.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

REAL NEWS: ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS !!! Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

Γράφει ο Γιώργος Φλωράς

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Σήμερα η εφημερίδα Real News ασχολείται με την ΥΠΟΠΤΗ αδράνεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) στο σκάνδαλο SIEMENS !!!


Πρώην πρόεδρος ΕΑ Ζησιμοπουλος (επιλογή Τσοχατζόπουλου), νυν πρόεδρος ο Κυριτσάκης (επιλογή Χατζηδάκη). Κανείς από τους δυο δεν τόλμησε να ξεκινήσει έρευνα για το μέγα σκάνδαλο, προστατεύοντας την SIEMENS από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα ο Χατζηνικολαου τους ξεβρακώνει αποκαλύπτοντας ότι ακόμα και το Πακιστάν τους πίεσε σε επίπεδο Ανταγωνισμού (ειδική αναφορά στην επίθεση της ΕΑ εναντίον μου). 

Ήδη προσωπικά ασχολήθηκα με το θέμα με αναφορά μου στις 23/6/2015 στην Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας σχετική ενημέρωση. Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:
ΑΘΗΝΑ 23-6-2015
ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,
Ονομάζομαι Φλωράς Γεώργιος, εδρεύω στην οδό Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564 και η ιδιότητα μου είναι επιχειρηματίας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).
Σας καταθέτω την παρούσα αναφορά σύμφωνα με το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει όπως:
Άρθρο 125:Περιεχόμενo, κατάθεση και συζήτηση
1. Kαθένας ή πoλλoί μαζί έχoυν τo δικαίωμα να απευθύνoυν στη Boυλή γραπτές αναφoρές, πoυ περιέχoυν αιτήματα ή παράπoνα. Oι αναφoρές παρoυσιάζoνται από Boυλευτή ή παραδίδoνται στoν Πρόεδρo.
2. Oι αναφoρές πρέπει να περιέχoυν τo oνoματεπώνυμo, την ιδιότητα και τη διεύθυνση εκείνων πoυ τις υπoγράφoυν.
Θα σας παρακαλούσα όπως απευθύνεται την αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης (Οικονομίας) ώστε να απαντήσει όπως ορίζει το άρθρο 125 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής.

ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
Σύμφωνα με ανθρώπους που ασχολούνται με τον Ελεύθερο Ανταγωνισμό, το σκάνδαλο SIEMENS αποτελούσε μια κλασική περίπτωση κατάχρησης της Δεσπόζουσας Θέσης της Γερμανικής εταιρείας στην αγορά των διαγωνισμών του Δημοσίου, ειδικά στην αγορά των Τηλεπικοινωνιών. Ολόκληρος ο Τύπος βοούσε επί σειρά ετών την δεκαετία του 2000 για το «σκάνδαλο» SIEMENS και την «προνομιακή» θέση της εταιρείας στις προμήθειες του ΟΤΕ που τότε ήταν δημόσια εταιρεία. Η Εξεταστική Επιτροπή για την SIEMENS αποφάσισε και απέστειλε αναφορά προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ζήτησε την επιβολή κυρώσεων και προστίμου στην εταιρεία Siemens, για την παραβίαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού, που διέπραξε η εταιρεία ως κατέχουσα δεσπόζουσα θέση στην εγχώρια αγορά και κατ’ εξοχήν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (πρόστιμο μέχρι το 15% του συνολικού ετήσιου τζίρου). Είναι δε άξιο μνείας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα έτη 2000-2003 κ. Τζουγανάτος Δημήτρης, αφού αποχώρησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (για να τον διαδεχθεί ο διορισμένος από τον Ακη Τσοχατζόπουλο κ. Ζησιμοπουλος Σπύρος) έγινε Νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ και στην συνέχεια ανελίχθη σε αντιπρόεδρος του ΟΤΕ και της COSMOTE επί σειρά ετών (έως ότου αποχώρησε πριν μερικούς μήνες).
Θα ήθελα να παρακαλέσω τον αρμόδιο Υπουργό να με ενημερώσει για τα ακόλουθα στοιχεία:
1. τι ενέργειες έκανε αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από καταγγελία η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα έτη 2000 και μετά για να ερευνήσει ενδεχόμενες παραβιάσεις του Δικαίου του Ανταγωνισμού από την Γερμανική SIEMENS
2. τι ενέργειες έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ύστερα από το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για την SIEMENS
3. αν προτίθεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει τις πρακτικές της Γερμανικής εταιρείας SIEMENS και ειδικά το κατά πόσο παραβίασε το Δίκαιο του Ανταγωνισμού (Ν703/77, Ν3959/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates