.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ UBS ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 1995
Λίστα με όλα τα εμβάσματα που έφυγαν από ελληνικές τράπεζες προς την ελβετική τράπεζα ζήτησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος οι εισαγγελείς !!!















Λίστα με όλα τα εμβάσματα που έφυγαν από ελληνικές τράπεζες προς την ελβετική τράπεζα UBS από το 1995 ζήτησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση Μπόργιανς. 

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίστα αφορά την περίοδο 2006-2008, οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση ακόμα πιο πίσω χρονικά, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα ότι η αναζήτηση στοιχείων 15-20 χρόνια πριν, την εποχή των «παχιών αγελάδων», μπορεί να αποφέρουν θησαυρό, καθώς είναι μάλλον απίθανο να περνούσε από τη σκέψη φοροφυγά στην Ελλάδα ότι δύο δεκαετίες μετά κάποιος θα ψάξει τα εμβάσματά του προς την Ελβετία. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι μηχανισμοί ελέγχου ήταν ελλιπέστατοι την περίοδο της… ευμάρειας, οι πιθανότητες να μην έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα οι φοροφυγάδες ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα η μαζική αποκάλυψη καταθετών με «μαύρο» χρήμα να γίνεται ευκολότερη. 

Η κυβέρνηση πάντως, επειδή προσδοκά οικονομικά και όχι επικοινωνιακά οφέλη από την αποκάλυψη των μεγαλοφοροφυγάδων, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να κάνει βιαστικές κινήσεις. 

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται σε στενή συνεργασία, ώστε κάθε υπόθεση να «δεθεί» με αδιάσειστα στοιχεία.
Όπως σημειώνει αρμόδια πηγή, μπορεί πολιτικά να ήταν επωφελές να έβγαιναν άμεσα στη σέντρα οι 200 καταθέτες που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί με λογαριασμούς έως και 12 εκατ. ευρώ μετά την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Αθήνα, όμως χρειάζεται σύνεση. 

Οι εισαγγελείς πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνούν ενδεχόμενες ευθύνες των ελληνικών τραπεζών αναφορικά με συνέργεια στη διευκόλυνση φοροδιαφυγής.

πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates