.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ 107 ΔΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5% ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Οι επενδύσεις 4,5 Δις ευρώ των ξένων στις ΑΜΚ των τραπεζών θα εξαργυρωθούν με τα NPLs !!!
Στρατηγικά μη επενδύσιμη η Ελλάδα !!!






ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Μόνο ευκαιριακού τύπου επενδυτές – εξαιρώντας το Fairfax και άλλες 2-3 περιπτώσεις – θα πλησιάσουν τα αμφιβόλου ποιότητας και αμφιβόλου τιμολόγησης ελληνικά assets.
Πίσω από τις ωραιοποιήσεις ή τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν με την συμμετοχή ξένων στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών τον Νοέμβριο του 2015 κρύβεται μια ωμή και σκληρή πραγματικότητα. 


Οι ξένοι επενδυτές αποκλειστικά κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν επένδυσαν στις τράπεζες επειδή προβλέπουν ότι ο τραπεζικός κλάδος επανέρχεται σε ενάρετο δρόμο της ανάπτυξης αλλά γιατί θα εξαργυρώσουν τις επενδύσεις τους με έσοδα από τα NPLs.
Χαρακτηριστική η περίπτωση funds όπως ο Paulson ο οποίος συμμετείχε και με χρονοδιάγραμμα και με κίνητρο τα NPLs.
Οι ξένοι επενδυτές ουσιαστικά βλέπουν ότι δεν μπορούν να στηρίζονται στην προοπτική ανόδου των αποτιμήσεων ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο όπου αρχίζει να προβάλει η bear market.
Αν επιβεβαιωθούν οι αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών όχι οι ακραίες τύπου Societe Generale που βλέπει πτώση -75% του Standard and Poor’s αλλά εκτιμήσεις για πτώση -20% στις αγορές, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα βρεθούν -50% χαμηλότερα των τιμών των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και οι ξένοι επενδυτές για μια ακόμη φορά θα ξαναχάσουν.
Χρηματιστηριακά οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι επενδύσιμες παρ΄ ότι με όρους τιμής προς λογιστική αξία παραμένουν σε ελκυστικά επίπεδα περίπου στο 0,30 P/BV.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν τα κερδοσκοπικά funds τα οποία επένδυσαν στις τράπεζες και στις αυξήσεις κεφαλαίου δεν ποντάρουν να κερδίσουν από το χρηματιστήριο, τουλάχιστον οι βασικοί επενδυτές.
Το μεγάλο παιχνίδι θα παιχθεί στα NPLs και στις πωλήσεις προβληματικών δανείων.
Να ληφθεί υπόψη ότι εάν ένας επενδυτής αγοράσει αντί στο 30% της ονομαστικής αξίας στο 26% της ονομαστικής αξίας 3 δισεκ. ευρώ προβληματικά δάνεια σημαίνει όφελος 120 εκατ πριν καν ξεκινήσει η διαχείριση των NPLs.
Οι ξένοι επένδυσαν στις τράπεζες ποντάροντας στο αυτονόητο όχι στην άνοδο των μετοχών που είναι ασαφές αν και πότε θα υπάρξει αλλά στα NPLs και στα μεγάλα discount που θα αγοράσουν τα προβληματικά δάνεια.
Η ελληνική οικονομία στρατηγικά είναι μη επενδύσιμη, καθώς το καθεστώς για να έρθουν μακροπρόθεσμες και όχι βραχυπρόθεσμες κερδοσκοπικού τύπου επενδύσεις δεν είναι καθόλου ευνοϊκό.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν φέρνει ξένες επενδύσεις αλλά τις εκδιώχνει π.χ.
Είναι προφανές ότι η ελληνική αγορά, το ελληνικό χρηματιστήριο και συνολικά η ελληνική οικονομία δεν μπορούν να προσελκύσουν ξένους μακροπρόθεσμους επενδυτές.
To Norges investment management ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund του πλανήτη δεν έχει σχεδόν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα όταν το 2007 είχε σημαντικές τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα.
Η πραγματικότητα είναι η εξής.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι μη επενδύσιμη για τους πραγματικούς επενδυτές και δυστυχώς είναι μη επενδύσιμη και για τους επενδυτές του χρηματιστηρίου που βλέπουν πιο στρατηγικά την εγχώρια αγορά.
Μόνο ευκαιριακού τύπου επενδυτές – εξαιρώντας το Fairfax και άλλες 2-3 περιπτώσεις – θα πλησιάσουν τα αμφιβόλου ποιότητας και αμφιβόλου τιμολόγησης ελληνικά assets.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates