.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 2.659 ΥΠΟΠΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!!

ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Οι φάκελοι παραδόθηκαν στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών ωστόσο είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να οδηγούνται σε παραγραφή !!!



Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ από την οποία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε μόλις μερικές δεκάδες περιπτώσεις φοροφυγάδων και βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα. Ούτε οι 6.000 off shore για τις οποίες -όπως αναγνώρισε προχθές στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης- περαιώθηκαν οι έλεγχοι σε μόλις 384 υποθέσεις.
Στα αζήτητα φαίνεται ότι έχουν μείνει και χιλιάδες υποθέσεις διαχειριστικού ελέγχου σε φορείς του δημοσίου που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει η "Οικονομική Επιθεώρηση" (ελεγκτική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών) η οποία καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου του 2014. Οι φάκελοι με ανολοκλήρωτους 2.659 ελέγχους σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, εφορίες, τελωνεία κλπ. και με κύριο αντικείμενο υπεξαιρέσεις και απάτες σε βάρος περιουσίας του δημοσίου παραδόθηκαν μεν στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών ωστόσο είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν.

Οπως αποκαλύπτεται από σχετικό έγγραφο που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (βρίσκεται στη διάθεση του newpost) οι 2.659 εκκρεμείς αυτές υποθέσεις ελέγχου(1247 στην Αττική και 1412 στην επαρχία) ουσιαστικά μπαίνουν στον "πάγο" και πιθανότατα οδηγούνται στην παραγραφή.

"Οι συσσωρευμένες εκκρεμότητες τόσων ετών,αναφέρεται στο έγγραφο,είναι αδύνατο να διευθετηθούν από την υπηρεσία μας το αμέσως επόμενο διάστημα, λαμβανομένων δε υπόψη του προβλήματος υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει αλλά και του είδους ελέγχων που διενεργεί εξ αιτίας των οποίων δυσκολεύεται να τηρήσει πιστά συγκεκριμένο πρόγραμμα.

"Αλήθεια τι λέει επ αυτού ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης;

Θάνος Πασχάλης

πηγη: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates