.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΗΛΙΘΙΕ !!!

ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Αύγουστος 1943. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν με απαγχονισμό 15 Έλληνες Πατριώτες στην Φλώρινα.



Σφαγή των Καλαβρύτων. Η σφαγή των Καλαβρύτων αναφέρεται στην εξολόθρευση του ανδρικού πληθυσμού και την επόμενη συνολική καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων στην Ελλάδα, από στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Η σφαγή των Καλαβρύτων είναι η πιο βαριά περίπτωση πολεμικού εγκλήματος στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου.

Η Σφαγή του Διστόμου. Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.


Στο χωριό Κοντομάρι της Κρήτης. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι.


Το Ολοκαύτωμα της Καντάνου Κρήτης. Την επόμενη μέρα μετά την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, μια μονάδα αλεξιπτωτιστών υπό τον υπολοχαγό Horst Trebes εκτελούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσταση που αντιμετώπισαν, όλους τους άνδρες του χωριού Κοντομαρί. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι. Την επόμενη μέρα, 3 Ιουνίου του 1941, οι ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα ακόμα έγκλημα πολέμου: το Ολοκαύτωμα της Καντάνου. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους περίπου 180 κατοίκους του χωριού, έσφαξαν ακόμα και τα ζώα τους ενώ πυρπόλησαν όλα τα σπίτια.

Αθήνα 1943, γερμανοτσολιάς ποζάρει δίπλα σε απαγχονισμένο ελληνόπουλο.

Αγχόνη για την Λουκία (μητέρα) και Σοφία (κόρη) Τοπάλη και τη Φιλίτσα Καλαβρού στις 7 Ιουνίου 1944, στην πλατεία του σταθμού των Κάτω Λεχωνίων, από τους Γερμανούς κατακτητές και τους συνεργάτες τους (τα ΕΑΣΑΔ -Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομμουνιστικής Δράσεως.)

Οι αγωνιστές Τόδουλος και Φαρίδης κρεμασμένοι από τους Γερμανούς, δίπλα στη λίμνη Ιωαννίνων, 1944. Τη φωτογραφία αυτή, που αποκαλύπτει την παράτολμη ιδιοσυγκρασία του, ο Κώστας Μπαλάφας την τράβηξε σε φρουρούμενη περιοχή, κρύβοντας τη μηχανή του μέσα σε μια σακούλα με κρεμμύδια.

Η εκτέλεση του Δημήτρη Δροσάκη από τους ναζί στην Κρήτη τον Ιούνιο του 1941


Κρεμασμένοι Σέρβοι στο Πάντσεβο, σε αντίποινα για το θάνατο SS στρατιωτών.
Πάντσεβο, 22 Απριλίου του 1941


Lepa Ράντιτς - Εθνική ηρωίδα της Γιουγκοσλαβίας .
Ήταν μόλις 17 ετών όταν κρεμάστηκε από τους Γερμανούς το 1943.


Τρεις σοβιετικοί πολίτες κρεμάστηκαν από ένα δέντρο από τις γερμανικές δυνάμεις με την ανάγνωση σε πλακάτ, "Είμαστε αντάρτες και πυροβολήσαμε Γερμανούς στρατιώτες", στα γερμανικά και ρωσικά. Μινσκ, Λευκορωσία. 1941.


Εκτέλεση συλληφθέντων σοβιετικών ανταρτών, από Γερμανούς τον Ιανουάριο του 1943.

Λευκορωσία, Mink,1941.
Ο απαγχονισμός του παρτιζάνων Μάσα Broskina (Maria "Masha" Bruskina) και Volodya Sherbateyvich.


Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος. Τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών στρατιωτών στην Πολωνία, 1939-1945

Χάρκοβο Ουκρανίας 1942 - Ύποπτοι αντίστασης κρεμασμένοι στα μπαλκόνια, σε 
δημόσια θέα, από γερμανικά κατοχικά στρατεύματα


Επιζώντες του Μαουτχάουζεν - Γκούζεν
Το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν - Γκούζεν ήταν Ναζιστικό στρατόπεδο που κατασκευάστηκε στην Αυστρία. Από την ίδρυση μέχρι την απελευθέρωσή του υπολογίζεται ότι σε αυτό βρήκαν τον θάνατο περίπου 100.000 άτομα. Οι κρατούμενοι που βρέθηκαν εκεί, καθώς και όσοι είχαν απομείνει στα παραρτήματα, ανέρχονταν σε 66.124



Ένα φορτηγό που μεταφέρει τα αδυνατισμένα πτώματα των κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ. Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, κοντά σε Βαϊμάρη , Θουριγγία, Γερμανία. 14η του Απριλίου του 1945. 

Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Τα αποτελέσματα του ναζισμού: σωροί θυμάτων από το στρατόπεδο του Μπέργκεν Μπέλσεν

Αμερικανοί στρατιώτες δίπλα από μια σειρά των χιλιάδων πτωμάτων που βρίσκονται στο έδαφος σε στρατώνες στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Nordhausen, Γερμανία, στις 17 Απριλίου 1945. Βρέθηκαν περισσότερα από 3.000 σώματα, και μια χούφτα των επιζώντων.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates