.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΠολΔ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ
Οι δανειστές τώρα ετοιμάζουν τσουνάμι πλειστηριασμών, που θα καταστρέψουν, εκτός από τους δανειολήπτες, και τις ίδιες τις τράπεζες, αφού θα καταρρεύσει η κτηματαγορά και οι αξίες των ακινήτων των δανειακών χαρτοφυλακίων στα ενεργητικά τους !!! 





ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Μοναδική πλέον ασπίδα προστασίας των δανειοληπτών από την αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος, η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, για το Κούρεμα των δανείων μας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_754.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_590.html


Τα κόκκινα δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο του δεύτερου μέρους των σημερινών διαπραγματεύσεων κορυφής με τους θεσμούς..
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι "καταθέσαμε αλλά δεν συζητήσαμε την πρότασή μας για τα κόκκινα δάνεια". 
Εξήγησε ότι το σχέδιο θα καλύπτει όλα τα είδη δανείων: τα επιχειρηματικά, τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά.  Επεσήμανε όμως ότι οι προτάσεις κινούνται στο πνεύμα των αρχικών θέσεων που είχαν γίνει, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι έχουν περάσει και 3 μήνες διαπραγματεύσεων, προοιωνίζοντας έτσι κάποιες αλλαγές.
Ξεχάστε την bad bank και τον ενιαίο φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων και βρείτε τα με τα funds, λένε τώρα οι Βρυξέλλες !!!
Απερρίφθη σύμφωνα με πληροφορίες από τους "θεσμούς" το αίτημα που ανεπίσημα είχαν υποβάλει οι τραπεζίτες για τη δημιουργία μίας bad bank που θα συγκέντρωνε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. ESM και ΕΚΤ εκτιμούν ότι τα νομικά και πρακτικά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση της προσδοκίας των τραπεζιτών. Και φαίνεται πως ούτε το μοντέλο τύπου Ιρλανδίας είναι επιθυμητό.

Στις συναντήσεις τραπεζικών στελεχών με αξιωματούχους του ESM, του SSM και της ΕΚΤ, κατέστη σαφές ότι η καλύτερη λύση για τις τράπεζες θα είναι να έρθουν σε συμφωνία με τα distressed funds. Και εμμέσως πλην σαφώς υπεδήχθη ότι κακώς έχουν μέχρι στιγμής οι τράπεζες απορρίψει προτάσεις των funds για αγορά δανείων. Και τούτο παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις των funds κυμαίνονται στο 10% της αξίας των δανείων, με εξαίρεση τα ναυτιλιακά δάνεια όπου φέρονται διατεθειμένη να πληρώσουν κάτι παραπάνω.

Το Capital.gr είχε αποκαλύψει την άρνηση των τραπεζών να ενδώσουν στις προτάσεις των funds το αμέσως προηγούμενο διάστημα ποντάροντας είτε στην αποδοχή του σχεδίου δημιουργίας μίας bad bank, είτε σε ρυθμίσεις κατά την ανακεφαλαιοποίηση που θα τους έδιναν χρονικά τη δυνατότητα να επανεκτιμήσουν την αξία αλλά και την επισφάλεια των κόκκινων δανείων. Με στόχο αν βελτιωθεί το κλίμα να έχουν την ευκαιρία να διαγράψουν μελλοντικά μέρος των προβλέψεων που έχουν ήδη σχηματίσει και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους.

Ωστόσο η στάση των "θεσμών" δεν ευνοεί τους σχεδιασμούς των τραπεζιτών, παρά το γεγονός ότι η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών συνεχίζει τις προσπάθειες. Μόνο που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε και το αίτημα της αυτόνομης προκαταβολής των 10 δισ. για να κερδηθεί χρόνος δεν έχει τύχει ακόμη θετικής αποδοχής. Εκτός και αν ενταχθεί στην μεγάλη προκαταβολή των 25 δισ. που φέρεται να επιδιώκει η κυβέρνηση...


ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/story/3050240

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates