.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΤΟ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ : ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
Εξετάζουν κοινή διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων κόκκινων δανείων η Alpha Bank και η Eurobank, μέσα από ένα νέο σχήμα με τη συνδρομή και τη χρηματοδότηση του αμερικανικού fund KKR !!!


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας Δανειοληπτών & Εγγυητών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Συνεργασία για τη διαχείριση κοινής τους έκθεσης σε μεγάλες επιχειρήσεις με τη συνδρομή και τη χρηματοδότηση του αμερικανικού fund KKR εξετάζουν Alpha Bank και Eurobank. Το μοντέλο αυτό «απαντά» στην ανάγκη σύμπραξης μεταξύ τραπεζών όπου υπάρχει κοινή έκθεση, αλλά και στην ανάγκη για νέα χρηματοδότηση βιώσιμων επιχειρήσεων.

Εάν ευοδωθεί το σχήμα, δεν θα αναλάβει τη διαχείριση κόκκινων δανείων, αλλά στην ουσία την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων με βάση συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Ο ρόλος του KKR είναι καίριος λόγω της εξειδίκευσης που διαθέτει, όπως έχει επισημάνει η «Ν».

Σε αυτή τη φάση οι συζητήσεις αφορούν τα δάνεια που θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν στο νέο σχήμα. Η επιλογή τους γίνεται από τις επιχειρήσεις στις οποίες οι δύο τράπεζες έχουν έκθεση. Τα δάνεια θα παραμείνουν στον ισολογισμό των τραπεζών, ενώ το KKR θα προχωρά στη διαχείριση/αναδιάρθρωση, παρέχοντας τα αναγκαία φρέσκα κεφάλαια.

Στο επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες πιο ενεργού διαχείρισης. Ειδικά στις περιπτώσεις μεγάλων επιχειρήσεων, η συνεργασία μεταξύ τραπεζών είναι αναγκαία αφού μέχρι τώρα αποτελούσε εμπόδιο η έλλειψη συνεννόησης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Αλλο επίσης σημαντικό πρόσκομμα ήταν το νομοθετικό πλαίσιο που είτε δεν παρείχε τα αναγκαία εργαλεία είτε οδηγούσε σε «διαιώνιση» προβληματικών καταστάσεων.

Η νέα φάση στην οποία περνά η διαχείριση περιλαμβάνει ριζικές κινήσεις, στις οποίες εντάσσεται και η απομάκρυνση του υφιστάμενου μάνατζμεντ όπου αυτό δεν συμβάλλει ή εμποδίζει μάλιστα τις εξελίξεις, ενώ η συμμετοχή με νέα κεφάλαια είναι αναγκαία για να παραμείνουν οι βασικοί μέτοχοι.

Εξειδικευμένα private equity funds, όπως το KKR, θα έχουν σημαντικό ρόλο αφού η τεχνογνωσία και η πρόσβαση σε κεφάλαια είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων.


ΠΗΓΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1083935

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates