.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

2016-2017: ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ !!!

Η ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ 
Μπορεί να μην έχουμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε, ΑΛΛΑ οι χρονιές 2016 και 2017 προεξοφλούμε ότι θα είναι χρονιές καλού Ελληνικού Κινηματογράφου !!!





Προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων, σας παραθέτουμε τα μελλούμενα όπως έχουν ήδη ψηφιστεί με το Νόμο 3905 (ΦΕΚ Α΄/219) της 23 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ως άνω Νόμο, οι ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, οι Εταιρείες Συνδρομητικής Τηλεόρασης, οι Εταιρείες Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Νέων Τεχνολογιών καθώς επίσης και η Ε.Ρ.Τ. υποχρεούνται να διαθέτουν ΚΑΘΕ χρόνο ένα ποσοστό επί χρημάτων για την παραγωγή ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Ειδικότερα, κατά το άρθρο 8 ορίζεται ότι:

1. Η ΕΡΤ Α.Ε. υποχρεούται να διαθέτει κάθε χρόνο το 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του παρόντος νόμου. Στον ετήσιο κύκλο εργασιών της συνυπολογίζεται το ανταποδοτικό τέλος(βλέπε: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ).

2. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% των ετήσιων διαφημιστικών εσόδων τους για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του παρόντος νόμου (βλέπε: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ).

4. Οι εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης υποχρεούνται να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3(βλέπε: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ).

6. Οι εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών υποχρεούνται να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους που προκύπτει από την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων μέσω διαδικτύου ή κινητής τηλεφωνίας (IPTV, VIDEO ON DEMAND) για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 (βλέπε: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ).

ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 2016 & 2017 !!!

Η είδηση όμως, ίσως, να μην βρίσκεται στα ως άνω αλλά σε άλλες παραγράφους του αυτού άρθρου.

Και αυτό γιατί :

Α) αφ’ ενός , μέχρι και το μισό του ποσού που υποχρεούνται να διαθέσουν κάθε χρόνο οι υπόχρεοι, μπορεί να διατίθεται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ως διαφημιστικός χρόνος για την τηλεοπτική διαφήμιση και προώθηση κινηματογραφικών έργων (με κάποιες προσθαφαιρέσεις στα έτη της υποχρεώσεως)

Β) αφ’ ετέρου , οι υπόχρεες εταιρίες υποχρεούνται για κάθε οικονομική χρήση να εγγράφουν σε ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό στον ετήσιο ισολογισμό τους το ποσό που οφείλουν να επενδύσουν για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων (Επένδυση Κινηματογραφικής Παραγωγής).

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ  ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ:

Οι υπόχρεες εταιρίες οφείλουν να έχουν διαθέσει το σύνολο της Επένδυσης Κινηματογραφικής Παραγωγής μέσα στα δύο αμέσως επόμενα έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης του ισολογισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates