.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ !!! ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΨΥΧΑΡΗ & ΔΟΛ
Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει, αναδρομικά από το τέλος Αυγούστου 2015 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016, όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν και από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ !!! 




Διαβάζουμε σήμερα στην FMVOICE.GR :
Σοκ από την κυβέρνηση της Αριστεράς !!! Παρατείνεται η προστασία του Μέγαρου Μουσικής !!!
Επιτρέπουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε βάρος εκατομμυρίων μικροοφειλετών αλλά αναστέλλουν τα μέτρα αυτά για το Μέγαρο Μουσικής !!!

Γράφει: Γιώργος Παλαιτσάκης

Κατασχέσεις καταθέσεων, δεσμεύσεις και πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων θα μπορούν πλέον να επιβάλλουν σε βάρος των οφειλετών τους το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες από την επόμενη εβδομάδα, καθώς δεν παρατάθηκε περαιτέρω η αναστολή όλων αυτών των πράξεων, η οποία είχε προβλεφθεί λόγω της επιβολής των capital controls. Έτσι εκατομμύρια οφειλέτες μένουν πλέον εκτεθειμένοι απέναντι στον κίνδυνο να στερηθούν πολύτιμους οικονομικούς πόρους και περιουσιακά στοιχεία, μόνο και μόνο επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν εμπρόθεσμα οφειλές τους και όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά επειδή δεν μπορούσαν και επειδή με τα πενιχρά εισοδήματα που δικαιούνται πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να καλύψουν κατά προτεραιότητα τις βασικές τους ανάγκες, όπως η διατροφή!

Ωστόσο, από το νέο αυτό επαχθές καθεστώς αντιμετώπισης εξαιρείται το Μέγαρο Μουσικής! Κι αυτό διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να παρατείνει, αναδρομικά από το τέλος Αυγούστου 2015 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016 όλες τις ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν και από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι οποίες προβλέπουν πλήρη απαλλαγή του Οργανισμού από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων καθώς και από πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων του για χρέη προς το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός αυτός χρωστά στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 200 εκατ. ευρώ προερχόμενα από καταπτώσεις εγγυήσεων!

Επιπλέον, ο ΟΜΜΑ απαλλάσσεται από την υποχρέωση:

- να πληρώνει τόκους για τα τεράστια χρέη του προς το Δημόσιο καθώς επίσης

- να προσκομίζει αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για να εισπράξει χρήματα από το Δημόσιο

- να υφίσταται συμψηφισμούς απαιτήσεών του από το Δημόσιο με χρέη του προς το Δημόσιο.

Όλα, δηλαδή, τα επαχθή μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που εφαρμόζονται κατά των οφειλετών του Δημοσίου με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων δεν θα εφαρμόζονται στην περίπτωση του ΟΜΜΑ!

Στην ουσία, η κυβέρνηση της … Αριστεράς επιτρέπει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμα χρέη μερικών εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ που οφείλουν προς το Δημόσιο εκατομμύρια φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα και προστατεύει από τα επαχθή αυτά μέτρα μόνο το Μέγαρο Μουσικής.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις, που περιελήφθησαν στο άρθρο 54 του νέου πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης. Με τις διατάξεις του άρθρου 54 προβλέπεται ότι μέχρι 31-1-2016:

α) Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις πράξεις και συναλλαγές που κατά τις γενικές και ειδικές διατάξεις απαιτείται η προσκόμιση αυτών (π.χ. για την είσπραξη χρημάτων κ.λπ.), πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του ΟΜΜΑ, για την οποία εξακολουθεί να είναι αναγκαία η σχετική προσκόμιση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα.

β) Απαγορεύεται η διενέργεια πάσης φύσεως συμψηφισμού σε βάρος του ΟΜΜΑ κατά τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Δημοσίου ή ασφαλιστικών οργανισμών κατά του ΟΜΜΑ και αναστέλλονται όλες οι προβλεπόμενες από τον ΚΕΔΕ πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του ΟΜΜΑ και κάθε άλλου συνυπόχρεου φυσικού ή νομικού προσώπου πάσης φύσεως. Δηλαδή αναστέλλονται διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών που έχει δικαίωμα να κινήσει το υπουργείο Οικονομικών κατά του ΟΜΜΑ λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού προς το Δημόσιο.

γ) Δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην αιτιολογική έκθεση επιχειρείται να δικαιολογηθεί αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση του Δημοσίου στον ΟΜΜΑ με το απίστευτο επιχείρημα ότι η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έως την κατάθεση και ψήφιση σχεδίου νόμου για την οριστική ρύθμιση των θεμάτων του ΟΜΜΑ, το οποίο δεν κατέστη δυνατό να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή λόγω της προώρου διαλύσεώς της!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates