.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ
Φταίει η αποχή των δικηγόρων και η έλλειψη κατάλληλης αίθουσας !!!
Την ευθύνη στους δικηγόρους για τη συνεχιζόμενη αποχή τους αλλά και στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την έλλειψη κατάλληλης αίθουσας ρίχνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
 


Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει !!!
Αξιότιμη κα Θάνου, εμείς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έφταιξε στην περίπτωση Ρουπακιά. Γνωριζουμε όμως οτι, στις περιπτώσεις των τραπεζών, αυτό που πρωτίστως φταίει είναι ότι στις νομικές τους υπηρεσίες προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα παιδιά συναδέλφων σας !!! 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επικείμενη αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά στις 18 Μαρτίου.
Η κα Θάνου εξηγεί ότι ήταν μονόδρομος για τη Δικαιοσύνη η αποφυλάκισή του, υστέρα από 30 μήνες προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ο κατ' οίκον περιορισμός του επιχειρώντας να πετάξει στους δικηγόρους την ευθύνη για το ότι η δίκη 10 μήνες μετά είναι ακόμη στα πρώτα της στάδια. Για το λόγο αυτό καλεί τους δικηγορικούς συλλόγους να δώσουν άδειες για να προχωρήσει η διαδικασία αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει κατάλληλη αίθουσα τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες υποθέσεις όπου υπάρχουν προφυλακισμένοι ή κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Αναλυτικά:
«Μετά τον θόρυβο, ο οποίος έχει προκύψει, εξαιτίας της αποφυλάκισης του εκ των κατηγορουμένων στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», Γ. Ρουπακιά, θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι:

Κατά του εν λόγω κατηγορουμένου, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικων Αθηνων, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρ. 187 παρ. 1-3 π.κ.) και μετά την απολογία του, στα πλαίσια διενεργηθείσας κυρίας ανάκρισης, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, με το υπ' αριθμ. 10/15-10- 2013 ένταλμα του ανακριτή Αθηνων, του ν. 4022/2011.

Περαιτέρω, κατά του ιδίου ως άνω κατηγορουμένου, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικων Πειραιά, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος του Παύλου Φύσσα και μετά την απολογία του, στα πλαίσια της διενεργηθείσας κυρίας ανάκρισης, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, με το υπ' αριθμ. 15/21-9- 2013 ένταλμα του ανακριτή Πειραιά. Σε εκτέλεση του τελευταίου αυτού εντάλματος, κρατήθηκε προσωρινά, μέχρι την 18-3-2015, οπότε συμπληρώθηκε ο μέγιστος προΒλεπόμενος χρόνος προσωρινής κράτησης του 18μήνου και στη συνέχεια κρατήθηκε, σε εκτέλεση του προαναφερθέντος υπ' αριθμ. 10/2013 εντάλματος του ανακριτή Αθηνων. Με το υπ' αριθμ. 1448/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετων Αθηνων, διατάχθηκε η εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης, όσον αφορά το ένταλμα αυτό, για έξι ακόμη μήνες, δηλ. μέχρι 18-3-2016.


Διάβασε περισσότερα στο: Αποφυλάκιση Ρουπακιά: «Φταίει η αποχή των δικηγόρων και η έλλειψη κατάλληλης αίθουσας» | Plus: Κοινωνία | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates