.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΕΣΟΔΩΝ Κ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 12/01/2015 ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
Ποινική δίωξη για χαριστική ρύθμιση στα ΜΜΕ κατά της Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου !!!




Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, με επίκεντρο την… αμφιλεγόμενη απόφασή της να αναβάλει την είσπραξη φόρου από τους καναλάρχες.

Η κ.Σαββαΐδου λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου 2015 εξέδωσε απόφαση με την οποία ανέβαλε για ένα χρόνο την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να αποδώσουν στο Δημόσιο, φόρο 20%,επί της αξίας των διαφημίσεων. Τότε η απόφασή της είχε καταγγελθεί ως σκανδαλώδης καθώς
χωρίς να υπάρχει νομική εξουσιοδότηση απάλλασσε τα κανάλια από την υποχρεώσή τους να πληρώσουν μέσα στο 2015 τον συγκεκριμένο φόρο, δίνοντας 12μηνη αναβολή είσπραξης του φόρου.
Ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου. Παρά ταύτα, η απόφαση της κ. Σαββαΐδου στις 12 Ιανουαρίου, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι «η δήλωση υποβάλλεται μέχρι την 20η Ιανουαρίου για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου έτους». Δηλαδή, με βάση το νόμο οι καναλάρχες θα έπρεπε να αποδίδουν στο Δημόσιο ανά μήνα, αρχής γενομένης απο τις 20 Φεβρουαρίου 2015, τους φόρους επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, όμως κ.Σαββαΐδου μετέθεσε την πληρωμή έναν χρόνο αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2016.

Η προκαταρκτική έρευνα για τη Σαββαίδου ξεκίνησε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Στη συνέχεια, ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιος Κατσιρώδης τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε και τη δίωξη.

ΠΗΓΗ
http://www.presspublica.gr/piniki-dioxi-giaxaristiki-rithimis-sta-mme-kata-tis-gg-dimosion-esodon/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates