.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ !!! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ;;;

ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ
Σε κατ' οίκον περιορισμό μεγαλοτραπεζίτης στην Πορτογαλία !!!
Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Banco Espirito Santo (BES), Ρικάρντο Σαλγκάντο μετά την ανάκριση του από τον εισαγγελέα για ενδεχόμενες ευθύνες του για την κατάρρευση του πορτογαλικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.



Ο δικηγόρος Φρανσίσκο Προέντσα ντε Καρβάλιο, ο οποίος χαρακτήρισε το μέτρο αυτό «δυσανάλογο», διευκρίνισε ότι ο πελάτης του δεν θα αναγκαστεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη 12ωρη ανάκριση του Σαλγκάντο.

Την Δευτέρα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας είχε ανακριθεί από εισαγγελέα, και κατόπιν αποφασίστηκε η έναρξη έρευνας σε βάρος και η ανάθεση της υπόθεσης σε δικαστικό-ειδικό ανακριτή.

Σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή, η εισαγγελία ανέφερε ότι τον Σαλγκάντο βαρύνουν κατηγορίες για πλαστογραφία, κατάχρηση εμπιστοσύνης, οικονομική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η Τράπεζα της Πορτογαλίας είχε αναγκαστεί την 3η Αυγούστου 2014 να ανακοινώσει ότι έθετε σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης της BES, οι πόροι της οποίας αναδιοργανώθηκαν με τη δημιουργία μιας νέας μεταβατικής δομής, που ονομάστηκε Novo Banco.

Η τράπεζα αυτή ανακεφαλαιοποιήθηκε με πάνω από 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,9 δισεκ. ευρώ εισέφερε το πορτογαλικό κράτος.

Έκτοτε έχουν αρχίσει πολυάριθμες έρευνες από την πορτογαλική δικαιοσύνη για να προσδιοριστούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της κατάρρευσης της τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια ακρόασής του ενώπιον της Βουλής της Πορτογαλίας τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Σαλγκάντο είχε διαψεύσει ότι "είχε δώσει οδηγίες" να πλαστογραφηθεί ο ισολογισμός του ομίλου Espirito Santo, που είχε τεράστια ελλείμματα.
Όμως η Τράπεζα της Πορτογαλίας έκτοτε άρχισε μια σειρά διαδικασιών σε βάρος πολλών πρώην ανώτερων στελεχών της BES, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, καθώς υπάρχουν υποψίες για «πλαστογράφηση» των οικονομικών στοιχείων της και «καταστροφική διαχείριση» των πόρων της.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν επίσης αρχίσει έρευνες και έχουν κατασχέσει αγαθά που ανήκαν στην οικογένεια Εσπίριτου Σάντου, την τελευταία δυναστεία του τραπεζικού κλάδου στην Πορτογαλία, και τον όμιλο των επιχειρήσεών της.

Οι σημαντικότεροι από τους πόρους αυτούς κατασχέθηκαν τον Μάιο: πρόκειται για 600 ακίνητα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 δισεκ. ευρώ. Τον Ιούνιο, η πορτογαλική δικαιοσύνη διέταξε επίσης να κατασχεθούν κοσμήματα, χαλιά και οχήματα.

Η ανάκριση του Ρικάρντο Σαλγκάντο έγινε ακριβώς έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πριν αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 3 εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates