.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

1 ΤΡΙΣ !!! ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 !!!

ΠΑΕΙ ΕΥΡΩΠΗ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
ΔΝΤ : 1 Τρις ευρώ τα Κόκκινα 
Δάνεια των τραπεζών της Ευρώπης !!!




Υπερδιπλάσια σε σύγκριση με το 2009 είναι τα «κόκκινα» δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών και ανέρχονται σχεδόν στα 1 τρισ. ευρώ στο τέλος του 2014.

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Reuters, τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (Non-performing loans - NPLs) σε εταιρείες, ειδικότερα μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιβραδύνουν την πιστωτική επέκταση και δεσμεύουν τραπεζικά κεφάλαια τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του δανεισμού.

Στα κράτη της ευρωζώνης, το ύψος των "κόκκινων" δανείων άγγιξε τα 932 δισ. ευρώ, ή το 9,2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, στο τέλος του 2014.

Μόνο ένας μικρός αριθμός χωρών, μεταξύ των οποίων η Εσθονία και η Γερμανία, έχουν καταγράψει πτώση στο μερίδιων των NPLs προς το σύνολο του ενεργητικού σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδό τους μετά κρίσης, δείχνουν τα στοιχεία της έκθεσης του ΔΝΤ.
Στο τέλος του προηγούμενου έτους, τα ποσοστά των NPLs άγγιξαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στην Κύπρο, όπου ξεπέρασαν το 40% και στην Ελλάδα, που άγγιξαν το 35%. Ωστόσο, στην Ιρλανδία και την Ισπανία τα αντίστοιχα ποσοστά άρχισαν να υποχωρούν το 2014.

ΠΗΓΗ
http://www.enikonomia.gr/economy/35049,DNT-1-tris-eyrw-ta-kokkina-daneia-twn-trapezwn-ths-Eyrwphs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates