.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ (;;;) FUNDS !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Μοναδική ασπίδα προστασίας των δανειοληπτών από την αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος, η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, για το Κούρεμα των δανείων μας !!! 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html




Διευρύνεται η συνεργασία των ελληνικών τραπεζών με τα funds για τις επισφάλειες !!!


Επιχειρηματικά δάνεια στον κλάδο της ναυτιλίας, αλλά και πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο οι τράπεζες με ξένα funds, στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν σε ενεργότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. 

Οι συζητήσεις θα πληθύνουν το επόμενο διάστημα, καθώς στην ελληνική αγορά στοιχίζονται δέκα τουλάχιστον funds που συζητούν με τις εγχώριες τράπεζες για τις δυνατότητες διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που προσεγγίζουν ήδη τα 80 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών η αμερικανική Marathon, η Fortress η σουηδική Hoist, η ισπανική Aktua, η Monarch κ.ά.
Τη σκυτάλη των πρωτοβουλιών αναμένεται να πάρει η Eurobank, που προωθεί τη μεταβίβαση ενός πακέτου δανείων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις το οποίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και ενήμερα. Το υπό μεταβίβαση χαρτοφυλάκιο εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ περίπου, ενώ σε ανάλογες κινήσεις στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων αναμένεται να προχωρήσει και η Alpha Bank, που διαθέτει ισχυρή παρουσία στον τομέα της δανειοδότησης επιχειρήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται με τη σειρά της να συνεχίσει την προσπάθεια αποτελεσματικότερης διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, θέτοντας στο επίκεντρο τον τομέα της ναυτιλίας, ενώ πρωτοβουλίες αναμένονται και στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων.

H Alpha Bank είναι η τράπεζα που άνοιξε πρώτη τον χορό στην ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των νοικοκυριών, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να συστήσει κοινή εταιρεία με την ισπανική Aktua, για την ενεργότερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Σε αντίθεση με τον τομέα των επιχειρηματικών δανείων, όπου η συμφωνία της Πειραιώς με την KKR, αλλά και αυτή που δρομολογείται από τη Eurobank, η συμφωνία της Alpha με την Aktua δεν προβλέπει τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου των δανείων των ιδιωτών. Η κοινή εταιρεία που θα συστήσουν, με την ονομασία Aktua Hellas, θα αναλάβει τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση, δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων. Μεταξύ των λύσεων που προωθούνται είναι η μεταβίβαση του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμίσθωσή του από τον οφειλέτη, η πώλησή του ή η αγορά νέου μικρότερου ακινήτου κ.λπ. Οι λύσεις που θα προσφερθούν προς τους δανειολήπτες είναι αυτές που περιγράφονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, που τέθηκε και τυπικά σε ισχύ με την έναρξη του νέου χρόνου.

Τη διερεύνηση παρόμοιων λύσεων για το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ιδιωτών εξετάζει και η Eurobank, η οποία, ωστόσο, διαθέτει ξεχωριστή εταιρεία για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των νοικοκυριών, ενώ στάση αναμονής τηρεί η Εθνική Τράπεζα. Στον τομέα των ιδιωτών, στοιχείο προβληματισμού, κυρίως για τις περιπτώσεις που συνοδεύονται με μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου, αποτελεί ο χρόνος ανάκτησης των απαιτήσεων, βάσει των οποίων λειτουργούν τα ξένα funds. Η σχετική διάρκεια διαμορφώνεται μεταξύ 3 έως 5 χρόνων, διάστημα που θεωρείται εξαιρετικά σύντομο από την πλευρά των τραπεζών και επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, και τις τιμές μεταβίβασης. Στοιχείο που διαμορφώνει επίσης και την τιμή είναι το πακέτο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που μεταβιβάζονται, δηλαδή κατά πόσον πρόκειται για μείγμα επιχειρηματικών δανείων και οφειλές ιδιωτών, στον βαθμό που ο συνδυασμός ενυπόθηκων και μη οφειλών βελτιώνει το επίπεδο ανάκτησης των απαιτήσεων, αυξάνοντας εν τέλει και την τιμή πώλησης.

ΠΗΓΗ
http://www.kathimerini.gr/798138/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/dieyrynetai-h-synergasia-me-ta-funds-gia-tis-episfaleies

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates