.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΑΒΕΡΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΜΗΝΑΡΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!!

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Τραπεζίτες μοίραζαν αβέρτα θαλασσοδάνεια σε ημετέρους !!!




Τρεις «κραυγαλέες» περιπτώσεις δανειοδότησης από την Αχαϊκή Τράπεζα που «βγάζουν μάτι» έχουν αποκαλύψει εκτός των άλλων οι ανακριτικές αρχές.

Στην πρώτη περίπτωση επιχειρηματίας από την Περιφέρεια που ειδικεύεται στην πώληση σκευασμάτων με πικάντικες γεύσεις έλαβε δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ για επέκταση. Η εγγύηση που δέχθηκε να λάβει η τράπεζα ήταν η υποχρέωση του επιχειρηματία να εκχωρήσει την επιστροφή του ΦΠΑ προς είσπραξη. 
Μόνο που αυτή ήταν το 1/10 του δανείου. Οταν δε πήγε η τράπεζα να εισπράξει το ποσό, διαπιστώθηκε πως αντί για την σωστή ΔΟΥ η σχετική επιστολή της τράπεζας είχε γίνει σε λάθος εφορία και μάλιστα σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την κανονική. 
Ο επιχειρηματίας εκμεταλλεύθηκε τα δεδομένα, εισέπραξε την επιστροφή του ΦΠΑ και έγινε καπνός. 

Σε μία άλλη περίπτωση επισκευαστής οικοδομών έλαβε δάνειο 5 εκατομμυριων ευρώ. Μάλιστα είχε επισκευάσει και τμήμα του νέου κτιρίου της Αχαϊκής στον Γλαύκο. ωστόσο δεν εμφανίστηκε για την πληρωμή. 

Τέλος, άνεργη καθηγήτρια έλαβε δάνειο 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά 4 οικοπέδων από μεσίτη που σχετιζόταν με την Αχαϊκή τράπεζα. 

Στα οικόπεδα αυτά θα γινόταν μεγάλη επένδυση του συζύγου της. Παράλληλα για την ίδια επένδυση η τράπεζα έδωσε άλλες 350.000 ευρώ. Την ίδια μέρα με τα άλλα 4 συμβόλαια έγινε και ένα πέμπτο. 
Με τον ίδιο μεσίτη, και τον ίδιο συμβολαιογράφο. Με αυτό το συμβόλαιο η άνεργη καθηγήτρια πούλησε ένα ακίνητο που κατείχε προκειμένου το Δ.Σ. της Αχαϊκής να ξεκινήσει εκεί ως μέτοχος, επιχειρηματική συνεργασία με πολυεθνικό όμιλο.

Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates