.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙΑ !!!

Επιτέλους, ο Σταθάκης βάζει τέλος στην αισχροκέρδεια
Αυτές είναι οι ανώτατες τιμές πώλησης προϊόντων σε λιμάνια, αεροδρόμια και πλοία. Πέρασε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση !!!



Μέσα στον ορυμαγδό μίζερων και θλιβερών ειδήσεων είναι σημαντικό να αναδεικνύονται και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σαν αυτή του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έβαλε μία και καλή τέλος στην αισχροκέρδεια που αντιμετωπίζαμε καθημερινά όλοι μας σε πλοία, λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και κυλικεία σχολείων.

Η εφημερίδα της κυβέρνησης δημοσίευσε εχθές τις ανώτατες τιμές στις οποίες θα μπορούν να πωλούνται συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά σε χώρους όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πλοία και γήπεδα μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Αναρωτιέται μάλιστα κανείς γιατί δεν έχουν αποδοθεί πολιτικές ευθύνες σε όλους τους υπουργούς οικονομικών που έχουν περάσει από αυτή τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, που σε μόνιμη βάση επέτρεπαν αυτού του είδους την αισχροκέρδεια. Ενώ για το μπαρ ενός πλοίου η τροφοδοσία και τα πάγια έξοδα είναι λίγο έως πολύ τα ίδια με ένα οποιοδήποτε συνοικιακό μαγαζί, εντούτοις είχαν το δικαίωμα, μέσω ενός άγραφου νόμου, στο να κρατούν υπερβολικά υψηλές τις τιμές με συνήθως πολύ χαμηλά επίπεδα ποιότητας.

Θα πει κανείς ότι στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο πεδίο της πολιτικής και της οικονομίας αυτά φαντάζουν αμελητέες λεπτομέρειες, όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που βιώναμε όλοι μας και κυρίως τα λαϊκά στρώματα στις καλοκαιρινές τους μετακινήσεις και ταξίδια.

Είναι σκοτεινή και άσχημη ιστορία η ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων κυλικείων σε πανεπιστήμια, τρένα και πρόσφατα ακόμη και σε στρατώνες. Πρόκειται για καθαρά μονοπώλια στα οποία ο δημόσιος χαρακτήρας τους εξασφάλιζε αρχικά πολύ χαμηλές τιμές, κάτι που άλλαξε άρδην με την παράδοσή τους σε ιδιώτες που τρέχουν καταστήματα με μηδέν ανταγωνισμό.

Παρακάτω είναι οι λίστες με τις ανώτατες τιμές που μπορούν να πωλούνται τα σχετικά προιόντα, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως προκειμένου να είμαστε όλοι ενήμεροι για τα δικαιώματά μας.

Όταν τα προϊόντα διατίθενται εντός αεροδρομίων, εντός αθλητικών χώρων (στάδια, γήπεδα κ.λπ.), αρχαιολογικούς χώρους, ανεξαρτήτως αν στους χώρους αυτούς, λειτουργεί ή όχι μουσείο αρχαιοτήτων, εντός των επιβατικών πλοίων πάσης φύσεως (όχι των κρουαζιερόπλοιων), εντός των τρένων και των σιδηροδρομικών σταθμών, εντός κινηματογράφων και θεάτρων, δικαστηρίων, νοσοκομείων, κλινικών και ευαγών ιδρυμάτων, εντός σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, εντός ΑΕΙ και ΤΕΙ οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

-Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 0,35 ευρώ.

-Τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, ψημένο ή άψητο 1,45 ευρώ.

-Τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί, ψημένο ή άψητο 1,25 ευρώ.

-Καφές ρόφημα ελληνικός μονός 1,20 ευρώ.

-Καφές ρόφημα φίλτρου (γαλλικός, κ.λπ.) μονός 1,30 ευρώ.

-Καφές ρόφημα εσπρέσο μονός ζεστός ή κρύος (φρέντο) 1,45 ευρώ.

-Καφές ρόφημα στιγμιαίος ζεστός ή κρύος (τύπου φραπέ κ.λπ.) μονός 1,30 ευρώ.

-Τσάι ρόφημα (ζεστό ή κρύο) 1,30 ευρώ.

Επίσης όταν τα προϊόντα διατίθενται εντός των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών) οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

-Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλε­σης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,10 ευρώ

-Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλε­σης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας ελαι­ολάδου και άλλων 1,35 ευρώ

-Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κου­λούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμα­ρίων τουλάχιστον 0,40 ευρώ.

-Tυρόπιτα-σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων – 1,10 ευρώ.

-Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου – 0,35 ευρώ.

-Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συ­σκευασία 250 ml – 0,95 ευρώ

Σύμφωνα με την απόφαση όσοι δεν υιοθετούν τις σχετικές ανώτατες τιμές θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγου, 500 ευρώ για υπέρβαση ανά είδος και 1.500 ευρώ για έλλειψη ανά είδος. Αν μάλιστα υπάρξει υποτροπή του επιχειρηματία, το νέο πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο.

ΠΗΓΗ
http://www.rizopoulospost.com/epitelous-o-stathakhs-bazei-telos-sthn-aisxrokerdeia/Η


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates