.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ 1 ΔΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ !!!

ΑΠΟ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Μνημονιακή υποχρέωση το πετσόκομα, παρότι το ύψος των παρεχόμενων αυτών επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. (4,5% στην Ευρώπη - 2% στην Ελλάδα) !!!
















Την αποκάλυψη ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα κοπούν 1 δισ. ευρώ από τα προνοιακά, οικογενειακά και λοιπών επιδομάτων έκανε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αυτή η νέα περικοπή δικαιολογείται λόγω της υπογραφής του 3ου μνημονίου.Ταυτόχρονα ο Δ. Καρέλλας αναγνώρισε πως, το ύψος των παρεχόμενων αυτών επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. (4,5% στην Ευρώπη - 2% στην Ελλάδα).

Ο Γ.Γ. Πρόνοιας σημείωσε επίσης ότι από την 1η Απριλίου θα γίνονται οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενώ μίλησε και για τη ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ σε αυτό.Η χορήγηση του εγγυημένου εισοδήματος εξαρτάται από τα περιουσιακά στοιχεία ενώ είναι πιθανό να κοπεί από χιλιάδες δικαιούχους που το λαμβάνουν μέχρι σήμερα.Τα κριτήρια, όπως ανέφερε ο Δ. Καρέλλας, θα είναι περίπου ίδια με αυτά της κάρτας σίτισης.

Ακόμη, ο Δ. Καρέλλας ανακοίνωσε τη δημιουργία μητρώου επιδομάτων και μητρώου δικαιούχων επιδομάτων.Όπως σημείωσε ο ίδιος αύριο το πρωί θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου ενώ από σήμερα ενεργοποιείται η κάρτα σίτισης.

Τέλος, ανέφερε ότι θα πληρωθούν αναδρομικά όσοι είχαν κάνει ενστάσεις για επίδομα ενοικίου και κάρτα σίτισης σήμερα και αύριο.

πηγη: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates