.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΪΜΟΥ !!!

ΦΟΡΟΣ 29%, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100% & ΦΠΑ 23% ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΝΟΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Κουραστήκαμε να το λέμε και να το γράφουμε !!!
Όσο το κόστος της φοροδιαφυγής παραμένει προκλητικά χαμηλότερο από το δυσβάστακτο κόστος της φορολογικής συμμόρφωσης, η φοροδιαφυγή αποποινικοποιείται στη συνείδηση των φορολογουμένων και ανάγεται σε κανόνα επιβίωσης !!!




Επιδημία ταμειακών μηχανών-μαϊμού !!!
Του Σπύρου Δημητρέλη

Καθίσατε στην ταβέρνα. Φάγατε και ζητήσατε τον λογαριασμό. Ο λογαριασμός ήρθε μαζί με την απόδειξη από την ταμειακή μηχανή. Σκέφτεστε "μπράβο στον ιδιοκτήτη που εκδίδει αποδείξεις και πληρώνει τον ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος". Μόνο που μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο λόγος; Η απόδειξη που πήρατε μπορεί να μην έχει κανένα αντίκρισμα καθώς έχει εκδοθεί από ταμειακή μηχανή που δεν έχει δηλωθεί από τον επιχειρηματία, δηλαδή από ταμειακή "μαϊμού".

Από τους ελέγχους που διενεργούν τις τελευταίες ημέρες οι ελεγκτές των εφοριών και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι το θέμα των ταμειακών μηχανών μαϊμού έχει πάρει διαστάσεις. Να σημειωθεί ότι χθες από ελέγχους που έγιναν στην Σαντορίνη από ελεγκτές της τοπικής εφορίας εντοπίσθηκαν τρία καταστήματα τα οποία εξέδιδαν αποδείξεις από ταμειακές μηχανές οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί από τους επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι αδήλωτες ταμειακές μηχανές είχαν εντοπισθεί εντός της εβδομάδας και από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.
Το να διαπιστωθεί όμως ότι μια ταμειακή μηχανή είναι αδήλωτη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτείται διασταύρωση με το taxis. Πιο συγκεκριμένα οι ελεγκτές επισκέπτονται ως πελάτες την ελεγχόμενη επιχείρηση. Παίρνουν την απόδειξη και στη συνέχεια επικοινωνούν με την υπηρεσία του Taxis όπου αναφέρουν τα στοιχεία της απόδειξης. Στα στοιχεία αυτά αναγράφεται και η ταυτότητα της ταμειακής μηχανής. Εφόσον διαπιστωθεί ότι η ταμειακή μηχανή δεν έχει δηλωθεί τότε οι ελεγκτές προχωρούν στην κατάσχεσή της, συντάσσεται έκθεση ελέγχου για έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων ενώ υποβάλλεται και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα προκειμένου να επιβληθούν στον παραβάτη και οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Οι οδηγίες που έχουν πάρει οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών είναι να καλούν για εξηγήσεις ακόμη και τον φοροτεχνικό με τον οποίο συνεργάζεται ο παραβάτης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσφέρει "τεχνογνωσία" για την χρήση της αδήλωτης ταμειακής μηχανής.

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/story/3047640#.VbM4iliCMrc.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates