.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΕΞΗ ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ !!!

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ & ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ
Καρφιά εκατέρωθεν αντάλλαξαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που βρέθηκαν σε πάνελ του Νταβός, με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης» !!!



Η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με μια τριπλή κρίση. Την οικονομική κρίση από όπου η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεγκλωβιστεί, την προσφυγική κρίση και την κρίση αστάθειας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά των τριών παράλληλων κρίσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουμε τη χώρα από κομμάτι της κρίσης σε τμήμα της λύσης. Είναι καιρός, η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα διαφθοράς και γραφειοκρατίας, σημειώνοντας ότι μόνο με ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση, τονίζοντας ταυτόχρονα και την ετοιμότητα της χώρας να υποδεχθεί ξένες επενδύσεις.

Για να προχωρήσει η Ευρώπη, πρέπει να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε και την ανάγκη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα ανεργίας.

«Η Ευρώπη για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης συνολικά και να μπορέσει να αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις χώρες της περιφέρειας και στις χώρες του Βορρά», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Μια ελληνική επιχείρηση δανείζεται στην Ελλάδα με 7%, αντιστοίχως μια επιχείρηση σε μια βόρεια χώρα δανείζεται με 1%. Χρειάζεται λοιπόν να βάλουμε κοινούς κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία στην καρδιά της ευρωζώνης, στην καρδιά της Ευρώπης. Χρειάζεται να κάνουμε γενναία βήματα μπροστά, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη αλληλεγγύη, και περισσότερη κοινωνική συνοχή» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, ελπίζω ότι δεν θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του προγράμματος, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Η Ελλάδα έχει πετύχει μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά το βάρος που σηκώθηκε ήταν τεράστιο, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Η φαρμακερή ατάκα του Σόιμπλε

Πρέπει να βοηθήσουμε κάθε χώρα που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνη της, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τα προβλήματα, τόνισε, πρέπει να αναγνωριστούν. Δεν θέλω να μιλώ για άλλες χώρες. Για τη δική μου θα πω ότι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Στην Ευρώπη χρειάζεται αλληλεγγύη αλλά έχουμε συνθήκες και κανόνες που δεν τηρούνται. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, είπε από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε.

«Στην Ευρώπη η αλληλεγγύη είναι να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να γίνει η Ευρώπη δυνατότερη. και αυτό ξεκινά με το να γίνονται σεβαστές οι συμφωνίες που συνήφθησαν με δυσκολία. Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη τότε πρέπει να εφαρμόσουμε ό,τι συμφωνήσαμε. Είναι η εφαρμογή ανόητε» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Σόιμπλε συνέχισε να προκαλεί αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ λέγοντας πως το να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα σηματοδοτούσε «άναμμα ενός κεριού σε δωμάτιο με δυναμίτες».

Το "καρφί" του Τσίπρα

«Δεν είμαι οπαδός της άποψης ότι πρέπει να επιχειρεί κανείς να ανάψει ένα κερί σε ένα δωμάτιο με δυναμίτες. Αλλά δεν είμαι και υπέρ ότι πρέπει να μείνει το δωμάτιο στο σκοτάδι. Πρέπει να απομακρύνει τους δυναμίτες και να ανάψει το κερί», απάντησε ο κ. Τσίπρας στο σχόλιο του κ. Σόιμπλε
«Εχουν καταγραφεί οι απόψεις για το ΔΝΤ, εμείς το αποδεχτήκαμε για να υπάρξει η συμφωνία και η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να την τηρήσει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Εύχομαι και ελπίζω οι διαφωνίες μεταξύ των τριών θεσμών να μην προκαλέσουν καθυστερήσεις»...



Για το προσφυγικό

«Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι μια μεγάλη ντροπή για τον κοινό ευρωπαϊκό μας πολιτισμό. Να έχουμε καθημερινά απώλειες δεκάδων ανθρώπινων ζωών, διότι οι διακινητές, οι έμποροι της ανθρώπινης ελπίδας, δούνε ανενόχλητοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ στο Νταβός.

«Είναι αδιανόητο για δύο χώρες, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, που έχουν επενδύσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες δισεκατομμύρια σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, και έχουν τεράστια συστήματα πολεμικά για να μπορεί να ελέγχει ο ένας τον άλλον -για να κάνουνε παραβιάσεις οι Τούρκοι και να τους αναχαιτίζουμε εμείς πάνω από το Αιγαίο- να μην μπορούμε να ελέγξουμε τι συμβαίνει κάτω, στη θάλασσα» είπε.

«Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι, όχι με τις υποδείξεις, εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ευρώπη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει ποια στρατηγική θα ακολουθήσει για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Τη λογική τού "ο καθένας ας λύσει τη πρόβλημά του μόνος του;". Τη λογική "όταν το πρόβλημα δεν είναι στη αυλή μου δεν με νοιάζει. Ας το λύσει αυτός που έχει το πρόβλημα;" Ή ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση πανευρωπαϊκή; Σε ένα διεθνές πρόβλημα, στη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; Σε μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που μας αφορά όλους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μια ένωση αλά κάρτ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας «και κάποιοι να μοιραζόμαστε όλα τα ωφελήματα, αλλά τις υποχρεώσεις να τις έχουνε μόνο αυτοί που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Επισήμανε ότι «πράγματι τώρα το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι χώρες διέλευσης και οι χώρες προορισμού, με την Ελλάδα στο επίκεντρο του προβλήματος, τη Γερμανία και την Ολλανδία, τις βόρειες χώρες στο επίκεντρο του προβλήματος, όμως αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια χώρα αλληλεγγύης και διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης τότε πρέπει να συμφωνήσουμε ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και θα μοιραστούμε το βάρος».

«Χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Τουρκία και από τα ελληνικά νησιά προς όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μονάχα σε κάποιες συγκεκριμένες χώρες» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι και αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να σταματήσει αυτή η διακίνηση ανθρώπων στο Αιγαίο και να πειστούν οι ίδιοι οι πρόσφυγες ότι με έναν νόμιμο τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα κάποια στιγμή να περάσουν για να μην ρισκάρουν τη ζωή τους στους διακινητές.

Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει αξιόπιστος μηχανισμός επιστροφών από τα ελληνικά νησιά προς τις χώρες καταγωγής των προσφύγων και προς την Τουρκία, αλλά και ταυτόχρονα ένας αξιόπιστος μηχανισμός relocation από τα ελληνικά νησιά προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που πρέπει να μοιραστούν το βάρος. Νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη λύση», επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

Σε τι συμφώνησε με τον Τσίπρα ο Σόιμπλε

Είναι σημαντικό να χρηματοδοτήσουμε επιτέλους πολύ γρήγορα τις περιοχές απ΄ όπου προέρχονται αυτές οι εισροές μεταναστών, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για το προσφυγικό κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι είναι πραγματικά κρίμα για την Ευρώπη, είναι ντροπή για την Ευρώπη να γίνει ένα κάστρο που φυλάσσεται για να μην μπει κανένας μέσα, σημείωσε ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Ο κ. Σόιμπλε συμφώνησε, επίσης, με την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι απαιτείται στρατηγική για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι και οι μικρότερες χώρες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.


ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/politics/365776,Anayan-ta-aimata-metaxy-Tsipra-kai-Soimple-sto-Ntavos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates