.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ !!!

ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουϊ, κ.κ. Ιωάννη, παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος !!!



Ο Ν. Νικολόπουλος, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Ορθοδοξίας της Βουλής, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κατά την τελετή ενθρόνισης που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Λουσάκα:

«Σεβασμιώτατε,
Τα βήματά σας από τον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου όπου βρισκόμαστε σήμερα, ήσαν πολλά, τολμηρά και αξιοθαύμαστα. Και είμαι βέβαιος ότι εξίσου πολλά, τολμηρά και αξιοθαύμαστα θα είναι και τα έργα σας σε αυτόν τον τόπο, που αποτελεί καρποφόρο χωράφι του Χριστού, παρά τις πολλές και μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιεραποστολική δράση σε χώρες όπου οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν ούτε τα βασικά αγαθά, αυτά που σε άλλες χώρες θεωρούνται αδιανόητα να μην υπάρχουν. Ακριβώς εκεί όμως βρίσκεται το μεγαλείο αυτού του τόπου και το μεγαλείο των ανθρώπων που τον διακονούν».

Ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε «μία μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία», ενώ υπογράμμισε ότι η τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου είναι πως αναλώθηκε σε μία αλλόφρονα και χρησιμοθηρική συμπεριφορά, απεμπολώντας ηθικούς φραγμούς και αξίες. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του.

«Ένα 24ωρο των ανθρώπων της εδώ Ορθοδόξου Μητροπόλεως θαρρώ πως θα ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους τους πολίτες της Ελλάδας που στις μέρες μας, αισθάνονται ταπεινωμένοι και δυστυχείς επειδή βιώνουν μία οικονομική κρίση, που όμως κατά βάθος είναι μία κρίση ηθών και αξιών» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, που σημείωσε με νόημα ότι «η επαναφορά των αξιών είναι πάντα έργο ολίγων ανθρώπων, με φλόγα προσφοράς, που υποτάσσουν το ατομικό συμφέρον στο ομαδικό καλό».

Σε αυτή τη χορεία ανθρώπων ανήκετε και εσείς Σεβασμιώτατε, όπως και όλοι οι άλλοι αρχιερείς και ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Και προσφέρετε σε όλους μας πολύτιμες διδασκαλίες, ανεξάρτητα εάν ο τόπος ποιμαντορίας σας είναι πολλές χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα Ο δρόμος σας είναι ένας φωτεινός Σταυρός που δείχνει σε όλους μας ότι δεν υπάρχει πιο φωτεινή λάμψη από την πνευματική και ηθική διαύγεια, όπως στον αντίποδα, δεν υπάρχει πιο βαθύ σκότος από την ηθική σήψη» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε τις θερμές ευχές και την συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στο έργο του Ιεράρχη, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως «το φωτισμένο τέκνο από το Φιόρο του Λεβάντε θα αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στην άνθηση της Ορθοδοξίας στην περιοχή της Ζάμπιας και του Μαλάουϊ»

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Νικολόπουλος παρακάθισε στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε από τον Πρόξενο της Ελλάδας στην Ζάμπια, ενώ είχε σειρά επαφών με την δραστήρια Ορθόδοξη και την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής, πληροφορούμενος το σπουδαίο ιεραποστολικό και πολιτισμικό έργο που παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates