.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ ΠτΔ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ !!!

ΩΣ ΚΑΘΑΡΑ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ" ΖΗΤΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
Τη θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει πιο αποφασιστικά το φαινόμενο των μεταναστευτικών ροών εξέφρασε ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον κ. Ζώη στο Προεδρικό Μέγαρο !!!
Ο Υπουργός να τραβήξει το αυτί του Έλληνα Επιτρόπου που σφυρίζει αδιάφορα !!!




ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ 3.000.000 ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ !!!
Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΗΔΕΙΩΝ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ, ΤΡΕΝΑ, ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ CATERING, ΚΛΠ !!!



«Δεν μπορεί να μείνουμε με την εικόνα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όταν έχουμε αυτό το φαινόμενο μεταναστευτικών ροών, και ιδίως προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορεί η Ευρώπη ένα τέτοιο φαινόμενο, που είναι θέμα όχι μόνον ασφάλειας αλλά και ανθρωπισμού, και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να το αντιμετωπίσει τόσο επιδερμικά, όσο το αντιμετώπισε τον περασμένο Ιούνιο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Τόνισε παράλληλα πως «η αυτοθυσία, με την οποία το Λιμενικό κάνει την δουλειά του, αποδεικνύει την ανάγκη να κατανοήσει και η Ευρώπη - και ευτυχώς το κατανοεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξωτερικά σύνορα».

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Ζώης τον ευχαρίστησε για την αναγνώριση των ενεργειών των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ενώ τον ενημέρωσε ότι χθες το βράδυ γύρισε από τη Μυτιλήνη όπου πραγματοποίησε αυτοψία, «συνοδεία όλων των εμπλεκομένων συναρμόδιων φορέων» και «πως πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

Χρήστος Ζώης:
"Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε. Έχω έρθει χθες το βράδυ από την Μυτιλήνη όπου πραγματοποιήσαμε αυτοψία, συνοδεία όλων των εμπλεκομένων συναρμόδιων φορέων. Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό και το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Θα σας πω ότι πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Και αν ήθελα κάτι να πω, εκμεταλλευόμενος την παρουσία μου εδώ, είναι να πω ότι είναι εντελώς αναγκαίο, αυτό που έχετε βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα σας, η πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό. Να γίνει το συντομότερο δυνατόν. 
Το έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή πολιτική για αυτό το φαινόμενο".

Προκόπης Παυλόπουλος

"Κύριε Υπουργέ σας ευχαριστώ πολύ. Αυτό που είπατε, για τη Σύνοδο Κορυφής, είναι αναγκαίο όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μείνουμε με την εικόνα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όταν έχουμε αυτό το φαινόμενο μεταναστευτικών ροών, και ιδίως προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορεί η Ευρώπη ένα τέτοιο φαινόμενο, που είναι θέμα όχι μόνον ασφάλειας αλλά και ανθρωπισμού, και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να το αντιμετωπίσει τόσο επιδερμικά, όσο το αντιμετώπισε τον περασμένο Ιούνιο.
Από την πλευρά μου επειδή παρακολουθώ, όπως κάθε Έλληνας άλλωστε, τη δραστηριότητα του Λιμενικού, θέλω να σας συγχαρώ. Και να διαβιβάσετε τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό για όλη την δράση του που είναι στο ύψος των περιστάσεων. Κυρίως σε ό,τι αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Επίσης θέλω να τονίσω ότι ακριβώς η αυτοθυσία, με την οποία το Λιμενικό κάνει την δουλειά του, αποδεικνύει την ανάγκη να κατανοήσει και η Ευρώπη - και ευτυχώς το κατανοεί, ιδίως η επίσκεψη του k.Timermans και του κ. Αβραμόπουλου το απέδειξε- ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξωτερικά σύνορα. Είναι τα σύνορα των Κρατών-Μελών και τα σύνορα αυτά οφείλει και η Ευρώπη να τα διαφυλάσσει. Γι΄ αυτό και είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο Frontex, να μετατραπεί  σε πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη. Έτσι ώστε να ασκηθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως περιγράφει το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο.
Έχετε ζήσει το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο και ως Υφυπουργός στο τότε αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της Ευρώπης για την εποχή. Είχαμε συμβάλει ουσιαστικά στην διαμόρφωσή του. Πρέπει να εφαρμοσθεί. Γι΄ αυτό η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής δεν έχει άλλο στόχο παρά να εφαρμόσει πραγματικά αυτό που έχει συμφωνηθεί ήδη από το 2008. Φαίνεται ότι υπάρχουν παρήγορα σημάδια ότι,  ίσως να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Και επιμένω σ΄ αυτό που είπα πριν -και μ΄ αυτό καταλήγω- ότι είναι προς όφελος όχι μόνον της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, κυρίως όμως κ. Υπουργέ προς όφελος του Ανθρώπου.
Αυτή την στιγμή κρινόμαστε όλοι. Η μεγάλη μας πρόκληση είναι πως η Δύση και η Ευρώπη ανταποκρίνονται στις αρχές και τις αξίες με βάση τις οποίες εξελίχθηκαν ιστορικά".

Χρήστος Ζώης:

"Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αναγνώριση των ενεργειών των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Να σας διαβεβαιώσω ότι θα μεταφέρω την αναγνώριση αυτή στα στελέχη και απλά για του λόγου το αληθές να σας πω ότι χθες συνομιλώντας με την επικεφαλής της Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών Alessandra Moreli στην Μυτιλήνη, επί τόπου την ώρα που διασώζαμε άλλες 63 ψυχές, τις οποίες το Λιμενικό Σώμα είχε αποσύρει από το νερό, με διαβεβαίωσε και η ίδια, ότι το Λιμενικό κάνει με τον πλέον κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο την δουλειά του. Και εξήρα την προσπάθεια των Λιμενικών μας. Αυτό είναι ένα παράσημο για το Λιμενικό Σώμα που αντανακλά, θα μου επιτρέψετε να πω, στη λειτουργία του κράτους μας. Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία ανταποκρινόμαστε".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates