.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΚΑΤΑ 67% !!!

ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ CHIPITA
Έτσι πουλήθηκε η ΝΙΚΑΣ: Κούρεψαν 43.000.000 από τα 72.000.000 των δανείων της, δηλαδή 67% !!!




Την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ ανακοινώθηκε ότι οι τράπεζες που είχαν δανείσει την εταιρία Νίκας αποφάσισαν να κουρέψουν τα δάνεια της εταιρίας από τα 72 εκατ. ευρώ που ήταν , στα 29 εκατ. ευρώ προκειμένου να μεταβιβαστεί σε εταιρικό σχήμα υπό την εταιρία Chipita. 


Προφανώς όποιος γνωρίζει απλά μαθηματικά και κάνοντας την αφαίρεση διαπιστώνει ότι οι τράπεζες κούρεψαν 43 εκατ. ευρώ η περίπου το 67,4% των δανείων της εταιρίας. Βέβαια η συμφωνία μεταξύ τραπεζών και Νίκα προβλέπει ότι το κτίριο που στεγάζεται η εταιρία θα μεταβιβαστεί στις τράπεζες που είχαν χορηγήσει τα δάνεια και κυρίως η Eurobank. Όμως τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αποτίμηση του κτίριου που βρίσκεται στον Αγιο Στέφανο άλλα είναι σαφές ότι με τις τιμές να βρίσκονται στο ναδίρ οι τιμή του θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το mononews.gr σε δημοσίευμα του την Δευτέρα είχε αναφερθεί στην κρυφή ιστορία της εταιρίας και πως όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν τα δάνεια κυρίως από την Eurobank.
Βέβαια κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι το κούρεμα είναι μόνο 20% . Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό τότε το κτίριο θα πρέπει να έχει αποτιμηθεί στα 28,6 εκατ. ευρώ. κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται μάλλον απίθανο.

Όπως επισημαίνεται αρμοδίως η συγχώνευση της Νίκας με τη Λακωνική Τροφίμων θα είναι το επόμενο βήμα των επικείμενων νέων ιδιοκτητών της πρώτης, κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας και σταδιακά να την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία εξαγοράστηκε από τις Chipita συμφερόντων του κ.Σπυρου Θεοδωρόπουλου και της Impala Invest .

Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

Απώτερος στόχος στον σχεδιασμό των δύο εταίρων είναι η συγχώνευση Νίκας και Λακωνικής Τροφίμων για τη δημιουργία μιας πολύ μεγάλης πλέον βιομηχανίας αλλαντικών με ισχυρή παρουσία τόσο στη λιανική όσο και στον κλάδο εστίασης (HORECA). Με τη συγχώνευση, άλλωστε, των δύο εταιρειών θα αυξηθεί η παραγωγική δυνατότητα της Νίκας, καθώς, πέρα από τις εγκαταστάσεις της στον Αγιο Στέφανο Αττικής, θα προστεθούν στην ουσία οι εγκαταστάσεις που διαθέτει η Λακωνική Τροφίμων σε Αθήνα και Σπάρτη.

Οι σκέψεις περί μεταφοράς μέρους της παραγωγής και στο εργοστάσιο της Chipita στη Λαμία και μίσθωσης του ακινήτου του Αγίου Στέφανου σε τρίτο χαρακτηρίζονται πολύ πρώιμες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νίκας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αναφέρεται ότι το ακίνητο στον Αγιο Στέφανο, το οποίο είναι υποθηκευμένο στις πιστώτριες τράπεζες, θα μεταβιβασθεί σε αυτές και στη συνέχεια η Νίκας θα το μισθώσει για τις ανάγκες της.

Οι προμηθευτές θα πληρωθούν κανονικά

Οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές της εταιρείας θα αποπληρωθούν στο ακέραιο, χωρίς να γίνει διαγραφή μέρους αυτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Νίκας, οι βραχυπρόθεσμες δανειακές της υποχρεώσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015 ανέρχονταν σε 77,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εμπορικούς και άλλους πιστωτές ανέρχονταν σε περίπου 19 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ
http://mononews.gr/etsi-poulithike-i-nikas-kourepsan-43-ekat-apo-ta-72-ekat-tou-daniou-tis-diladi-67/26138

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates