Όπως γράφει η εφημερίδα Independent τα στοιχεία προέρχονται για την περίοδο 2012-2015 βάση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Δανία με το ποσοστό της φορολόγησης να ανέρχεται σε 44%. Ακολουθούν Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Φιλανδία και Αυστρία. 

Η Ελλάδα σε αυτόν τον χάρτη, δεν εμφανίζεται στην κορυφή. Σίγουρα όμως υστερεί στην κατανομή των φορών ανάλογα με την κοινωνική τάξη και τα πραγματικά εισοδήματα, καθώς ο χάρτης δεν καταγράφει τα ποσοστά της φοροδιαφυγής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates